زهرا غلامرضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح پازک یا همان پیشگیری از اعتیاد در زنان، کودکان و نوجوانان از اردیبهشت ماه ۹۷ در برخی از استانهای کشور آغاز شده و پنج شهر استان قزوین نیز از سال گذشته میزبان این طرح بود.
وی اظهار کرد: امسال متاسفانه به دلیل نبودن مربیان آموزش دیده این طرح تنها در چهار محله از شهرهای قزوین، البرز، آبیک و تاکستان به منظور پیشگیری از مصرف موادمخدر در بین زنان و کودکانی که در خانواده خود دارای یک فرد معتاد هستند، اجرایی شده است.
غلامرضایی، زنان و کودکان را دو گروه آسیب پذیر دانست که بیش از سایرین در معرض انواع خطرات و آسیب های اجتماعی قرار می گیرند و افزود: به همین منظور تمرکز کار ما در راستای اجرای طرح پازک نیز بر روی همین ۲ گروه آسیب زا قرار گرفته است.
به گفته این مسوول، دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد برای زنان و کودکان در محلات حاشیه نشین، به ویژه برای زنان دارای همسر معتاد به مدت ۶ هفته (هر جلسه یک ساعت) با حضور مربیان آموزش دیده برگزار میشود.
وی، راهبرد اصلی این طرح را حفاظت از خانواده در برابر اعتیاد عنوان کرد و افزود: توانمندسازی زنان و ارتقای سطح آگاهی و نیز تبادل تجربیات و نظرات شرکت کنندگان از مهمترین نقاط قوت این برنامه به شمار می رود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان قزوین یادآور شد: بدون شک اجرای طرح هایی مانند پازک به پیشگیری از آسیب های اجتماعی منجر می شوند و نقش مهمی هم در حفظ سلامت افراد جامعه دارد.