به گزارش روز شنبه ایرنا از کیودو، براساس گزارش سالانه درباره قدرت نظامی چین وزارت دفاع آمریکا تخمین زد تعداد کلاهک های هسته ای چین در ماه مه به بیش از ۵۰۰ رسده است و اشاره کرد سرعت ادامه کار برای ساختن کلاهک ها بالاتر می رود.
یک مقام دفاعی آمریکا گفت این افزایش سرعت در ساختن کلاهک های هسته ای موجب افزایش نگرانی می شود و آمریکا از چین خواسته تا درباره ساخت و ساز تجهیزات هسته ای شفاف تر باشد و اراده و اشتیاق بیشتری درباره مذاکره پیرامون مسائل کاهش خطر در این باره با واشنگتن داشته باشد.
سال گذشته پنتاگون اعلام کرد انبار ذخیره کلاهک های چین از ۴۰۰ گذشته و تخمین زد تا سال ۲۰۳۰ هزار کلاهک هسته ای عملیاتی در اختیار داشته باشد که بیشتر آنها در سیستم هایی که قابلیت های دوربرد قاره پیمایی و رسیدن به آمریکا دارند وجود داشته باشد. در این گزارش هشدار داده شده بود به نظر می رسد چین ساختن ۳ میدان جدید سوخت جامد برای موشک های بالستیک قاره پیما را که قادر به حمل کلاهک هسته ای هستند تکمیل کرده است. این میدان احتمالا قابلیت نگهداری دستکم ۳۰۰ موشک قاره پیمای بالستیک را دارد.
این مقام آمریکایی در ادامه سخنانش افزود : « کاری که چینی ها امروز انجام می دهند در مقایسه با آنچه در دهه گذشته انجام می دادند پرسرعت تر و پیچیده تر شده است. آنها در بسترهای زمینی، دریایی و هوایی گسترش و سرمایه گذاری می کنند. به علاوه زیرساخت های لازم را که باید از طرح هایشان پشتیبانی کنند می سازند. »
باوجود این در مقایسه با آمریکا و روسیه که حدود ۹۰ درصد کلاهک های فعال هسته ای جهان را در اختیار دارند، ذخیره چین بسیار اندک است.
چین این گزارش را رد کرده است و مائو نینگ سخنگوی وزارت امورخارجه روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در پکن گفت این گزارش از روی تعصب و با تحریف واقعیت ها نوشته شده است و مانند پخش شایعه هایی درباره تئوری تهدید چین است.
وی در ادامه سخنانش افزود پکن قاطعانه به استراتژی دفاع از خود پایبند است و هیچ کشوری را با سلاح های اتمی تهدید نمی کند مگر مورد تهدید قرار بگیرد.
تعداد سلاح های هسته ای که توسط آمریکا و روسیه نگهداری می شد به شکل چشمگیری در دهه ۱۹۹۰ و در پی پایان جنگ سرد کاهش یافت. اما براساس آخرین داده های فدراسیون دانشمندان آمریکا هر دو کشور حدود هزار و ۶۰۰ کلاهک هسته ای بر روی موشک های بالستیک و در پایگاه های بمب افکن هایشان و تعداد بیشتری در انبارهایشان دارند.
آمریکا مدعی است چین درکنار تقویت نیروهای هسته ای پیشرفت هایی در موشک های دور برد و در زمینه های جدیدی از جمله فضا و قلمرو سایبری در فضا دارد و تلاش هایش را برای تحقق وعده های شین جین پینگ رئیس جمهوری این کشور برای تبدیل شدن به ارتشی در سطح جهان تا سال ۲۰۴۹ بیشتر می کند.