بجنورد-ایرنا- رییس پلیس راه کشور گفت: ۴۲ درصد از قربانیان در سوانح رانندگی درون شهری و جاده ای کشور در مراکز درمانی فوت می کنند.

به گزارش ایرنا، سردار «حسن مومنی» روز یکشنبه در نشست راهبری وضعیت تصادفات خراسان شمالی اظهار کرد: جاده، خودرو و انسان از عوامل اصلی در وقوع حادثه های ترافیکی است که در این میان سهم عامل انسانی بالاتر از سایر موارد است.

وی افزود: نقش جاده ها در خراسان شمالی نسبت به سایر موارد در وقوع سانحه های ترافیکی پررنگ تر است از این رو باید به بهبود این شرایط سرعت داده شود.

سردار مومنی ادامه داد: این نهاد به نوبه خود از وزارت راه و شهرسازی پیگیر سرعت دادن به اجرای طرح راهسازی در محور بزرگراهی بجنورد به جنگل گلستان خواهد بود تا با تکمیل این طرح شمار حادثه های جاده ای و قربانیان این سوانح کاهش یابد.

وی گفت: بررسی ها نشان می دهد در خراسان شمالی، تخلف انحراف به چپ از میانگین کشوری پنج درصد بالاتر است، آمار تخطی از سرعت مطمئنه و واژگونی خودروها هم در این استان بالا است.

رییس پلیس راه کشور تصریح کرد: همچنین شمار سوانح موتور سیکلت سواران هم از میانگین کشوری بالاتر است که باید در این باره تدابیری اندیشیده شود.

سردار مومنی با بیان اینکه آمار مجروحان فوتی در مراکز درمانی خراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری است، بیان کرد: ۵۲ درصد از مجروحان در سوانح رانندگی استان در مراکز درمانی فوت می کنند که نیاز است دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی بررسی های لازم را در این حوزه انجام دهد.

۲۲ درصد از فوتی ها جوان هستند

وی با بیان اینکه در تصادفات کشور با پدیده جوان مرگی روبه رو هستیم، گفت: رویکرد نظام و دولت، جوانی جمعیت است اما متاسفانه ۶۵ درصد از قربانیان تصادفات، افراد ۲۱ تا ۶۰ سال یعنی جمیعت فعال و نیروی کار هستند.

رییس پلیس راه کشور افزود: افراد ۲۱ تا ۳۰ ساله ها نیز ۲۲ درصد از جان باختگان این سوانح را به خود اختصاص می دهند.

سردار مومنی با بیان اینکه برای کاهش آمار تصادفات باید اقدامات سلبی و ایجابی در دستورکار باشد، خاطرنشان کرد: جرائم فعلی برای رانندگان متخلف بازدارنده نیست از این رو باید در این باره پیگیری لازم انجام شود.

رییس پلیس راه کشور با تاکید بر اینکه کاهش تصادفات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، گفت: در دهه ها پیش سالانه ۲۸ هزار نفر در تصادفات کشور کشته می شدند که با اقدامات انجام شده این رقم به ۱۶ هزار کشته کاهش یافت.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

خراسان شمالی در حدفاصل ۲ قطب سیاحتی و گردشگری کشور واقع است و سالانه میلیون ها مسافر از این استان گذر می کنند.