به گزارش خبرنگار ایرنا، سید سجاد انوشه روز چهارشنبه در دومین روز همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر در سالن اجتماعات دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم طی سخنانی اظهار داشت: موضوع هماهنگی و تعامل با دانشگاهها در حوزه مدیریت شهری بسیار حائز اهمیت است، زیرا در حوزه مدیریت شهری شهرداریها، قریب به ۳۰۰ خدمت به شهروندان به صورت مستقیم و غیرمستقیم ارائه میشود.
وی اضافه کرد: از طرفی بضاعت شهرداریها نیز هم به لحاظ کارشناسی و هم به لحاظ مدیریتی محدود است که میتوان با هماهنگی با مراکز علمی و دانشگاهها و با راهبردهایی که آنها در توسعه خدمتی برای ما ایجاد کنند، خدمات را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: این همایش در حوزه فضای سبز که حوزه مهم و مغفولی است توانسته است بسیار راهگشا باشد، زیرا همه مردم کشور خواه و ناخواه با حوزه فضای سبز مواجه هستند و این خدمت یک خدمت گزینشی نیست.
انوشه با اشاره به بحرانهای موجود در حوزه فضای سبز گفت: بحرانهایی مانند تامین آب و زمین در برخی از شهرها جدیتر از سایر شهرها است و این قبیل همایشی میتواند موضوعها را به واقعیت نزدیکتر کرده و راهکارهای بهینه را ارائه دهد.
معاون شهرداریها و دهیاریها تصریح کرد: درخواست ما از جامعه علمی این است که واقعیتهای موجود در سطح شهرها را دقیقتر ببینند و پیشنهادهایی را ارائه دهند که کاربردی باشد.
وی در خصوص دغدغه مدیران عامل شهرداریهای کشور بیان کرد: دغدغههای مدیران عمدتا دغدغههای مشابهی بود که میتواند به یک شبکه مسائل جدی تبدیل و حل شود، ما در حوزه فضای سبز، موضوع غیرقابل حل نداریم، برخی از موضوعات را می توان با کمک دانشگاه حل کرد و برخی را نیز میتوان با هماهنگی صف و ستاد به نتیجه رساند.
انوشه گفت: مدیران فضای سبز شهرداریهای کشور دغدغههایی دارند که برخی ناشی از فاصله صف و ستاد است که خوشبختانه در دولت سیزدهم این مساله به حداقل رسیده و ما در سازمان دهیاریها و شهرداریها، دغدغهها و ایدههای مختلف را بررسی کرده و با مقایسه به نتایج مطلوب میرسیم، بخشی هم که نیاز به قانونگذاری دارد را به نهادهای تعیین کننده پیشنهاد میدهیم و بخشی نیز در سازمان دهیاریها و شهرداریها حل میشود.
این مقام کشوری همچنین درخصوص میزبانی قم از این همایش اظهار کرد: قم ابتکار عمل بسیار خوبی را با توجه به شرایط خاصی که از نظر منابع آبی و سایر مشکلهایی که بیشتر از شهرهای دیگر در حوزه فضای سبز دارد به خرج داده و توانسته هم مشکلها را به خوبی شناسایی کند و هم بدنه دانشگاهی را در کنار خود داشته باشد، ضمن اینکه شهرهای مختلف نیز تجربههای خود را ارائه میدهند، از این رو در کل میزبانی خوبی را از قم شاهد بودیم.
نخستین همایش راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر، به همت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری قم و با مشارکت سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان طی روز گذشته و امروز بیستوششم و بیستوهفتم مهرماه جاری با حضور دانشجویان، استادان و کارشناسانی از ۲۵ استان کشور در دانشگاه قم برگزار شد.
این همایش که مجوز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را داشت، موارد مختلفی از جمله استفاده از ظرفیتهای علمی به منظور توسعه پایدار فضای سبز، استفاده بهینه از منابع در شهرهای حاشیه کویر و تبادل تجربههای بین سازمانها و نهادهای مسئول و نخبگان و استادان برجسته علمی، همچنین الگونگاری قم بهعنوان شهر پیشرو در حوزه توسعه و نگهداری از فضای سبز، از هدفهای تشکیل دهنده آن بود.
در این همایش علاوه بر تبادل نظر و ارائه نتایج علمی حاصل بین مدیران عامل سازمانهای سیما و منظر کشور، انتخابات نمایندگان سازمانهای سیما و منظر در اتحادیه خدمات شهری کشور نیز انجام شد.