ارومیه - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به تلاش روزافزون این منطقه برای توسعه جذب سرمایه داخلی و خارجی گفت: به همین منظور، ۱۱۰ فرصت سرمایه گذاری این منطقه به فعالان اقتصادی بلاروس ارائه شده است.

حسین گروسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بسته های سرمایه گذاری در دیدار اخیر با معاون اقتصادی منطقه آزاد مینسک و فعالان اقتصادی این منطقه ارائه شد که مورد توجه آنان نیز قرار گرفت.

وی اضافه کرد: با ارائه این بسته سرمایه گذاری، از فعالان بلاروسی دعوت شد تا از ظرفیت های منطقه آزاد ماکو بازدید کنند که مطمئن هستیم این بازدید به جذب سرمایه گذاری بسیار خوب خارجی منجر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد بانک آفشور برای امکان فعالیت‌های بانکی در سطح بین‌المللی در منطقه آزاد ماکو هستیم، اضافه کرد: این بانک‌ها تحت مجوز بانکداری بین‌المللی قرار دارند و اغلب در مناطق آزاد فعالیت می‌کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: این منطقه در موضوع لجستیک هوشمند برای تسریع در ترانزیت کامیون ها از مرز پیشگام بوده و همین امر می تواند در جذب سرمایه های کشورهای اروپای شرقی به ویژه بلاروس بسیار موثر باشد.

گروسی اظهار کرد: فرودگاه بین المللی ماکو نیز با امکان کارگو و ده‌ها فرصت دیگر در این منطقه، ظرفیتی است که می تواند در تبادلات اقتصادی ایران و کشورهای اوراسیا و مناطق آزاد دیگر در منطقه تاثیر داشته باشد.

به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ماکو بزرگترین منطقه آزاد کشور با پنج هزار کیلومتر مربع مساحت است که سه شهرستان ماکو، شوط و پلدشت را در بر می گیرد.

این منطقه آزاد به دلیل قرارگرفتن در مرز ایران با ترکیه و جمهوری آذربایجان، نقش بسیار قابل توجهی در توسعه ترانزیت و مبادلات تجاری شرق به غرب دارد.

جمهوری بلاروس نیز که با روسیه، اوکراین و لهستان هم‌مرز است، ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد؛ مسکو بزرگترین شریک تجاری بلاروس است و انواع ماشین آلات کشاورزی، راه‌سازی، کامیون، اتوبوس مهمترین محصولات صادراتی بلاروس به شمار می رود که بیش از ۷۰ درصد حجم صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.

محصولات کشاورزی به ویژه کود پتاس، مواد غذایی، مدارهای ریز الکترونیکی و ادوات اپتیکی هم از دیگر فراورده‌های تولیدی در بلاروس است که به دیگر کشورها صادر می‌شود.