کوروش فتاحی روز یکشنبه در گفتو گو با ایرنا ضمن تبریک روز ملی صادرات به تمامی فعالان این عرصه اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال صادرات کالا به ارزش افزون بر ۲۶۱ میلیون دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی لامرد به پنج کشور دنیا انجام شده است.
عمده کالاهای صادر شده
مدیر عامل این منطقه اقتصادی افزود: عمده کالاهای صادر شده شامل شمش آلومینیوم، اسلب و بیلت میشود و کشورهای ترکیه، چین، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی و هند عمده خریداران کالای صادراتی منطقه ویژه اقتصادی لامرد از طریق این گمرک بودهاند.
وی با اشاره به اثر صادرات بر توسعه منطقه افزود: صادرات غیرنفتی افزون بر تقویت خود اتکایی کشور در زمینه تأمین ارز، باعث قویتر شدن اقتصادی بنگاههای کوچک و بزرگ خواهد شد.
فتاحی اضافه کرد: ایجاد شرکتهای بزرگ صادراتی در منطقه ویژه به منظور حفظ و توسعه بازارهای صادراتی از مهمترین دستاوردهای اقتصاد صادرات محور برای منطقه به شمار میرود؛ البته این کار نیازمند عزم ملی دستگاههای اجرایی است و ضرورت دارد اقدامات راهبردی و مؤثری نیز از سوی دولت صورت گیرد تا نتایج موردنظر حاصل شود.
ضرورت جذب سرمایهگذاران خارجی
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به سرمایهگذاری خارجی در این کانون صنعتی گفت: اگر امکان حضور سرمایهگذاران خارجی در منطقه ویژه را فراهم کنیم، به دست آوردن بازارهای هدف صادراتی برای سرمایهگذار خارجی خیلی راحت تر و آسانتر خواهد شد و تراز تجاری کشور نیز افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: دولت نیز مصمم است که از سرمایهگذاریهای خارجی بهره مند شود؛ این در حالیست که نیروی کار ارزان، مواد اولیه قابل دسترس و نزدیکی به بازارهای تجاری دنیا و برقراری کریدور شمال جنوب میتواند گره سرمایهگذاری خارجی در منطقه را بگشاید، البته از حضور سرمایهگذاران ایرانی خارج از کشور نیز بسیار استقبال خواهیم کرد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به افق صادراتی منطقه ویژه افزود: قطعاً هر کالا و خدماتی که در منطقه ویژه تولید میشود افق صادراتی متفاوتی خواهد داشت و بنا به نوع محصول این نگاه میتواند متغیر و متفاوت باشد.
موقعیت استراتژیک شهرستان لامرد
وی با اعتقاد به اینکه کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی میتوانند ظرفیت مناسبی برای صادرات محصولات این منطقه باشد، به موقعیت ژئوپلیتیکی کشور ایران و همچنین موقعیت سوقالجیشی شهرستان لامرد و سهم واقعی منطقه از صادرات اشاره کرد و گفت: ایران در منطقه ای واقع شده که به اذعان همه اقتصاددانها و کارشناسان سیاسی شاهراه ارتباطی جهان است، از یک سو خلیج همیشه فارس و از سوی دیگر دریای خزر، موقعیت در دسترس داشتن آبهای آزاد که مؤلفه مهم در صادرات است را برای ما فراهم آورده است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد اظهار کرد: شهرستان لامرد نیز به دلیل نزدیکی به دریا و امکان صادرات از چندین اسکله صادراتی نزدیک خود، ایجاد گمرک در منطقه ویژه و معافیتهای مالیاتی منطقه جهت تولید و صادرات و وجود فرودگاه بینالمللی و همچنین امکان ارتباط مسیر ریلی و متصل شدن به ریل سراسری کشور مزایای بالقوهای را برای منطقه فراهم کرده که قطعاً ما نیز از آن بهره خواهیم برد.
به گزارش ایرنا، منطقه ویژه اقتصادی لامرد در جنوب فارس و در نقطه تلاقی استانهای بوشهر و هرمزگان واقع شده و شهر لامرد نیز در فاصله ۳۶۶ کیلومتری از شیراز قرار دارد.