تبریز- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۸۲ درصد محصول انار این استان در باغ های شهرستان جلفا تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.

به گزارش ایرنا، اکبر کرامتی روز شنبه در دومین جشنواره انار روستای گوو در بخش کاغذکنان شهرستان میانه، از رتبه سوم این شهرستان در تولید انار استان خبر داد و افزود: سالانه هفت هزار و ۵۰۰ تن انار از باغ های آذربایجان شرقی برداشت می شود.

وی سطح زیر کشت انار در آذربایجان شرقی را ۶۸۵ هکتار اعلام کرد که از این میزان ۶۳۰ هکتار باغ های بارور و ۵۵ هکتار نیز غیر بارور هستند و این باغ ها به طور عمده در سطح شهرستان‌های جلفا، خداآفرین، میانه و هوراند قرار دارند.

کرامتی با بیان اینکه سطح باغات انار شهرستان جلفا ۴۵۸ هکتار است که قریب به ۷۰ درصد از سطح باغات استان را تشکیل می‌ دهد، ادامه داد: شهرستان خدا آفرین با ۱۹۴ هکتار و میانه با ۳۳ هکتار سطح زیرکشت حائز رتبه‌های بعدی هستند که عمده ارقام انار استان بومی، گلوشاه، ساوه، ترش خونین، ملس و آق شاور تشکیل می دهد.

وی اظهار کرد: محصول انار آذربایجان شرقی به‌ صورت تازه خوری، تهیه کنسانتره و رب انار مصرف می‌شود و متوسط عملکرد استان ۱۲ تن در هکتار است، اما در باغ های شاخص تا ۳۵ تن انار در هکتار نیز تولید می‌شود.

کرامتی با اشاره به اینکه انار میوه اختصاصی مناطق نیمه گرمسیری است و گرمای زیاد باعث سوختگی و سرمای زیاد باعث ترکیدگی آن می‌شود، گفت: میوه انار را به ‌محض رسیدن باید چید، در غیر این صورت بیشتر میوه‌های درشت در اثر سردی هوا صدمه‌ دیده و می‌ترکند و باید دقت کرد که انار حتی‌المقدور در مواقع بارندگی و یا شبنم چیده نشود، زیرا انار آبدیده زودتر ترک‌ خورده و در انبار می‌گندد.

برگزاری جشنواره انار گامی برای جذب گردشگر و سرمایه‌گذار در میانه است

به گزارش ایرنا، سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان میانه نیز در این جشنواره، هدف از برگزاری جشنواره انار را گامی برای جذب گردشگر و سرمایه‌گذار عنوان کرد و گفت: معرفی توانمندی‌های شهرستان با برگزاری جشنواره‌هایی مثل جشنواره انار، سبب محرومیت زدایی است، زیرا با جذب سرمایه‌گذار و گردشگر، درآمدزایی داشته و امکاناتی ایجاد می‌شود که به رفع محرومیت کمک می‌کند.

فرید قشلاقی از طرح در حال اجرای مهمانسرای روستای گوو خبر داد و افزود: با اتمام این پروژه میهمانان بخش به ویژه روستای گوو می‌توانند سفر یک روزه خود را تبدیل به سفری چند روزه کنند که این موضوع نیز به درآمدزایی بیشتر در منطقه کمک می‌کند.

وی همدلی، وفاق، شناخت مردم از یکدیگر، سبک زندگی، فرهنگ، نوع غذا و آداب و رسوم را از اهداف برگزاری چنین جشنواره‌هایی عنوان کرد.