بجنورد- ایرنا- بنیاد برکت در ۶ ماهه نخست امسال با حمایت از ۶۵۰ طرح اشتغالزایی و پرداخت ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به جوانان روستایی جویای کار خراسان‌شمالی گامی هدفمند در ایجاد اشتغال و رونق تولید برداشته و امیدها را برای محرومیت زدایی از قامت این خطه دوچندان کرده است.

به گزارش ایرنا، ماندگاری یک دهه خشکسالی در بسیاری از روستاهای خراسان شمالی علاوه بر رونق انداختن کسب و کار کشاورزی و دامداری در این منطقه شمال استان خراسان شمالی موتور مهاجرت جوانان به کلانشهرها و مرکز استان را نیز روشن کرده است به گونه ای که بسیاری از جوانان این خطه در این وضعیت دچار بیم، سردرگمی و بلاتکلیفـی شدند و برای یافتن کسب و کار راهی کلان شهرها و پایتخت شده اند.

براساس آمار رسمی هم اکنون تنها در شهرستان مرزی رازوجرگلان حدود ۱۲ هزار نفر از نیروهای کار این منطقه که بیشترشان در حوزه کشاورزی، دامداری و صنایع دستی فعالیت داشتند به کلانشهر تهران و یا دیگر مراکز استان به کارهای ساختمانی و یا حاشیه ای همانند دستفروشی به عنوان اشتغال کاذب روی آوردند.

این در حالی است که روستاهای خراسان شمالی جدای از شرایط اقلیمی ویژه برای کشت انواع محصولات، پرورش زنبور عسل و دام وطیور، ظرفیت تولید صنایع دستی به خصوص قالی، قالیچه و پشتی ترکمنی را دارد.

بنیاد برکت نیز با درک این شرایط چند سالی است که روستاهای خراسان شمالی را با هدف محرومیت زدایی و رونق تولید عرصه فعالیت خود قرار داده است تا انگیزه جوانان برای بازگشت به روستاها و احیای شغل آبا و اجدادی شان دوچندان شود.

این نهاد آذرماه ۱۳۸۶ با تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر رفع مشکل محرومان و آباد کردن روستاها آغاز به کار کرد تا به سهم خود با توانمندسازی روستاییان و حمایت از اشتغال های زود بازده و کوچک نقش موثری در محرومیت زدایی مناطق محروم داشته باشد.

طرح اشتغال زایی بنیاد برکت با پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی که سرمایه کمی برای شروع کار دارند، انگیزه برای کار و بازگشت برکت به سفره های مردم شده است.

فعالیت های این این نهاد در خراسان شمالی نیز تنها محدود به چند روستا نیست بلکه چتر حمایتی اش تمامی روستاهای خراسان شمالی را پوشش می دهد و تنها در ۶ ماهه نخست امسال از ۶۵۰ طرح اشتغالزایی حمایت کرده است.

در ادامه بد نیست گفت و گویی با یکی از افراد بهره مند از حمایت های بنیاد برکت در روستای مرزی جرگلان داشته باشیم.

بازگشت امید به مناطق روستایی

یکی از اهالی مرزنشین خراسان شمالی در خصوص حمایت های بنیاد برکت از طرح های اشتغالزایی در این منطقه گفت: بنده تا چند سال پیش دامدار بودم اما خشکسالی و گرانی علوفه موجب کنار گذاشتن این حرفه آبا و اجدادی ام شد و برای یافتن شغل راهی تهران شدم.

الله یار درخشانی افزود: اینکه دیار خود را ترک و دور از خانواده مشغول فعالیت های ساختمانی در تهران بودم همیشه من را آزار می داد تا اینکه یکی از آشناهایم من را از حمایت های بنیاد برکت از طرح های اشتغالزایی مطلع کرد.

وی ادامه داد: بلافاصله عزم خود را برای بازگشت به روستا جزم کردم و با تسهیلاتی که این نهاد در اختیارم گذاشت به سمت پرورش زنبور عسل رفتم؛ شغلی که از جوانی به آن علاقه مند بودم.

درخشانی گفت: خدارو شکر اکنون درآمد خوبی از پرورش زنبور عسل دارم و برای چهار نفر دیگر از این محل شغل ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: تسهیلات دریافتی از بنیاد برکت شاید زیاد نبود اما هر چه بود برکت را به سفره چهار خانواده تنها با اجرای یک طرح اشتغالزایی برگرداند.

درخشانی خاطرنشان کرد: امیدوارم این گونه نگاه ها و حمایت از طرح های اشتغالزایی کوچک تداوم داشته باشد زیرا که نقش موثری در بازگشت امید و ماندگاری جوانان در روستاها دارد.

اهلیت سنجی طرح‌های اشتغالزایی در ۱۲۵ روستا

مجری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان‌شمالی گفت: اهلیت‌سنجی متقاضیان طرح های اشتغالزایی بنیاد برکت در ۱۲۵ روستای این استان در سالجاری انجام شد.

جواد عبدی افزود: اهلیت سنجی طرح های اشتغالزایی در قالب طرح سحاب و طرح آسمان انجام می شود.

وی افزود: طرح سحاب با هدف توانمند سازی جوامع محلی و ایجاد کسب و کارهای خرد و خانگی به ویژه در مناطق محروم و روستایی و طرح آسمان با هدف تربیت و توسعه انسانی و حمایت از بنگاه های تولیدی اجرا می شود.

مجری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان‌شمالی تصریح کرد: پس از انجام اهلیت سنجی توسط تسهیل گران و عوامل اجرای بنیاد برکت، متقاضیان طرح های اشتغالزایی برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی می شوند.

حمایت از ۶۵۰ طرح اشتغالزایی روستایی

عبدی گفت: این نهاد در ۶ ماهه نخست امسال با پرداخت ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از ۶۵۰ طرح اشتغالزایی استان حمایت کرد.

وی اظهار کرد: این میزان تسهیلات در بیش از ۱۰۰ روستای خراسان شمالی در راستای اشتغالزایی مناطق کمتر برخوردار پرداخت شده است.

مجری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان‌شمالی افزود: تسهیلات اشتغالزایی در زمینه های مختلف از جمله باغبانی، پرورش طیور، تولید کیف و کفش، پرورش زنبور عسل و صنایع دستی پرداخت شد.

عبدی با بیان اینکه این تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله اعطا می شود، گفت: این تسهیلات به افراد توانمند روستایی پرداخت می شود و میزان آن بین ۵۰۰ میلیون ریال یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال متغیر است.

مجری طرح‌های اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: بنیاد برکت هم اکنون تمامی شهرستان های استان را برای پرداخت تسهیلات مشاغل خرد روستایی پوشش می دهد.

عبدی با بیان اینکه بنیاد برکت براساس یک الگوی هدفمند اشتغالزایی حرکت می کند، گفت: حمایت های این نهاد تنها محدود به پرداخت تسهیلات نیست بلکه افراد متقاضی با مشارکت شبکه های تسهیلگر از دوره های آموزشی بهره مند می شوند.

وی تصریح کرد: همچنین شبکه های تسهیلگر نقاط ضعف و ظرفیت های هر منطقه را شناسایی می کنند و براساس آن حمایت های لازم انجام می شود.

بنیاد برکت بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و با ﺣﻤﺎیت ﺳﺘﺎد اﺟﺮایی ﻓﺮﻣﺎن ﺣﻀﺮت اﻣﺎم(ره) تاسیس شده است و در زمینه های آموزشی، بهداشتی، برق‌رسانی، آبرسانی، مخابراتی، فرهنگی، آبخیزداری و دامپروری فعالیت می کند.

خراسان شمالی از لحاظ بافت جمعیتی شرایط ویژه ای دارد و ۴۴ درصد از اقوام کرد، ترک، لر و ترکمن در این خطه از شمالشرق کشور در نواحی روستایی سکونت دارند و این نکته بیانگر اهمیت و نقش روستا در اقتصاد استان دارد.

۸۴۰ روستای این استان از جمعیتی بالغ ۴۴۰ هزار نفر تشکیل شده است که همین جمعیت زیاد اقتصاد استان را به سمت کشاورزی و دامپروری سوق داده است و رسیدگی به این جوامع چرخ استان را هم خواهد چرخاند.

.