به گزارش خبرنگار ایرنا، سید فرهاد ناصری نیا روز سه شنبه در جلسه بررسی مراکز کاریابی افزود: فراوانی دانشگاههای غیردولتی و آزاد کشور منجر به افزایش تعداد دانش آموختگان فاقد مهارتهای فنی و شغلی شده است و بیشتر افراد تمایل به استخدام در بخش دولتی دارند.
وی تصریح کرد: ظرفیت استخدام در ادارات کشور بسیار محدود است و بر این اساس آموزش های مهارتی برای این افراد جهت جذب در بازار کار ضروری است.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد جویندگان کار در لرستان تحصیلات دانشگاهی دارند، افزود: میانگین سنی افراد جوینده کار در استان بین ۲۵ تا ۳۴ سال است، همچنین طی نیمه نخست امسال یک هزار و ۸۶ نفر در کاریابی های غیر دولتی سطح استان ثبت نام کرده اند که ۴۸۴ نفر این افراد زن و ۶۰۲ نفر مرد بودند.
ناصری نیا به فعالیت ۲۳ مرکز کاریابی و مشاوره شغلی غیر دولتی در استان پرداخت و یادآور شد: این مراکز می توانند با رصد بازار کار سهم بالایی در ایجاد اشتغال داشته باشند و با توجه به پایش بازار و ارائه راهنمایی و مشاوره شغلی به جویندگان و کارفرمایان، به شناسایی فرصتهای شغلی و تامین نیرو برای بنگاه های اقتصادی استان کمک کنند.
وی ادامه داد: نیمه نخست امسال ۴۰۰ فرصت شغلی در بخش های صنعت ، کشاورزی و خدمات به دفاتر کاریابی استان معرفی شده که با هماهنگی های این مراکز ۳۳۴ نفر در واحدهای اقتصادی به کار گرفته شدند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان اضافه کرد: ظرفیت بسیار خوبی در مراکز فنی و حرفه ای استان جهت مهارت افزایی جویندگان کار وجود دارد که در این راستا هماهنگی های لازم برای راهنمایی و معرفی دانش آموختگان دانشگاهی و جویندگان، به منظور ورود به بازار کار صورت گرفته است.
ناصری نیا تاکید کرد: امسال در این خصوص مراکز کاریابی استان ۱۶۷ جوینده کار را جهت یادگیری و ارتقای مهارت های شغلی به مراکز فنی و حرفه ای معرفی کرده اند.
وی گفت: می توان با بستر سازی و ایجاد تغییرات بنیادین در نگرش افراد به مقوله کار و کارآفرینی مسائل کلان اقتصادی و اجتماعی نظیر نرخ بالای بیکاری، وضعیت معیشتی مردم، جایگاه و سهم استان در درآمد و تولید ملی و آسیب های اجتماعی را بهبود داد.
گفتنی است نرخ بیکاری در استان لرستان از ۱۴.۸ به ۱۲.۵ درصد کاهش یافته و جزو ۱۰ استان برتر در زمینه راستی آزمایی ایجاد اشتغال قرار گرفته است.