سنندج- ایرنا- طرح نهضت احیای واحدهای راکد در کردستان هم به اجرا درآمده است و در این راستا افزون بر ۱۰۰ واحد به چرخه تولید باز می گردند و برای بیش از ۶۰۰ نفر هم اشتغال ایجاد می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مشکلات اقتصادی و تحریم ها طی چند سال اخیر فشار زیادی بر واحدهای تولیدی وارد کرد وتعدادی از آنها از چرخه تولید خارج شدند.

دولت سیزدهم یکی از برنامه هایش را احیای واحدهای تولیدی قرار داده است و در این راستا طرح نهضت احیای واحدهای راکد را تدوین و به همه استان ها ابلاغ کرده است.

کردستان به دلیل اینکه بیشترین واحدهای تولیدی آن متوسط و کوچک هستند در تکانه های اقتصادی سریع تر و بیشتر آسیب می بینند به همین دلیل استمرار تولید در آنها مستلزم نگاه و حمایت ویژه دولتمردان است.

جلسه هم اندیشی نهضت احیا واحدهای راکد استان روز دوشنبه در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری و با حضور جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی و صاحبان واحدهای راکد و نیمه فعال شناسایی شده تشکیل شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه اظهار کرد: طرح دوشنبه های تولید را در راستای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان به اجرا درآورده‌ایم و همزمان با اجرای این طرح کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را هم تشکیل می دهیم که مصوبات آن از سوی همه ادارات لازم الاجراست.

علی نوری اولویت مهم استان را تولید و اشتغال خواند و بیان کرد: هر فرد یا نهادی بخواهد مانع از تولید شود هیچ تعارفی با او نخواهیم داشت و براساس قانون برخورد خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه مبلغ بسیار اندکی از سوی مرکز برای احیای واحدهای تولیدی به استان اختصاص پیدا کرده بود، اضافه کرد: بی شک با ۴۰۰ میلیارد ریال مشکل واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی استان برطرف نخواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: با پیگیری مسئولان استان میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای حمایت از واحدهای تولیدی افزایش پیدا کرد.

نوری اضافه کرد: با سفر رئیس جمهور به کردستان شاهد تحول عظیمی در استان خواهیم بود و اتفاقات خوبی خواهد افتاد که منجر به ایجاد شادی و نشاط و انگیزه در مردم می شود.

وی اظهار کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان جشن احیای ۱۰۰ واحد تولیدی راکد در محل کارخانه بستنی عسل در شهرک صنعتی سنندج برگزار می شود.

ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده با احیای واحدهای راکد

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه گذاری استانداری کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: واحدهای راکد یکی از ظرفیت های مهم است که به هر دلیلی از چرخه تولید خارج شده و احیای آن ها در اولویت قرار گرفته است.

کمال حسینی ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده را پیش شرط احیای واحدهای تولیدی خواند و افزود: مشکلات حقوقی و مدیریتی واحدها توسط صاحبان آن باید برطرف شده باشد تا در لیست احیا قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه بیش از پنج جلسه مدیریتی و کارشناسب در یک ماه و نیم اخیر برای احیای واحدهای راکد تشکیل شده است، گفت: ابتدا اقدام به شناسایی واحدهای راکد کردیم و هر شهرستان هم پنج طرح راکد اولویت دار به چرخه تولید را به کمیته استان معرفی کردند.

۱۳۱ واحد صنعتی در استان غیرفعال است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان دراین جلسه اظهار کرد: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی استان سال گذشته ۲۶ واحد راکد به چرخه تولید بازگشت.

بختیار خلیقی یکی از برنامه های امسال این اداره کل را احیای واحدهای راکد خواند و بیان کرد: هزار و ۲۷ واحد صنعتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۶۶ واحد به عبارتی ۶۵ درصد فعال ، ۱۳۱ واحد غیرفعال و مابقی نیمه فعال است.

وی یادآور شد: براساس پایش انجام شده و میزان توانمندی وظرفیت بازگشت به تولید ۱۴ واحد صنعتی و چهار واحد معدنی راکد را برای احیا معرفی و تایید شد.

پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ بهره ۸ تا ۱۲ درصد برای احیای واحدهای تولید

مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: از طریق این صندوق اعتباری برای احیای واحدهای راکد مصوب شده است که سقف آن ۱۵۰ میلیارد ریال است.

صلاح گلمحمدی با اشاره به اینکه شرط نخست اعطای این تسهیلات میزان ایجاد اشتغال واحدهاست، افزود: متقاضیان باید ابتدا در سامانه نهضت احیا ثبت نام کنند و سپس این افراد به استان برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند.

وی شرایط سنی دریافت این تسهیلات را از ۱۸ تا ۷۰ سال خواند و اضافه کرد: از دیگر شرط های لازم برای دریافت این تسهیلات که میزان نرخ بهره آن ازهشت تا ۱۲ درصد است، نداشتن چک برگشتی و معوقه بانکی است.

فقرتسهیلات اداری گلوی تولید را گرفته است

جواد مرادی یکی از تولیدکنندگان حوزه جوجه ریزی در این جلسه مشکل اصلی واحدهای تولیدی در کردستان را مسائل دست و پاگیر اداری دانست و اظهار کرد: تولیدکننده در این استان مبتلا به فقر تسهیلات اداری شده نه مالی، بسیاری از صاحبان واحدهای تولیدی به دلیل این کارشکنی ها از ادامه کار پشیمان شدند.

وی خواستار ساماندهی فعالیت کارکنان دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه تولید شد و افزود: می طلبد این افراد انعطاف پذیر باشند و از قوانین و مقررات به نفع تولید استفاده کنند.

این تولیدکننده بیان کرد: مجموعه تولیدی که هزار میلیارد ریال هزینه و سرمایه گذاری کرده است نباید درخواست ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات کند تولیدکنندگان این استان بسیار به منابع اندک قانع هستند.

جمع دیگری از تولیدکنندگان بخش های صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری دراستان هم در این جلسه به بیان درخواست های خود که بیشتر آنها هم تسهیلات بود، پرداختند.