رشت- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: حق بیمه دامدارانی که به شکل سنتی گاومیش پرورش می دهند ۱۰ درصد و دامداران دارای دام اصلاح نژاد شده ۲۰ درصد کاهش می یابد.

به گزارش ایرنا، صالح محمدی شامگاه پنجشنبه در همایش ملی توسعه گاومیش داری در شهرستان رضوانشهر، گیلان را سبز در حوزه اقتصادی دانست و افزود: این سازمان تلاش دارد با رویکرد افزایش تولید محصولات دامی، کشاورزی و شیلاتی این استان را به جایگاه اصلی آن برگرداند.

وی تصریح کرد: گیلان رتبه پنجم کشور را در پرورش گاومیش دارد که می توان با مطالعه‌ دقیق تر و حمایت بیشتر این صنعت را توسعه داد. گاومیش پروتئینی باکیفیت، کلسترولی پایین و شیری با املاح و چربی بالا دارد و محصولات تولیدی این دام از بازار پسندی بسیار خوبی برخوردار است.

وی بابیان اینکه در این همایش بدنبال اولویت قرار دادن گاومیش اصلاح نژاد شده و توسعه آن در استان هستیم، گفت: ۹۰ درصد شیوه های نگهداری این دام امروزه به شکل سنتی است، درحالی که این دام در دنیا به شیوه های صنعتی، نیمه صنعتی و در محیط های کنترل شده پرورش می یابد.

محمدی گفت: گاومیش ازضایعات محصولات کشاورزی مانند باقی مانده پوست مرکبات شرکتهای آبمیوه گیری در شرق گیلان، ذخایر چغندر و نیشکر در خوزستان تغذیه می کند که این امر نگهداری گاومیش را نسبت به سایر دام ها مقرون به صرفه تر کرده است.

وی تصریح کرد: در این همایش دبیرخانه ای برای بیان تمام مسائل حوزه گاومیش داری تشکیل می شود که پایگاهی برای معرفی آموزش و ترویج این دام در استان گیلان خواهد شد و تمام نیازهای دامپروران را از قبیل تسهیلات بانکی، اخذ مجوزها و مسائل بیمه ایو اصلاح نژاد را از طریق دستگاههای اجرایی دنبال می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: استاندار گیلان بر ایجاد زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی تاکید دارد و امروز در زمینه پرورش گاومیش چند حلقه مفقوده مانند تامین علوفه و خرید تضمینی شیر از سوی کارخانجات لبنی وجود دارد اما جهاد کشاورزی از کسانی که بخواهند در این حوزه سرمایه گذاری کنند با تسریع در صدور مجوزها و اولویت پرداخت تسهیلات بانکی حمایت لازم را خواهد داشت.

صنعت دامپروری از صنایع مغفول مانده در گیلان است

نماینده مردم رضوانشهر در مجلس نیز در این همایش گفت: صنعت دامپروری از صنایع مغفول در گیلان است که نیاز به حمایت در سطح ملی و استانی دارد.

حسن محمد یاری اضافه کرد: اگر پرورش گاومیش و صنعت دامپروری مورد حمایت واقعی قرار گیرد شاهد تحول در تولید و اشتغال بویژه در شهرستانهای غرب گیلان خواهیم بود.

وی تاکید کرد: در دیدار با مدیران صنعت شیر پگاه کشور بر خرید تضمینی شیر گاومیش از دامداران استان تاکید شد تا این شیر در قالب قرار دادی خریداری شود، امیدوارم با رونق این صنعت در منطقه شاهد تحولات شگرفی در تولید و اشتغال استان باشیم.

چهار هزار راس گاومیش ثبت شده در رضوانشهر وجود دارد

فرماندار رضوانشهر نیز در این همایش از وجود چهار هزار راس گاومیش ثبت شده در این شهرستان خبر داد و افزود: به طور متوسط روزانه یک تن شیر از سطح روستاهای مختلف این شهرستان جمع آوری می شود که بخشی از آن به سایر استانها صادر می شود که افتخاری برای گیلان و تکلیفی بر دوش مسولان است که این صنعت را مورد حمایت قرار دهند.

سید نادر صفوی هدف از برگزاری این همایش را توسعه اصلاح نژاد گاومیش، کمک به حفظ ذخایر ژنتیک این دام بومی کشور، شناساندن محصولات جانبی شیر آن، ترغیب و تشویق شیوه های نوین گاومیش داری در راستای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها اعلام کرد.

وی ادامه داد: رضوانشهر به عنوان شهر پایلوت اصلاح نژاد گونه های بومی گاومیش است که در این همایش ۱۰ راس از این دام منتخب وبرتر از دامداران نمونه در غرفه ها به نمایش گذاشته شد.

مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی و گاومیش داران استان گیلان نیز حاصل تلاش ۲۰ ساله اصلاح نژاد بر روی گله های گاومیش را استقرار دام آرام در غرفه های نمایشگاه این همایش اعلام کرد و افزود: نمونه آرام این دام تنها در کشور ایتالیا مشاهده می شود.

فاطمه دریساوی از تهیه ۴۰ دوز جنین منجمد آزمایشگاهی در پژوهشگاه دانش بنیان ابن سینا خبر داد و افزود: این مهم در روستاهای به ظاهر ساده ای که از مناطق محروم تقسیمات کشوری هستند رقم خورده است و اکنون همردیف با کشور ایتالیا توانستیم با تمام سختی ها این جنین های منجمد را آماده کنیم.