ایلام - ایرنا - استاندار ایلام با بیان اینکه ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی مسیل های ایلام برآورد شده است، بر ساماندهی مسیل های سطح شهر، سیلبندها و جلوگیری از تخلیه نخاله در حاشیه شهرها برای جلوگیری از هر گونه مخاطرات ناشی از سیل تاکید شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "حسن بهرام‌نیا" روز پنجشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام اظهار کرد: از این مبلغ ۵۰ درصد توسط وزارت نیرو و ۵۰ درصد هم از سوی سازمان برنامه و بودجه طی سه سال تامین اعتبار خواهد شد.

وی یادآور شد: شهرداری در این مدت سه ساله باید نسبت به بهسازی، لایروبی و ترمیم مسیل های سطح شهر اقدام کند.

بهرام نیا اضافه کرد: ادارات در همه نقاط استان باید در مدت یک ماه نسبت به زیباسازی نمای ساختمان های اداری و ایجاد فضای سبز در این اماکن اقدام کنند و تعلل و اهمال کاری در این زمینه از هیچ اداره ای پذیرفته نیست و فرمانداران هم باید در شهرستان ها در این خصوص نظارت کنند.

استاندار ایلام گفت: مدیران در کنار مسئولیت ها و ماموریت های کاری خود باید شاخص هایی دیگر چون زیباسازی سیما و منظر نمای ظاهری ادارات، مبلمان و زیباسازی فضای شهری، جمع آوری تابلوهای قدیمی سردر ادارات و جایگزینی آنها با تابلوهای جدید، بازسازی دیوارهای ادارات با نماکاری یا نقاشی و تصویرسازی، پاکسازی فضای پیرامون ادارات و جمع آوری پسماندها را مد نظر داشته باشند.

بهرام نیا نسبت به پاکسازی و جمع آوری پسماندهای خشک در حاشیه جاده ها تاکید و بیان کرد: به خاطر ایجاد چشم اندازهای نازیبا در حاشیه شهرها به علت وجود پسماند و نخاله های ساختمانی، باید این پسماند و نخاله ها توسط دستگاه های مربوطه پاکسازی، جمع آوری و در محلی مشخص دفن یا دپو شود.

وی با اشاره به اینکه وجود نخاله و پسماند در حاشیه شهرها بهداشت و سلامت محیط زیست و مردم را به مخاطره می اندازد، گفت: باید شهرداری و دیگر ادارات مرتبط از ریختن پسماندها و نخاله های ساختمانی در حاشیه جاده ها جلوگیری و افراد متخلف را به مراجع قانونی معرفی کنند.

بهرام نیا افزود: اگر بارش ها در سال آبی جدید(اول مهر هرسال تا پایان شهریور سال بعد) زیاد نباشد، مشکلی در زمینه تشکیل سیلاب بروز نخواهد کرد اما با این وجود باید همه ادارات مرتبط نظیر شهرداری، منابع طبیعی و آبخیزداری، راهداری و حمل و نقل جاده ای، امور آب و دیگر ادارات در آمادگی کامل باشند.

وی بر نظارت میدانی مستمر توسط دستگاه های مربوطه از جمله شهرداری ها برای جلوگیری از ریختن پسماندها و نخاله های ساختمانی در سطح شهر یا حاشیه جاده ها تاکید کرد و از فرمانداران ۱۲گانه استان خواست به طور جدی در خصوص لایروبی مسیل ها و جلوگیری از ریختن پسماندها و نخاله های ساختمانی در حاشیه شهرها اقدام کنند.

استاندار ایلام اظهار کرد: ایلام در طول سال به ویژه ایام اربعین محل تردد زائران و مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است و بنابراین باید همه ورودی و خروجی و داخل شهرهای استان پاکیزه و عاری از هرگونه زباله و نخاله باشد.

بهرام نیا افزود: همچنین باید یک بانک اطلاعاتی در خصوص تعداد و نوع ماشین آلات جاده سازی استان در بخش های دولتی و خصوصی برای مواقع بروز بحران احصا شود.

وی از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام خواست نسبت به بررسی و شناسایی نقاط حادثه خیز و تشدید احداث طرح های مختلف آبخیزداری در بالادست این نقاط مستعد سیلاب اقدام و در این راستا برای جدب اعتبارات ملی و استانی رایزنی کند.

استاندار ایلام در پایان از تلاش‌های فرمانداران، مجموعه اعضای ستاد بحران و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط در رابطه با نهضت پاکسازی مسیل‌ها و معابر قدردانی کرد.

به گزارش ایرنا، بر اساس پیش بینی های هواشناسی، بارندگی های فراتر از نرمال در اوایل آبان ماه نسبت به میانگین بارش های سال گذشته استان ایلام را فرا خواهد گرفت.

در این نشست بر ساماندهی مسیل های سطح شهر، سیلبندها و جلوگیری از تخلیه نخاله در حاشیه شهرها برای جلوگیری از هر گونه مخاطرات ناشی از سیل تاکید شد.