کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با ابراز امیدواری به نتیجه آنچه که "روند رو به رشد ایجاد مشاغل پایدار" در سطح منطقه نامید، گفت: براساس داده های مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل تابستان استان ۱۰/۳ درصد بود که بیشترین کاهش دوره بیکاری فصلی را نسبت به ۲۰ سال گذشته نشان می‌دهد.

«مختار احمدی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا؛ نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل تابستان سال گذشته را ۱۳/۶ درصد اعلام کرد و افزود: این آمار نشان می دهد نرخ بیکاری فصل تابستان امسال استان ۳/۳ درصد نسبت به مشابه سال گذشته کاهش یافت.

وی همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در تابستان امسال استان را ۴۲/۱ درصد عنوان کرد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته که ۴۳/۲ درصد بود، ۱/۱ درصد کاهش یافت.

نرخ مشارکت اقتصادی به "نسبت جمعیت فعال اعم از شاغل و بیکار به جمعیت در سن کار" گفته می شود که به متغیرهای مختلفی همچون جمعیت فعال و جمعیت در سن کار که جمعیت غیر فعال را در خود نهفته دارد، وابسته است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه همچنین نسبت اشتغال فصل تابستان امسال استان را ۳۷/۸ درصد اعلام کرد که در مقایسه با سال گذشته پنج دهم درصد کاهش یافت.

احمدی گفت: امسال میزان اشتغال پیش بینی شده برای استان بیش از ۳۴ هزار و ۵۰۰ نفر پیش بینی شده است که تاکنون نزدیک به ۱۹ هزار فرصت شغلی آن محقق شد.

در همین پیوند گزارش سالانه مرکز آمار ایران حاکیست که نرخ بیکاری فصل بهار استان کرمانشاه در ۱۰ سال گذشته هرگز به عدد ۱۰ درصد نرسید ولی طی ۲ سال اخیر به کمترین میزان خود در دهه گذشته رسید.

همچنین نرخ بیکاری در بهار سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۳.۸، ۱۴.۷ و ۱۵.۴ درصد بود ولی در بهار امسال به ۱۰.۲ درصد کاهش یافت.

داده های رسمی آماری همچنین حاکیست نرخ بیکاری استان کرمانشاه اگرچه در مقایسه با استانهای صنعتی و بزرگ همچنان پایین است اما در بهار امسال از ۶ استان کشور بهتر شد که در ۱۰ سال اخیر سابقه نداشت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت ایران را دارد و از سال ۱۳۵۵ همواره یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده است بطوریکه نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامد و از دیگر سو چهار درصد بیکاران کشور در این استان ساکن هستند.

بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد بیش از ۳۸ هزار نفر معادل حدود ۳۹ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند و بر اساس نظر برخی کارشناسان عمده ترین چالش آنها نداشتن مهارت شغلی است.