ارومیه - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌غربی و امام‌جمعه ارومیه با تاکید بر تدوین سند قرآنی ویژه استان گفت: با تحقق این امر، نقاط قوت و ضعف خود را خواهیم شناخت و موجبات رشد و اعتلای هرچه بیشتر فرهنگ قرآنی در جامعه فراهم می‌شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیت های قرآنی آذربایجان‌غربی افزود: تا سند قرآنی تدوین نشود، امکان شناخت در مورد نقاط قوت و ضعف حوزه فرهنگی در استان وجود ندارد.

وی به کیفی‌سازی فعالیت‌های قرآنی تاکید کرد و ادامه داد: باید تلاش شود فعالیت های قرآنی به سمت کیفی سازی حرکت کرده و نقاط ضعف شناسایی و مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه ما در اطلاع رسانی فعالیت های قرآنی ضعیف هستیم، اضافه کرد: فعالیت یک اتحادیه یا اقدامات بخش های دیگر در خیابان ها با بنرها و عکس های بزرگ تبلیغ و اطلاع‌رسانی می‌شود ولی محافل تلاوت قرآن، کلاس‌های قرآنی، تفسیر و یا تفسیرهای خانگی معرفی نشده و به چشم نمی آید.

وی با تاکید بر ارزش‌دادن به چهره های قرآنی اظهار کرد: چهره های قرآنی باید در جامعه مورد تجلیل قرار گیرند و باید فعالان این عرصه سالی حداقل یک بار در مراسمی قدردانی شوند.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: برخی افراد سال‌ها جلسات قرآنی را اداره کرده اند، ولی یکبار نشده که از آنها تجلیل و قدردانی شود که باید به این مهم عمل شده و قدردانی از آنها مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ قرآنی در مدارس افزود: آموزش و پرورش اعلام کند که چگونه می توانیم در راستای ترویج فرهنگ قرآن و آموزش و برگزاری کلاس های قرآن در بین دانش آموزان آنها را کمک کرده و همراه آنها باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه با کنارهم جمع شدن می توانیم برنامه های خوبی اجرا کنیم، اظهار کرد: درماه رمضان در ۴۰ محور جمع خوانی قرآن در تمامی شهرستان ها و در مجموع ۶۵۰ برنامه اجرا شد.

علیرضا نوروزی جشنواره شعر رضوی و قرائت زیارت اربعین را از جمله برنامه های صورت گرفته در حوزه قرآن و عترت برشمرد و اضافه کرد: حدود ۶۸ نفر از فعالان حوزه قرآنی نیز در صندوق اعتباری هنر ثبت نام کرده و عضو شدند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: جای برنامه های فاخر قرآنی در صدا و سیما خالی است؛ در قرآن از جنگ شناسی تا تمدن شناسی آمده و به آنها اشاره شده است بنابراین تهیه و پخش برنامه های قرآنی می تواند به این موضوعات و موضوعات دیگری که در جامعه مطرح است، پاسخ داده و آگاهی بخشی کند.

حجت الاسلام منصور امامی افزود: همچنین باید کرسی هایی در دانشگاه ها تشکیل شده و به این موضوعات و موارد مختلف با تکیه بر مبانی قرآنی بپردازد.

وی با انتقاد از عدم آگاهی برخی از افراد در مراکز علمی با قرآن و قرائت آن گفت: چه بسا مشاهده شده افراد قرائت قرآن را بلد نیستند که باید برای بهبود این وضعیت، فرهنگ انس با قرآن و قرائت آن در جامعه نهادینه شود.