به گزارش خبرنگار ایرنا ،طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران، شهرستان آمل با داشتن ۷۰۰ هکتار باغ سیب از انواع ارقام قرمز، زرد، گلاب و تولید ۱۴ هزار تن از مناطق عمده و مطرح تولید سیب در استان مازندران محسوب می شود.
بنابر این گزارش اراضی شیبدار بخش لاریجان با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و خاک حاصلخیز برای کشت درختان سیاه ریشه مناسب است، حدود هشت هزار هکتار اراضی کشاورزی در این بخش کوهستانی وجود دارد که پنج هزار هکتار آن باغ درختان مثمر سیاه ریشه شامل گیلاس، گردو، سیب، هلو و شلیل است.
درآمد یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی باغداران آملی از فروش سیب
مدیر جهاد کشاورزی آمل از پیش بینی تولید ۱۴ هزار تن سیب به ارزش یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.
مهرداد فولاد افزود: بیشتر باغ های سیب این شهرستان در منطقه کوهستانی لاریجان واقع شده و تاکنون ۸۰ درصد محصول از این باغ ها توسط باغداران پرتلاش برداشت شد.
وی گفت: مراکز جهاد کشاورزی دوگانه بخش لاریجان و کارشناسان متخصص ستاد مدیریت در تمامی مراحل تولید این محصول ارزشمند باغی در کنار باغداران منطقه برای انتقال جدیدترین یافته های علمی و تحقیقاتی و ایجاد امکانات آبیاری نوین و ارائه سایر خدمات حضور دارند.
کارشناسان باغبانی معتقدند روند افزایش جهشی سالانه انواع محصولات باغی در مازندران به خصوص مرکبات که محصول مازاد بر مصرف را هم بیشتر میکند، ضرورت هدفگذاری برای استفاده از نیازهای بازار داخلی و ارتباط با فروش و توسعه بازارهای خارجی این محصول پائیزی را دوچندان کرده است.
طرح مهم دیگری که معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران دنبال می کند ،توسعه باغ ها در اراضی شیب دار و کم بازده است که می تواند زمینه رونق تولید را در بخش کشاورزی مناطق کوهستانی فراهم کند.
از سوی دیگر با همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم ،وزارت جهاد کشاورزی طرح شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی را در استان های مختلف کشور از جمله مازندران با همکاری اداره کل استاندارد و موسسه تحقیقات کشاورزی آغاز شده است.
هدف از اجرای این طرح ترغیب کشاورزان به تولید محصولات سالم تر ، ایجاد تسهیل برای مصرف کنندگان در شناسایی این محصولات و مهم تر از همه جلوگیری از عرضه محصولات ناسالم به نام تولیدات مازندران است. در این طرح محصولات تولیدی پس از انجام آزمایش های مختلف در صورت قرار گرفتن در نمودار سلامت ، گواهی محصول سالم را به عنوان شناسنامه دریافت می کنند.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از قطب های کشاورزی و محور مهم امنیت غذایی در کشور محسوب می شود. این استان با ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصولات باغی رتبه نخست را در کشور داراست.
علاوه بر مرکبات، محصول کیوی نیز در ۶ هزار هکتار از اراضی مازندران که بیشتر در منطقه غرب استان تولید می شود که سالانه حدود ۱۸۰ الی ۲۰۰ هزار تن می رسد. این محصول علاوه بر رفع نیاز بازار داخلی، به کشورهای دیگر نیز صادر می شود و همه ساله ارزآوری خوبی برای کشور به همراه دارد.