به گزارش خبرنگار ایرنا، ایران که یکی از قطبهای مهم کشاورزی و باغی در جهان محسوب میشود، این روزها بیش از هرزمان دیگری آماده تغییر الگوی کشت است.
کاشت محصولات راهبردی که کشور را از واردات آنها بینیاز میکند مانند کلزا در مناطقی مانند استان فارس در اولویت است.
در حقیقت توسعه دانه روغنی کلزا با هدف تغییر الگوی کشت در فارس و خودکفایی در تولید این محصول در دستورکار متولیان امر قرار گرفته است.
۲۸تیرماه ۱۴۰۲ بود که مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس از افزایش ۱۵ درصدی تولید کلزا در این استان خبر داد و گفت: با پایان عملیات برداشت این دانه روغنی، میزان خرید این محصول نسبت به سال قبل هزار تن افزایش دارد.
و حالا برای دومین بار در سال جاری مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی از کشت کلزا در بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی این استان خبر داده و پیشبینی کرده که این سطح تا پایان زمان کشت به ۱۰ هزار هکتار برسد.
مهدی صادقی در این باره گفت: کاشت کلزا از اواسط شهریور ماه در شمال این استان آغاز شده و تا اواخر آبانماه در شهرستانهای جنوبی ادامه دارد.
به گفته صادقی تاکنون قرارداد کشت چهار هزار و ۶۰۰هکتار کلزا با کشاورزان فارس منعقد شده است.
آنطور که صادقی میگوید در سال گذشته حدود چهار هزار و ۵۰۰ هکتار دانه روغنی کلزا در استان فارس کشت شده بود و کشاورزان بسیاری به کاشت این محصول رویآوردند.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی فارس به بیان دلایل رویآوردن کشاورزان به کشت این محصول پرداخت و افزود: تأمین بذور هیبرید جدید کلزا با پتانسیل عملکرد بالا، عملکرد خوب مزارع کلزا در سال گذشته، نرخ مناسب خرید تضمینی کلزا، برگزاری کارگاه های آموزشی و اختصاص کود های ریز مغذی از جمله دلایل روی خوش کشاورزان به زراعت کلزا است.
به گفته وی؛ تاکنون ۳۰ تن بذور ارقام هیبرید کلزا شامل ارقام ماراتون، نپتون، هیدرومل، تراپر و هایولا ۵۰ بین کشاورزان توزیع شده و کودهای شیمیایی لازم اعم از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه به میزان کافی تأمین و اختصاص یافته است.
صادقی پیشبینی کرد: بیشترین سطوح زیر کشت کلزا در شهرستانهای مرودشت، فیروزآباد، لامرد، لارستان، مُهر و فسا توسط کشاورزان سخت کوش محقق شود که نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی و کاهش وابستگی به خارج از کشور دارد.
وی که معتقد است دانه روغنی کلزا از جمله محصولات راهبردی برای تأمین روغن خوراکی مورد نیاز کشور و کنجاله آن در تولید خوراک دام مورد استفاده است، افزود: کشت این گیاه در تناوب غلات و افزایش عملکرد تولید مزارع سال بعد نیز مثمر است.
در حقیقت کلزا یکی از گیاهان دانهروغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است و با توجه به اهمیت فواید و مزایای این گیاه و کمآببر بودن این محصول کشاورزی نیاز است تدابیر کافی برای تشویق و ترغیب کشاورزان فارس به کاشت آن در مناطق مستعد در اولویت قرار بگیرد.