به گزارش خبرنگار ایرنا، جمشید نعمتی روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی صرفه جویی ساختمان ها در جمع خبرنگاران بیان کرد: رده انرژی یک ساختمان و میزان رعایت الزامات انرژی در این برچسب مشخص می شود.
وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در اردیبهشت امسال گذراندن دوره های صرفه جویی در ساختمان ها را برای مهندسان رشته عمران، معماری، تاسیسات مکانیکی و مهندسان تاسیسات برقی ساختمان و ناظران ساخت و ساز مسکن الزامی کرد.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان بیان کرد: همچنین از مرداد امسال گذراندن این دوره و عمل به ابلاغیه برای ارتقای پروانه نظام مهندسی مهندسان چهار رشته یاد شده الزامی شده است.
نعمتی اضافه کرد: یکی از راهکارهای مهم برای صرفه جویی انرژی، مدیریت هدر رفت مصرف انرژی به ویژه در ساختمان هاست و در این راستا مبحث ۱۹ مقررات ملی در این راستا یعنی صرفه جویی انرژی در ساختمان ها تدوین و ابلاغ شده است.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان گفت: ساختمان های موجود در کشور انرژی کارا نیستند بلکه محل هدر رفت انرژی شدند و این هدر رفت از پوسته ساختمان اتفاق می افتد.
نعمتی افزود: قانون اصلاح الگوی مصرف سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی مصوب و ابلاغ شد و وزارت راه و شهرسازی مکلف شده اند برای اینکه ساختمان های نوساز دارای انرژی کارا و سبز (هدر رفت انرژی تاحد صفر) باشند.
وی بیان کرد: بیشتر جداره و کناره ساختمان های جدید استان همدان به عایق حرارتی مجهز شدند که میزان هدر رفت انرژی را به حداقل می رساند و ساختمان های موجود و قدیم ساخت نیز در صورت نوسازی و بازسازی ساختمان ملزم به رعایت این الزامات برای کاهش هدر رفت انرژی شدند.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان تاکید کرد: با رعایت الزمات مبحث ماده ۱۹ ساختمان میزان هدر رفت انرژی ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش می یابد که این در سبد هزینه ای خانوار عدد قابل توجهی است .
نعمتی بیان کرد: در طرح اقدام ملی مسکن ضوابط و الزامات مبحث ۱۹ رعایت شده اما در کمتر از ۵۰ درصد مسکن مهر این مهم رعایت شده است.
وی اضافه کرد: ایران با کمتر از یک درصد جمعیت جهان ۱۸ درصد ذخایر گاز جهان را در خود جای داده است رتبه دوم جهان را دارد و با ۱۱ درصد منابع نفت رتبه پنجم جهان را دارد.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان بیان کرد: با در نظر گرفتن انرژی حاصل از الکتریسته و سوخت های فسیلی، ایران ۱۳ درصد منابع انرژی جهان را در اختیار دارد.
نعمتی ادامه داد: اما در کشورمان با توجه به هدر رفت انرژی و ناترازی در تولید و مصرف موجب بروز خللی از جمله قطعی برق و گاز در فصل هایی از سال شده است.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان افزود: ۴۰ درصد از گاز کشور در بخش گرمایش و تولید آب گرم مورد نیاز ساختمان ها مصرف و هدر می رود درحالی که کشورهای اروپایی کمتر از ۲۰ درصد ایران برای گرمایش یک متر مربع از از ساختمان انرژی مصرف می کنند.
نعمتی بیان کرد: سهم صنعت از مصرف گاز در ایران ۲۱ درصد و سهم ساختمان ها برای گرمایش و تولید آب گرم ۴۰ درصد است درحالی که منابع ما پایان پذیر هستند.
وی افزود: پیش بینی شده منابع شناخته شده نفت ما در ۱۳۰ سال آینده به پایان می رسد این در حالی است که رشد مصرف انرژی در چند سال گذشته ۵.۵ درصد ثبت شده است.
دبیر اولین همایش ملی صرفه جویی انرژی در ساختمان ادامه داد: تداوم افزایش مصرف انرژی در ایران این کشور را در سال ۲۰۳۰ به وارد کننده انرژی تبدیل می کند.
به گزارش ایرنا، همایش ملی صرف جویی انرژی در ساختمان ها با ابلاغیه دفتر تدوین مقررات ملی و کنترل ساختمان به میزبانی همدان در حال برگزاری است.
در این همایش ۳۲ ساعت آموزش برای مهندسان رشته های مکانیک، برق و معماری در چهار روز و ۱۶ ساعت برای رشته های عمران در ۴۸ ساعت ارائه می شود.