سیدمحمد نجفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میزان عملکرد تولید سیبزمینی در زمینهای رخ را حدود ۳۰ تن در هکتار عنوان و اظهار کرد: امسال به دلیل شرایط نامساعد جوی اعم از خشکسالی و گرمای بهار و تابستان و به ویژه قطعی برق در طول دوره داشت، موجب کاهش عملکرد بین ۲۰ تا ۲۵ درصد شد.
وی ادامه داد: برای رفع مشکل تمام مزارع سیبزمینی این بخش به روش تیپ آبیاری شد که این موضوع میتواند باعث صرفهجویی قابل ملاحظهای در مصرف آب منطقه و نیز کمک به افزایش تولید و بهرهوری شود.
رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش جلگه رُخ شهرستان تربتحیدریه زمان برداشت سیبزمینی را از ابتدای مهرماه عنوان کرد و گفت: ارقام کشت شده سیبزمینی در مزارع این خطه شامل: "جلی، آگریا، فونتانه، چلنجر و ساگیتا" است.
نجفی افزود:استفاده از ارقام اصلاح شده و کودهای آلی، شیمیایی و ریز مغذی، مبارزه به موقع با آفات و بیماریها، کنترل علفهای هرز، رعایت عملیات به زراعی از جمله اجرای صدرصد آبیاری تحت فشار باعث شده تا مزارع این منطقه از نظر کمیت و کیفیت تولید در وضعیت بسیار مناسبی قرار گیرند.
به گفته وی محصول تولید شده از مزارع سیبزمینی رخ علاوه بر مصرف داخلی، به کارخانه های فرآوری این محصول ارسال میشود.
رییس مرکز جهاد کشاورزی بخش جلگه رُخ شهرستان تربتحیدریه گفت: حدود ۳۵ درصد سطح و تولید سیبزمینی این خطه به تولید "سیبزمینی بذری" اختصاص دارد که مقداری از آن در همین استان و بقیه به استانهای اردبیل و همدان صادر میشود.
به گزارش ایرنا و بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی استان اردبیل، همدان، جلگه رخ تربتحیدریه و قروه کردستان بیشترین میزان تولید سیب زمینی کشور را به خود اختصاص داده اند.
بخش رخ با داشتن ۵۲ روستا یکی از بخش های مهم کشاورزی شهرستان تربت حیدریه محسوب می شود و کشاورزی و دامداری بخش اصلی محل درآمد مردم این منطقه است.