تهران- ایرنا- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نفش امامان محله در اثرگذاری بر جامعه گفت: امامان محلات و مساجد باید زبان گفت و گو با مردم را بدانند و سخنان مهم دین را متناسب با مسائل امروز آنان بیان کنند.

به گزارش ایرنا از روابط‌ عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام محمد قمی در آیین افتتاح رزمایش «به قله نزدیک می‌شویم» که در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، اظهارداشت: یکی از لازمه‌های مهم امامان محلات و مساجد، شناخت عمیق و به‌روز از مردم آن منطقه است و یکی از جلوه‌های این شناخت، دانستن زبان گفت و گو با اهالی محله است. طبیعتاً با هر قشری باید با زبان خودش صحبت کرد.

وی گفت: نظریه‌ پیشرفت بسیار مهم است و مبنای برنامه‌ریزی و ارزیابی‌های ما خواهد بود. در نظریه‌ی رهبر معظم انقلاب، یکی از عرصه‌های پیشرفت- در کنار اندیشه، دانش، زندگی و ابعاد سخت‌افزاری- معنویت و ایمان نقش اساسی دارد.

قمی افزود: ما باید سنجه‌هایی برآمده از دل منابع اصیل دینی برای بررسی وضعیت ایمان جامعه داشته باشیم تا متوجه شویم ایمان مردم رو به تقویت است یا خیر. کاری که البته به سادگی به دست نمی‌آید و پیچیدگی‌های زیادی دارد. در کنار آن هم - بنا به تعبیر امام راحل- فقیه باید نبض جامعه را در دست داشته باشیم. پس ما باید سنجه‌های پیشرفت جامعه و در این بحث احوال معنویت و ایمان جامعه را بررسی کنیم و با تفکر توحیدی و قرآنی و نگاه تمدنی و مهدوی، نقاط ضعف و قوت‌مان را در حرکت روبه جلو بشناسیم و ارزیابی کنیم که چه راهی طی شده و برای رسیدن به قله به کدام سمت باید حرکت کنیم و چقدر تا قله فاصله داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت شناخت دقیق از عوامل رشد و سقوط جامعه با اشاره به خطبه ۱۹۲ حضرت علی(ع) در نهج البلاغه اظهارداشت: حضرت وقتی به دلایل رشد و سپس افول و سقوط و شکست بنی اسرائیل اشاره می‌کنند، غیر از دل‌بستگی به دنیا و ... به رخت بستن مهربانی و الفت از میان ایشان و ایجاد تفرقه در بین آنان اشاره می‌کنند، در ادامه می‌فرمایند که شما هم باید احوال آنان را مطالعه کنید و مراقبت کنید که خودتان هم به این احوال دچار نشوید.

وی گفت: اگر میزان‌ها و معیارهای پیشرفت مشخص شد، تازه پای ارزیابی فنّی به میان می‌آید و در این صورت می‌توان فهمید که پیش‌رفته‌ایم یا خیر و چه بسا نقاط قوت و ضعف را خود را نشان می‌دهند.

قمی با اشاره به نفش امام محله در اثرگذاری بر جامعه و محله افزود: امام مسجد باید سخنان مهم دین را متناسب با مسئله امروز مردم آن محله و با زبان خود اهالی آن محل بیان کند که این کاری پیچیده است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه تمایل به پیشرفت یکی از ویژگی‌های طبیعی و فطری انسان است که در این عصر به دلایلی این میل پررنگ‌تر شده است افزود: مردم می‌خواهند پیشرفت داشته باشند و امام مسجد و محله هم باید در این مسیر کمک او باشد و هم در این عرصه سخن برای گفتن داشته باشد.

وی بیان کرد: امام مسجد درباره اینکه جامعه چه زمانی به قله خواهد رسید و چه زمانی پیروزی‌های اساسی محقق می‌شود باید بتواند با مردم گفت و گو کند و مطلب و منطق و محتوای قوی برای ارائه داشته باشد.

این عضو شورای نهادهای حوزوی اظهارداشت: مردم اگر ببینند امام محله و مبلغی که منادی دین و سبک زندگی دینی است، از جنس خودشان است و برای آنان گره‌گشاست، در دلشان جا خواهد گرفت، گرچه اگر شخصی چندان، مردم‌دار و طبیب دوّار بطبه هم نبود اما سخن مناسبی داشت که نگاه مخاطب را به زندگی و رشد و پیشرفت و جامعه را رشد دهد، حتماً از آن استقبال خواهند کرد که لازمه آن داشتن سخن نو، تازه و راهگشاست اما تمام آن‌گه شود و تاثیر افزون آن‌ وقت دارد که این حرفِ حساب از زبان کسی صادر شود که سلوک پیامبرانه در تعامل با مردم محله و منطقه دارد.

قمی گفت: امام محله برای ارائه سخن نو از متن اسلام ناب محمدی به مردم مسئول است و ما در این عرصه باید حرف حساب و متقن و قوی داشته باشیم. واضح است که در بسیاری از موارد به خصوص در بحث پیشرفت باید مصداقی و عینی با مردم صحبت کرد که در این راستا نحوه برخورد و روایت قرآن بهترین الگوست که موضوع‌های غامض را با مصداق و مثال و تصویرسازی ارائه می‌کند. باید بحث نظری به نمونه‌های عینی پیوند بخورد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: سلسله مباحث «به قله نزدیکیم» زمینه‌سازی مباحثه‌ جدی طلاب در محور نظریه‌ پیشرفت و میزان پیشرفت امروز ماست. مسجد غیر از اینکه محور بعد نرم‌افزاری پیشرفت، به خصوص در محور معنویت و ایمان شود و در کنار آن باید پایگاه حل مسائل مردم محله شود، باید پایگاه مباحثه‌ جدی و آزاد درباره‌ پیشرفت و تحقق و موانع آن شود و مسجدی‌ها نتایج حاصل مباحث را با دیگران در جامعه به اشتراک و مباحثه بگذارند.

در مراسم افتتاحیه رزمایش «به قله نزدیکیم» از مرکز پاسخگویی به کنشگران عرصه جهاد با عنوان «حسینیه هدایت»، مرکز جدید رسانه‌ای بنیاد هدایت رونمایی شد.