تهران-ایرنا- نشست «یک پهنه، یک راه» با محوریت مسئله فلسطین، اوکراین و گسترش همکاری های اقتصادی آفریقا و آمریکای لاتین برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، بسیاری از سران و مقامات ارشد کشورهای در حال توسعه در نشست «یک پهنه، یک راه» گرد هم می آید. نشست «یک پهنه، یک راه» از امروز(سه شنبه ۲۵مهر) لغایت فردا چهارشنبه(۲۶مهر) در پکن پایتخت چین برگزار می شود.

در این نشست مهم «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین و سران و مقامات کشورهای مختلف از جمله روسیه، پاکستان، مصر، مجارستان، صربستان، آرژانتین، برزیل، آفریقای جنوبی و برخی کشورهای آفریقایی، آسیایی جنوبی و مرکزی، جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان طالبان در پکن گردهم می آیند تا در یک نشست مهم و عالی با مجموعه‌ای از اهداف مشخص شرکت کنند.

مقامات و رسانه های چینی با اشاره به اینکه امسال، دهمین سالگرد طرح ابتکاری «یک پهنه، یک راه» است، تاکید کردند که چین در طول این ده سال گذشته با ایفای نقش خود در توسعه اقتصادی در جهان، رهبریت آمریکا از آن خود کند.

فلسطین، مسئله اصلی خاورمیانه است

یکی از محوریت گفت و گو در این نشست قطعا مسئله فلسطین خواهد بود. با توجه به اینکه کمتر از دو هفته از حملات نیروهای مقامات فلسطین به سرزمین های اشغالی می گذرد و فلسطین به عنوان یکی از مهم ترین مسئله خاورمیانه و جهان محسوب می شود، از این فرصت مناسب برای ایفای نقش خود در صلح و ثبات خاورمیانه استفاده کنند.

وزارت امور خارجه چین بارها خواستار اجماع جهانی برای اجرای طرح «دو کشوری» و ایجاد یک کشور مستقل و بازگشت حقوق مشروع ملت مظلوم فلسطین است.

جنگ روسیه- اوکراین

پس از حملات روسیه به اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، برخی کشورهای آسیایی و اروپایی فعالیت و همکاری های اقتصادی خود را به تبعیت از آمریکا قطع و تحریم کردند.

مسکو در پی این اقدامات کشورهای غربی، همکاری های اقتصادی خود را با آسیا به خصوص چین گسترش داد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه صبح امروز برای دیدار با همتای چینی خود و شرکت در سومین نشست «یک پهنه، یک راه» وارد فرودگاه پکن شد.

پوتین در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون چین تاکید کرده بود ویژگی منحصر به فرد چین در ایجاد روابط با سایر کشورها این است که "هیچ کس چیزی را به کسی تحمیل نمی کند" و چین همیشه راه حل های مثبت را حتی در صورت بروز مشکلات در نظر می گیرد، که

این موضوع تفاوت بین طرح «یک پهنه، یک راه» و سایر پروژه های اجرا شده توسط برخی کشورها با رنگ و بوی استعماری است.

وی با اشاره به اینکه رئیس جمهوری اوکراین دستوری مبنی بر ممنوعیت مذاکرات صلح با روسیه صادر کرده است؛ تاکید کرد هر زمانی که کی اف اعلام کنند، ما آماده مذاکرات هستیم و از ارائه نکات دوستان چینی استفاده می کنیم.

رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که پیشنهادهای پکن در مورد حل مسئله اوکراین واقع‌بینانه است و می‌تواند مبنایی برای توافق صلح آینده باشد.

گسترش همکاری های اقتصادی و زیرساختی در آفریقا و آمریکای لاتین

در حالی که رسانه های غربی در این چند روز به دلیل تغییرات اخیر در کابینه دولت چین و کاهش سرمایه گذاری و عدم اعطای وام پکن به کشورهای در حال توسعه آفریقایی مدعی شده بودند که پکن به دلیل عدم توانایی پرداخت مالی کشورهای در حال توسعه فقط در پروژه های کوچک سرمایه گذاری می کند.

«دیوید مالپاس» رئیس بانک جهانی، چند ماه پیش در مصاحبه ای با بی. بی. سی گفت که "نگران برخی وام هایی است که چین به اقتصادهای در حال توسعه آفریقا می دهد. "

کشورهای غربی از این فرصت مناسب جهت کاهش نفوذ پکن در این کشور استفاده می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در فرودین ماه تاکید کرده که چین منشا «تله‌های بدهی» برای کشورهای آفریقایی نیست، بلکه شریکی است که به کشورهای آفریقایی و سایر کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند تا از «تله فقر» خارج شوند.

وی ادامه داد: در این زمینه، "تله لفاظی" سیاستمداران آمریکایی و غربی به طور کامل در معرض دید قرار دارد و جذابیت خود را از دست می دهد.

بسیاری از سران و مقامات ارشد کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین برای شرکت در این نشست، سفر کرده و این نشان از تمایل آنها به سرمایه گذاری چین در سرزمین ها است.