تهران- ایرنا- روزنامه گاردین با ارایه تاریخچه‌ای از روابط روسیه و رژیم صهیونیستی در دوران ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، حمله اخیر حماس به مواضع رژیم اسرائیل را از نشانه‌های ضعیف شدن این روابط ارزیابی کرد و از ایجاد شکاف عمیق در این حوزه پرده برداشت.

به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی روز دوشنبه در گزارش خود نخستین مولفه مبنی بر تیرگی این روابط را سخنان رئیس جمهوری روسیه دانسته که حمله حماس به رژیم اسرائیل را محکوم نکرده و در عوض وضعیت حاکم را بر گردن دیپلماسی شکست خورده آمریکا انداخته است.

گاردین با یادآوری اینکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدت‌ها خود را دوست پوتین معرفی کرده بود، تصریح می‌کند: اما به نظر می‌رسد که پس از بدترین حمله‌ای که در دهه‌های اخیر به اسرائیل شده، این دوستی که بسیار تبلیغ شده بود، از بین رفته است.

این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه چهار روز پس از آغاز حمله غافلگیرانه حماس، پوتین همچنان با نتانیاهو تماس نگرفته و کرملین نیز پیام تسلیتی برای رژیم اسرائیل منتشر نکرده بود، اضافه می‌کند: رئیس جمهوری روسیه روز سه‌شنبه گذشته در نخستین اظهارات خود درباره حمله حماس، اعلام کرد که انفجار خشونت بین اسرائیل و فلسطینی‌ها نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در خاورمیانه شکست خورده و نیازهای فلسطینی‌ها را در نظر نگرفته است و فکر می‌کنم بسیاری از مردم با من موافق هستند که این یک نمونه واضح از شکست سیاست ایالات متحده در خاورمیانه است.

تغییر لحن روسیه با اسرائیل

روزنامه گاردین این سخنان را تغییر لحن پوتین ارزیابی و تاکید کرده است که این مولفه نشان دهنده شکاف عمیق بین روسیه و رژیم صهیونیستی است که از زمان آغاز جنگ در اوکراین رخ داد.

این روزنامه انگلیسی با طرح این ادعا که پوتین سال‌ها به دنبال ایجاد روابط قوی با اسرائیل بوده و در عین حال از آرمان فلسطین حمایت می‌کند، می‌افزاید: اسرائیل نیز تلاش دارد در حمایت از اوکراینی‌ها و توهین نکردن به روسیه، تعادل ایجاد کند.

گاردین در این گزارش یادآوری کرده است که دیپلماسی ظریف روسیه با رژیم اسرائیل زمانی نتیجه داد که تل‌آویو از شرکت در تحریم‌های غرب علیه مسکو امتناع کرد و این امر باعث ناراحتی کی‌یف شد و رژیم صهیونیستی را به نادیده گرفتن رنج یهودیان اوکراینی متهم کرد.

این گزارش تصریح کرده است: اما در لایه زیرین، نشانه‌هایی مبنی بر بدتر شدن روابط روسیه و اسرائیل به دلیل سخنان پوتین مبنی بر مبارزه با «نئونازیسم» در اوکراین وجود داشت و وی کشورش را به مدار ایران، دشمن سرسخت اسرائیل، سوق داد.

پینچاس گلداشمیت (Pinchas Goldschmidt) که نزدیک به ۳۰ سال به عنوان خاخام ارشد مسکو خدمت و به دلیل مخالفت با جنگ اوکراین از این کشور فرار کرد، معتقد است: روابط گرم [میان روسیه و اسرائیل] که سال‌ها در دوران پوتین شاهد آن بودیم، کاهش یافته است و ما اکنون در دنیای متفاوتی هستیم.

وی اضافه کرد: اسرائیل همیشه مراقب بوده که با توجه به جامعه بزرگ یهودی روسیه و نفوذ آن بر سوریه، رابطه خوب خود را با مسکو حفظ کند.

گلداشمیت مدعی است: بسیاری از جامعه یهودیان از ساختاربندی جنگ [اوکراین] توسط پوتین که دولت اوکراین را با آلمان نازی مقایسه می‌کند تا حمله خود به کی‌یف را توجیه کند، ناراحت شده‌اند.

این گزارش با یادآوری اینکه تابستان گذشته، زمانی که مقام‌های روسی رژیم صهیونیستی را به حمایت از «رژیم نئونازی» در کی‌یف متهم کردند، این تنش‌ها برای نخستین بار به افکار عمومی سرایت کرد، می‌افزاید: این نزاع پس از آن شعله‌ور شد که سرگئی لاوروف رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه نظریه توطئه یهودی‌ستیزانه را مطرح کرد که بر اساس آن آدولف هیتلر «خون یهودی دارد»؛ اظهاراتی که رژیم صهیونیستی آن را «نابخشودنی و ظالمانه» توصیف کرد.

گاردین در تشریح دیگر مولفه‌هایی که حاکی از تضعیف روابط روسیه و اسرائیل ارزیابی می‌کند، آورده است: کرملین شعبه روسی آژانس یهود که یک موسسه خیریه خصوصی وابسته به رژیم صهیونیستی است و به ده‌ها هزار یهودی روس کمک کرد تا به اسرائیل مهاجرت کنند را تعطیل کرده است.

نگرانی اسرائیل از نزدیکی مسکو به تهران

این روزنامه انگلیسی در گزارش خود با بیان اینکه شاید نگران‌کننده‌تر از همه اینها برای اسرائیل، اتکای فزاینده مسکو به ایران بود، مدعی است: مسکو که از بازارهای غربی کنار گذاشته شده، سرمایه‌گذاری هنگفتی برای خرید پهپادهای انتحاری ایرانی برای حمله به شهرهای اوکراین و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داده، در حالی که ایالات متحده هشدار داده است که ایران به دنبال دستیابی به تعداد زیادی از هلیکوپترهای تهاجمی، هواپیماهای جنگی و سیستم‌های دفاع هوایی روسیه است.

این گزارش اضافه می‌کند: در حالی که آمریکا متعهد شده است که در پی حمله حماس، کمک‌های نظامی خود را به رژیم اسرائیل ارسال کند، برخی تحلیلگران حامی کرملین ابراز امیدواری کردند که جنگ اسرائیل و حماس منابع غربی را از اوکراین تخلیه کند.

مسکو از اشتباهات نظامی و اطلاعاتی اسرائیل خوشحال است

گاردین مدعی است: سرگئی مردان (Sergey Mardan) مجری تلویزیون روسیه اعلام کرده است که «این آشفتگی برای روسیه مفید است، زیرا "قورباغه جهانی‌گرا" از اوکراین منحرف می‌شود و مشغول تلاش برای خاموش کردن آتش ابدی خاورمیانه خواهد شد» و در مسکو نیز نسبت به اشتباهات نظامی و اطلاعاتی اسرائیل که به عنوان شاهدی بر ضعف غرب معرفی شده، احساس خوشحالی وجود دارد.

در این گزارش می‌خوانیم: بوریس روژین (Boris Rozhin) کارشناس نظامی نزدیک به نیروهای روسی در حال جنگ در اوکراین، در تلگرام اعلام داشت که «ظاهراً رهبری ارتش اسرائیل بر پیروزی‌های دیرینه گذشته تکیه می‌کند» و آندری سولداتوف (Andrei Soldatov) کارشناس سرویس‌های امنیتی مسکو با تحلیل روانشناختی چنین اظهاراتی به شکسته شدن هیمنه رژیم صهیونیستی پس از حمله حماس اشاره کرده و می‌گوید: «به ناتوانی ما خندیدی؟ حالا نوبت ماست».

گاردین در این گزارش با تحلیل برنامه‌های تلویزیونی روسیه، می‌افزاید: در تلویزیون دولتی این کشور مفسران همچنین ده‌ها هزار یهودی روس را که پس از حمله روسیه به اوکراین برای اجتناب از بسیج به اسرائیل رفتند، مورد تمسخر قرار دادند و ویاچسلاو ولودین (Vyacheslav Volodin) رئیس دومای روسیه نیز در سخنرانی خود در پارلمان این کشور تاکید کرده است روس‌هایی که از کشور فرار کرده‌اند تا طرف اوکراینی را بگیرند باید به خیانت متهم و برای کار در معادن فرستاده شوند.

این روزنامه اینگلیسی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که کی‌یف نارضایتی‌های پیشین خود از اسرائیل را کنار گذاشته و مشتاق است خلاء دوستی روسیه را پر کند، تصریح می‌کند: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در سخنرانی که در کنار ینس استولتنبرگ دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) داشت، حمله حماس به رژیم صهیونیستی را به حمله روسیه به اوکراین تشبیه و اعلام کرد که مردمش در کنار اسرائیل ایستادند زیرا درک کردند که تحمل حملات تروریستی به چه معناست.

به گزارش ایرنا، با آغاز عملیات طوفان الاقصی و حملات نیروهای مقاومت فلسطین فقط در ۲۰ دقیقه، پنج هزار راکت به سمت مواضع صهیونیست‌ها روانه شد و هم‌زمان با آن پاراگلایدرهای حماس بر فراز سرزمین‌های اشغالی به پرواز درآمدند تا آسمان برای اشغالگران ناامن‌تر از همیشه شود.

رژیم صهیونیستی که در میدان نبرد با مقاومت فلسطین غافلگیر و شکست مفتضحانه‌ای را طی چند روز گذشته متحمل شده با اقدامی غیر انسانی تمام گذرگاه‌های غزه را بسته تا مقاومت فلسطین را ناگزیر به توقف عملیات دلاورانه طوفان الاقصی کند.

دولت‌های غربی از آغاز عملیات طوفان الاقصی، ضمن محکوم کردن نیروهای مقاومت، با رژیم صهیونیستی اعلام همبستگی کرده‌اند و چشمان خود را به روی هزاران کشته و زخمی در نوار غزه بسته‌اند.