قشم - ایرنا - جشنواره غذا به مناسبت بزرگداشت روز جهانی غذا، دوشنبه شب به همت مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد در موزه بازار قلعه شهر قشم با شعار «غذا زبان مشترک تمام ملّت هاست» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این جشنواره با هدف توسعه، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از غذاهای محلی سالم در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس برگزار شد.

در این جشنواره غذاها و خوراکی هایی از جمله دوپیازه میگو، قلیه میگو، ته انداز میگو، پلو میگو، میگو پُفکی، کتلت میگو، میگو آب پز، میگو برشته، حواری میگو (استامبلی)، مُفَلَک، قلیه ماهی، هوادازَردی، کباب ماهی، ماهی کباب خُشکه، ماهی کباب تَره، ماهی شکم پُر، ماهی برشته، ماهی هوسُباری(کباب با تمر)، کتلت ماهی، پودنی، حَواری ماهی (پلو ماهی)، کُلُمبا، مُطَبّقُ، مُراگیه، کَچُمبَر، برنج دیشُو (شیره) که مردم سرزمین آب و آفتاب در پخت آن مهارت دارند در معرض نمایش قرار گرفته است و بازدید کنندگان می توانند با انواع غذاهای محلی آشنا شوند.

بریانی، هارد و هو (آرد و آب)، جُلاب (کاچی)، چینگال، رنگینه، مَحموسه، بُن تُو، عَسیَده، تَن مَنجَلی، خَبیسه، تَن تَنی، حلوای پندال(سیب زمینی شیرین)، رولت خرما، سمبوسه، نان تُموشی، نان ریخته، نان تخم مرغی، نان سَتَپوری، پیشو با شیر، اَرَروت(کستر پودر)، پیشو، نُن گُروس، خَمفروش، حلوا تخم مرغ، دسر مخلوط، دسر میوه و نخود باقلا از دیگر غذاهای به نمایش در آمده در این جشنواره غذا بود.

شانزدهم اکتبر برابر با ۲۴ مهر ماه با هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰ میلادی، روز جهانی غذا نام گرفته است.

روز جهانی غذا، هنگامه ای است که ضرورت آگاهی بخشی درباره مصرف بهینه و مناسب مواد غذایی را به همگان یادآوری می کند تا ساکنان این کُره خاکی در اتحادی بین المللی برای دستیابی به این هدف مهم دست به دست هم دهند و تغذیه سالم را در سفره های خود بگنجانند.

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) امروز و هم‌زمان با روز جهانی غذا، آب را محور نام‌گذاری این روز قرار داد و شعار آن را «آب غذاست، آب زندگی است، هیچکس را محروم نکنید» اعلام کرد.

جزیره قشم به وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، دارای جاذبه های مختلف گردشگری از جمله تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیس‌ها است.

وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگل‌های دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شده تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک های جهانی یونسکو ثبت شود.

پدیده های طبیعی نظیر دره ستاره ها، کُورکُورا کوه، چاکاویر، تنگه چاهکوه، کَریون، دیواره قاضی، بصیرا، ژئولینک، دره شور، جزیرتو، صخره لاک پشت ها و کناره های سواحل جنوبی، که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند، از جمله این جاذبه های زمین شناسی محسوب می شوند.

جنگل‌های حَرّا به همراه تنوع زیستی منحصر به فرد، خلیج دلفین ها، سواحل مرجانی و نوار ماسه ای نخ کُنار، از دیگر چشم اندازهای طبیعی هستند که ارزش ژئوپارک قشم را دو چندان کرده است.

در کنار این جاذبه ها، موزه ژئوپارک، پارک موزه لنج سازی گوران، قبرستان انگلیسی ها و بندر تاریخی لافت از دیگر داشته های ارزشمند ژئوپارک قشم به حساب می آید،

آب و هوای بهاری در نیمه دوم سال، باشگاه های غواصی، ورزش های هیجانی در دریا، هوا و زمین، انواع غذاهای دریایی و آداب و سنت های مردم بومی قشم، این جزیره را به یکی از مقاصد گردشگری جنوب ایران تبدیل کرده است.

شهرستان قشم شامل جزیره های هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان واقع است.