اردبیل - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: تاکنون برای تکمیل تصفیه‌خانه تازه‌کند مغان ۲۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است و این تصفیه‌خانه در صورت بهره‌برداری آب مورد نیاز شهر انگوت و ۱۲۰ روستای منطقه را برطرف خواهد کرد.

علی حیدری اناری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیشرفت ۲۰ درصدی تصفیه‌خانه تازه‌کند اظهار کرد: این تصفیه‌خانه در پایین دست سد تازه‌کند در دست احداث است و با تکمیل آن مشکل آب آشامیدنی شهر انگوت و روستاهای منطقه برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به احداث سه سد مهم برای تامین آب آشامیدنی منطقه گرمی و انگوت اظهار کرد: هم‌اکنون بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد عمارت گرمی جمع شده است و این سد نیاز آبی پنج هزار هکتار از اراضی واقع در تراس رودخانه در پایین دست سد را تامین خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: سد تازه‌کند هم با حجم ۷.۴ میلیون مترمکعب در سال‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده که علاوه بر تامین آب بخش مهمی از اراضی پایین دست، آب آشامیدنی روستاهای همجوار در منطقه را تامین می‌کند.

حیدری اناری با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب در استان گفت: در سایه فرهنگ‌سازی‌ها و توجه به مهندسی ارزش در طرح‌های بخش آب، توانستیم در سال آبی گذشته کشت پاییزه را در شبکه آبیاری مغان از ۲۴ هزار هکتار به ۳۸ هزار برسانیم.

وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش چشمگیر آورد رودخانه ارس ضروری است کشاورزان از کشت زودهنگام پاییزه و کشت دوم در شبکه‌های آبیاری مغان و خداآفرین خودداری کنند.

حیدری اناری با تاکید بر لزوم همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های مختلف برای افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی افزود: برای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر همه دستگاه‌های اجرایی، قضایی و انتظامی باید پای کار باشند.

وی به کشاورزان دشت مغان هم توصیه کرد برای عبور از شرایط خشکسالی، اقدامات لازم برای مدیریت آب در شبکه از جمله آبیاری شبانه، کاهش ساعات آبیاری، تغییر در شیوه آبیاری محصولات ردیفی، افزایش دور آبیاری محصولات کشاورزی ، اعمال کم‌آبیاری و همچنین نوبت‌بندی آب در کانال‌ها را انجام دهند.

بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استان‌های واقع در شمالغرب کشور، شامل استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی هستند، در جایگاه‌ چهارم قرار دارد.

تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل احداث شده است.