به گزارش دوشنبه ایرنا، روزنامه ژاپنی آساهی شیمبون در تحلیل خود درباره سفر آتی رئیس جمهور روسیه به چین نوشت: این دو کشور یک اتحاد غیررسمی علیه ایالات متحده و سایر کشورهای غربی ایجاد کرده اند که اکنون با جنگ اسرائیل و حماس پیچیده شده است. چین تلاش کرده است روابط خود با اسرائیل را با تقویت روابط اقتصادی با ایران و سوریه و روسیه، جایگزین کند.
سفر پوتین همچنین نمایشی از حمایت از ابتکار یک پهنه-یک راه شی جین پینگ رئیس جمهور چین برای ایجاد زیرساخت ها و گسترش حضور چین در خارج از کشور است.
رئیس جمهور روسیه در گردهمایی به مناسبت دهمین سالگرد اعلام این ابتکار بزرگ توسط شی جین پینگ ، یکی از مهمترین میهمانان خواهد بود.
زمان سفر پوتین هنوز به طور رسمی تایید نشده است، اما مقامات چینی خبر داده اند وی اواخر (امروز) دوشنبه وارد می شود.
پوتین در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد سفر به چین، گفت این سفر شامل گفتگوهایی در مورد پروژه های مرتبط با طرح پهنه یک راه می شود.
پوتین در خصوص حضور چین در آسیای میانه گفت: ما هیچ تناقضی مشاهده نمی کنیم؛ اتفاقایک هم افزایی مشخص وجود دارد.
پوتین خاطرنشان کرد وی و شی همچنین در مورد روابط اقتصادی و مالی رو به رشد بین مسکو و پکن گفتگو خواهند کرد.
وی گفت: «یکی از زمینههای اصلی گفت و گوها، روابط مالی و ایجاد انگیزههای بیشتر برای پرداخت به ارزهای ملی است. حجم تجارت به سرعت در حال رشد است و چشم اندازهای خوبی در زمینه های فناوری پیشرفته، در بخش انرژی وجود دارد.»
الکساندر گابویف، مدیر مرکز اوراسیا کارنگی روسیه، در این خصوص گفت: «از دیدگاه چین، روسیه یک همسایه امن و دوست و دارنده منبع مواد خام ارزان قیمت است؛ حامی ابتکارات پکن در صحنه های جهانی است و همچنین منبعی برای فناوریهای نظامی که چین ندارد.»
گابویف افزود: «این کشور بازار عمده کالاهای روسیه است. کشوری که ارز و سیستم پرداخت لازم برای تسویه امور تجاری روسیه با جهان و خود چین فراهم می کند. و همچنین منبع اصلی واردات فناوری های پیشرفته روسیه است. از جمله کالاهای دو منظوره که وارد سیستم نظامی روسیه می شوند.»
گابویف خاطرنشان کرد گرچه بعید است مسکو و پکن یک اتحاد نظامی تمام عیار ایجاد کنند، همکاری دفاعی آنها افزایش خواهد یافت.
وی گفت: «من انتظار ندارم روسیه و چین یک اتحاد نظامی ایجاد کنند. هر دو کشور از نظر امنیت خودکفا هستند و از این شراکت منتفع میشوند، اما هیچ یک واقعاً نیاز به تضمین امنیتی از طرف دیگر ندارند.»
چین تحریم های بین المللی اعمال شده علیه روسیه را محکوم کرده است، اما به طور مستقیم به حکم بازداشت پوتین توسط دادگاه کیفری بین المللی به اتهام دست داشتن در ربوده شدن هزاران کودک از اوکراین واکنش نشان نداده است.