به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز یکشنبه در دیدار با مدیرکل و کارکنان اداره کل دامپزشکی استان مرکزی که به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار شد، افزود: این استان از ظرفیتهای مناسبی در حوزه تولید دام، طیور و آبزی پروری برخوردار است و باید این ظرفیتها فعال شده و دامپزشکی نیز در زمینه پیشگیری از بیماریها و افزایش تولید این محصولات در استان باید بیش از پیش تلاش کند.
وی اقدامات دامپزشکی این استان در زمینه مقابله با بیماریها و افزایش تولید در بخش دامپروری را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: نیاز است ظرفیت مناسبی برای جذب نیرو و تجهیزات در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی فراهم شود.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: دامپزشکی این استان ۲ وظیفه مهم پیشگیری از شیوع بیماریهای دامی و پیشگیری از تشکیل پروندهها در محاکم قضایی را برعهده داشته و عملکرد این اداره کل در حوزههای مختلف در استان مناسب و راضی کننده است.
مخلص الائمه ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان مرکزی از جمله دستگاههای پرتلاش و مظلوم در استان به شمار میرود که اقدامات و زحمات کارکنان این دستگاه دیده نمیشود مگر زمانی که اتفاقی در استان رخ دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سه میلیون و ۵۵۰ هزار راس دام امسال علیه بیماریهای دامی و ۳۶۷ راس دام علیه بیماریها مشترک بین انسان و دام ایمن سازی شدند.
دکتر«محمد فتاحی» افزود: ۱۲۲ میلیون دز واکسن طیور امسال توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تزریق شد که سه میلیون و ۲۰۹ هزار از مجموع این واکسنها، واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بوده است.
وی ادامه داد: ۵۲۰ هزار متر مربع جایگاه دام نیز برای مقابله با کنهها و جلوگیری از انتقال بیماری به دامها ضد عفونی و سمپاشی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۵۰۰ راس لاشه غیر قابل مصرف امسال در کشتارگاههای دام استان غیر قابل مصرف تشخیص و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
فتاحی خاطرنشان کرد: ۱۱۸ هزار قطعه طیور نیز امسال در کشتارگاههای طیور استان مرکزی غیرقابل مصرف تشخیص داده شد و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
وی افزود: ۳۳ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی امسال از واحدهای تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی کشف و ۱۱۷ واحد متخلف به مراجع قضایی استان معرفی شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از افزایش ۴۱ درصدی صادرات آبزیان زینتی از این استان در سال جاری نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: آلایش مرغی، پودر گوشت، پولت تخمگذار، تخم مرغ خوراکی، مکمل و خوراک آبزیان و عسل از دیگر محصولاتی است که امسال با نظارت این اداره کل به خارج از کشور صادر شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سازمان دامپزشکی کشور بیشترین واگذاری خدمات به بخش خصوصی را داشته و از مجموع ۱۰۰ خدمت در اختیار این سازمان در مدت ۲ تا سه سال گذشته به ۳۰ مجوز کاهش یافته است.
«نوربخش عسگری» افزود: نبود رشته دامپزشکی در دانشگاههای استان مرکزی از جمله مهمترین مشکلات دامپزشکی این استان است که ایجاد این رشته در استان رفع مشکل حوزه نیروی انسانی این اداره کل را به همراه دارد.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.