به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به مریوان، پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان پنج تا ۱۰ آبان سال ۱۴۰۰ برگزار شد اما سال گذشته این رویداد فرهنگی و هنری برگزار نشد.
شانزدهمین دوره این جشنواره با حرکت کارناوال و همراهی یک گروه نمایشی از میدان امام شافعی شهر مریوان به سمت پارک شانو آغاز شد و در این مسیر به فاصله های مشخص شده گروه های دیگر هم مستقر شده بودند و با آمدن کارناوال به آنها می پیوستند افزون بر این مسئولان و اقشار مختلف مردم هم تا رسیدن به پارک شانو این هنرمندان را همراهی کردند.
کارناوال که به پارک شانو رسید مردم روی سکوها به انتظار نشسته بودند و برخلاف روال گذشته که بسیار خشک و جدی شروع می شد این دوره با اجرای تئاتری ها آغاز شد.
گروه هەلپەرکی دوانزه سواره مەریوان هم در این مراسم اتحاد و همدلی و انسجام بین مردم را با اجرای زیبای خود به نمایش گذاشتند.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بستری برای انتقال اعتراض نسل کشی در غزه است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این مراسم جشنواره تئاتر خیابانی مریوان را یکی از مصادیق و مظاهر فرهنگی استان خواند و اظهار کرد: کردستان به عنوان سرزمین فرهنگ و هنر شناخته شده است و یکی از دلایل آن به برگزاری جشنواره های مختلف هنری در طول سال برمی گردد.
مهدی رمضانی با بیان اینکه زبان هنر به ویژه هنرهای نمایشی نافذ و گیرا و همه پسند است، افزود: با استفاده از هنرهای نمایشی می توان بسیاری از مفاهیم و نیازمندی های جامعه را منتقل کرد.
وی ادامه داد: به لطف انقلاب اسلامی رویکرد تئاتر از هنری اعتراضی بی جهت به هنری دارای اصالت و تاثیرگذاری بالا و دارای مظاهر فاخر هنر اسلامی تغییر یافت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: بی شک همه ما در این روزها که شاهد نسل کشی رژیم جنایتکار صهیونیستی در غزه هستیم با مردم فلسطین ابراز همدردی می کنیم.
رمضانی یادآور شد: امیدواریم هنرمندان با انتقال اعتراض خود و مفهوم بزرگ دفاغ از مردم مظلوم فلسطین گوهر دیگری بر تارک این جشنواره قرار دهند.
شهردار مریوان در افتتاحیه این جشنواره اظهار کرد: مریوان شهر مرزی است و افزون بر این دارای جاذبه های گردشگری زیادی است که همین منجر به حضور مسافران زیادی در آن شده است.
سامان سعیدی اضافه کرد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان هم به ظرفیتی برای حضور بیشتر گردشگران تبدیل شده است و برای برگزاری هرچه باشکوه تر آن از همه امکانات و توانمندی خود استفاده خواهیم کرد.
نمایش نیشتمانی مەرگ (سرزمین مرگ) به کارگردانی مختار محمدی از هنرمندان شناخته شده مریوانی در افتتاحیه این جشنواره به اجرا درآمد که در آن سوز و ناله مادران در خاورمیانه را به نمایش گذاشتند و در پایان هم به همراه حاضران یکصدا شعار نه به جنگ را سر دادند و آرزوی پایان جنگ را کردند.
شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در۶ بخش آزاد، آیینی- سنتی، کودک و نوجوان، فراگیر ویژه معلولان، دگرگونههای اجرا و بخش ویژه ایثار و شهادت در چهار روز برگزار می شود.
داوران این دوره از جشنواره متشکل از بهروز غریب پور، محمودرضا رحیمی، بهمن صادق حسنی، رضا فیاضی، افشین خدری و امیرحسین شفیعی است.
نمایش مریوان به کارگردانی بهنام کاوه و لحظه آخر به کارگردانی آنور کایا از ترکیه، ۲ نمایشی هستند که بعد از برگزاری افتتاحیه و اجرای کارناوال در پارک شانو به اجرا در می آید.