به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، اولین روز «سیزدهمین همایش ملی نخبگان» امروز (دوشنبه ۲۴ مهرماه) با حضور آیت الله رئیسی رییسجمهوری، روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، جمعی دیگر از مسوولان کشوری ، نخبگان و استعدادهایبرتر با شعار نخبگان، پیشران پیشرفت برگزار شد.
این همایش صبح امروز با هدف آشناسازی نخبگان با دستاوردها و فرصت آفرینی برای همافزایی هرچه بیشتر نخبگان و استعدادهای برتر با یکدیگر در مرکز همایشهای نورالرضا گشایش یافت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان نخستین سخنران این همایش بود، فضای نخبگانی کشور و رویکردهای بنیاد ملی نخبگان در شناسایی، هدایت و حمایت نخبگان از محورهای سخنرانی دهقانی فیروزآبادی بود.
در ادامه و پس از پخش کلیپی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره جایگاه نخبگان، نقش و اثرگذاری ایشان در کشور، پنج نفر از نخبگان با موضوع های «بررسی موضوع سقط جنین در ابعاد مختلف اخلاقی، معرفتی، جامعهشناختی»، «توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی با تکیه بر علوم و فناوریهای پیشرفته»، «تولید داروی ایرانی»، «راهبرد توسعه هوش مصنوعی» و «بررسی جایگاه بنیاد ملی نخبگان در سه محور نخبهشناسی، نخبهپروری و هستههای نخبگانی و ارائه راهکارهای پیشنهاد چالشهای احصا شده» سخنرانی کردند.
در بخش دیگری از این مراسم، با هدف تشویق کانونهای تربیت دانشآموزان نخبهپرور با اهدای «جایزه کانون برگزیده تربیتی دانش آموزان نخبه انقلاب اسلامی (کانون دانا)» از سه کانون نخبهپرور برتر تقدیر شد.
در این بخش فرشته لکزایی به نمایندگی از مجموعه فرهنگی یاوران مهدی (عج)، حسین عروجی اصفهانی به نماینگی از کانون اسوه بابل و سینا آطاهریان به نمایندگی از مجموعه فرهنگی تربیتی کانون دانشپژوهان نخبه تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.
تقدیر از مادر نخبهپرور بخش دیگری از این مراسم بود که پری حجیزاده دوین (مادر سیداسماعیل نصرالهی داوطلب کنکور ۱۴۰۲ که باوجود محدودیتهای جسمانی توانسته است رتبه ۲۵ کنکور سال جاری را کسب کند)، به عنوان برگزیده معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
رونمایی از جایزه بورس تحصیلی دانای ایران (طرح حمایت از دانشآموزان مستعد مناطق محروم) با حضور مسوولین بخش دیگری از این مراسم بود.
در بخش دیگری از سیزدهمین همایش ملی نخبگان همچنین از محدثه عرب، سمیه محمدی، سید محمدمعین میرمحمدی، مهدی کاظمینژاد و غزل گلستانی دانشآموزان مستعدبرتر تقدیر شد.
سخنرانی آیتالله سیدابراهیم رئیسی پایان بخش این مراسم بود.
طرح «دانای ایران» بستر جدیدی برای افزایش اثرگذاری نخبگان در سطوح مختلف است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در سیزدهمین همایش ملی نخبگان گفت: امیدوارم امروز با رونمایی از طرح دانای ایران که طرحی است در زمینه حمایت از دانشآموزان مستعد مناطق محروم، بستر جدیدی فراهم شود تا زمینه اثرگذاری نخبگان در سطوح مختلف افزایش یابد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: بنده بارها در طول این سالها خدمت رییس جمهور رسیدم، ایشان همواره از جمله موضوعاتی که از بنده پیگیری می کنند، مربوط به نخبگان است، چرا که نخبگان پیشران موتور پیشرفت کشور هستند.
وی یادآور شد: در ۲ سال گذشته سعی کردیم که برنامه های تحولی متعددی را اجرا کنیم که برنامه «با استادت ببین» یکی از این برنامه ها بود، در قالب این برنامه دانشجویان به منظور آشنایی با توان و پیشرفتهای داخلی، همراه با اساتید خود، از شرکتهای دانشبنیان، صنایع و دستاوردهای متخصصان داخلی بازدید میکنند، طرح توسعه هسته های مسئله محور احمدی روشن نیز از دیگر برنامههایی از همین دست است که در آن حل مسائل احصا شده در دستور کار اساتید و دانشجویان است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه، ما در بنیاد در راستای عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب بسیار تلاش کردیم تا زمینه و بستر افزایش اثرگذاری نخبگان در کشور را فراهم کنیم، گفت: زمینه های اثرگذاری مختلفی برای نخبگان وجود دارد که طرح جذب استعدادهای برتر و نخبه در دستگاه های اجرایی از جمله آن است.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه با بیان اینکه، بنیاد در طول سال های گذشته متاسفانه به یک نهاد صنفی تبدیل شده که از قشری حمایت می کند، گفت: نخستین اشتباه این است که ما نخبگان را از مردم عادی جدا کنیم، بنیاد نخبگان باید به نهادی سیاست گذار در عرصه نخبگان بدل شود، چراکه در کشور نهادهای حمایت گر صرف دیگری وجود دارد.
وی تصریح کرد: بهترین روش برای شناسایی نخبگان، شناسایی ایشان توسط خود مردم است، چراکه شناسایی نخبگان به صورت خوداظهاری کامل نیست، این که صرفا به مولفهای مثل کنکور نیز توجه کنیم، مناسب نیست، ما بر اساس آمار حداقل ۷۰۰ هزار نخبه در ایران داریم که تنها ۶۰ هزار نفر از آن ها شناسایی شده اند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری تاکید کرد: امیدوارم امروز با رونمایی از طرح «دانای ایران» که طرحی است در زمینه حمایت از دانشآموزان مستعد مناطق محروم، عرصه جدیدی فراهم شود تا زمینه اثرگذاری نخبگان در سطوح مختلف افزایش پیدا کند.
براساس اعلام بنیاد ملی نخبگان، در ادامه برگزاری این همایش ۲ روزه نخبگان و مستعدان برتر در بازدیدهای معنوی و علمی از نمایشگاه باغموزه دفاع مقدس و نمایشگاه علمی و فناوری در iHit بازدید و در دومین روز از برگزاری این همایش، سهشنبه ۲۵ مهرماه، ۷۰۰ نفر از نخبگان با رهبر معظم انقلاب دیدار میکنند.