جواد خدایی روز سهشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا پیرامون نتایج نشست کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک در سال جاری افزود: کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان خراسان رضوی از ابتدای امسال با برگزاری ۱۶ جلسه در استانداری خراسان رضوی و با حضور اعضای این کمیسیون تشکیل جلسه داده است.
وی بیان کرد: طی این مدت تقاضای ۱۲۴ واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۲۲ واحد نیازمند بررسی بیشتر تشخیص داده شد و محل استقرار ۱۲ واحد متقاضی هم مورد موافقت قرار نگرفت که مقرر شد آنها محل جدیدی را برای فعالیت خود انتخاب کنند.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: واحدهایی که در کارگروه ماده ۱۱ قانون هوای پاک مورد بررسی قرار گرفتند شامل واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و معدنی هستند.
وی گفت: کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک تقاضای واحدهایی را مورد بررسی قرار میدهد که از نظر اداره کل حفاظت محیط زیست استان مجاز به استقرار نبوده و در این بررسی رعایت حریم ها، فاصلهها، محل اجرای طرح و حریم شهرها و شدت آلودگی مورد توجه قرار گرفته و اجازه فعالیت به آنها منطبق بر شرایط و ضوابط مربوطه تعیین و تکلیف میشود.
خدایی افزود: در امر پاسخگویی به درخواست ها باید مواردی از قبیل شدت و میزان انتشار آلودگی ها، سلامت آب های زیر زمینی، چالش های آبی منطقه و رعایت کامل مسائل زیست محیطی مورد بررسی دقیق انجام گیرد.
حمایت از تولید و اشتغال با اصل حفظ محیط زیست
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز گفت: تصمیمات و خروجی این کارگروه به توسعه و رشد اقتصادی همگام با رعایت ضوابط محیط زیستی ختم می شود تا برای نسلهای آینده نیز رفاه اقتصادی همراه با حفظ مواهب الهی ارزشمند ایجاد کند.
مهدی اله پور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص ضرورت حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، بیان کرد: یکی از چالشهای حال حاضر صنایع و معادن و محیط زیست، تعارض میان آنها است. اگر کسی خواهان افزایش تولید و رشد اقتصادی است باید قبول کند که حفظ منابع پایه و رعایت ضوابط محیط زیستی موجب پیشرفت کشور و نیز امانت داری این داده الهی است و متعلق به ما و نسل های آینده است.
وی تاکید کرد: در سال جاری حمایت ویژه ای از تولید با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام «مهار تورم، رشد تولید» داشته ایم اما باید صنایع و معادن برای مسائل محیط زیستی ارزش قائل شوند و چهارچوب های محیط زیستی را رعایت کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: به منظور اجرای قانون و بارگذاری منطبق بر توسعه پایدار استان، در کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک، پرونده ها مورد بررسی قرار گرفته و اعتراض های واصله پاسخ داده می شود.
وی اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۱ قانون هوای پاک هرگونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید و واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت مقررات ابلاغی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه به استعلام های درخواست جواز تاسیس و بهره برداری پاسخ دهد و در صورت عدم موافقت آن سازمان، دلایل آن را به استعلام کننده به صورت کتبی ارائه کند که عدم پاسخ در مدت یاد شده به منزله تایید است.
الهپور گفت: کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان خراسان رضوی به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان به عنوان دبیر، مدیر کل سازمان بازرسی استان، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و فرماندار شهرستان مربوطه تشکیل می شود.
وی افزود: در صورت اعتراض متقاضی مرجع استانی فوق به اختلافات بین آنها رسیدگی می کند و در صورت آلاینده نبودن «بر اساس قوانین و دستورالعمل های ابلاغی سازمان»، مجوز مقتضی را صادر و در غیر این صورت تقاضا را رد میکند.
گفتنی است دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک در اداره کل حفاظت محیط زیست هر استان مستقر است. خراسان رضوی دارای ۶ هزار واحد صنعتی است.