به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان اسکندری روز دوشنبه در مراسم آغاز بکار پنجمین کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت که در شهرستان قروه برگزار شد، اظهار کرد: بهای گندم خریداری شده از گندمکاران استان افزون بر ۱۷۰ هزار میلیارد ریال بود که به طور کامل این مبلغ به حساب کشاورزان واریز شد.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه در کشور برآورد خرید ۱۱ میلیون تن گندم وجود نداشت و اعتبار مشخص شده برای خرید تضمینی این محصول کافی نبود به همین دلیل پرداخت مطالبات گندمکاران با تاخیر انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه قروه و دهگلان در حوزه تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی از شهرستان های مهم استان است، افزود: امسال شرایط مطلوبی در تولید محصولات کشاورزی به ویژه زراعی داشتیم که نتیجه همت و تلاش کشاورزان، محققان و کارشناسان این بخش است.
اسکندری ادامه داد: قیمت سموم کشاورزی افزایش پیدا کرد که با ورود کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی لغو شد و به قیمت قبلی برگشت.
وی با بیان اینکه در کردستان و همدان یک میلیون تن سیب زمینی تولید می شود، افزود: امسال هیچ ممنوعیتی برای صادرات این محصول وجود ندارد و قرار شده سازمان تعاون روستایی در استان ۱۰۰ هزار تن خریداری کند.
هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید ادوات کشاورزی در استان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید ادوات کشاورزی در استان مصوب شده است که در قالب تسهیلات بانکی با نرخ بهره چهار درصد در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
اسکندری از کشاورزان استان درخواست کرد به موقع برای جذب اعتبار مربوط به خرید ادوات و ماشین آلات کشاورزی اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه کاروان ترویج بهرهوری امروز در شهرستان قروه است و فردا هم در دهگلان خواهد بود، گفت: ۸۷ درصد اراضی کشاورزی استان دیم است بنابراین توجه ویژه ای به دیمزارها در قالب طرح های جهش تولید والگوی کشت داریم.
محمدصالح احمدی یکی از سیاست های طرح الگوی کشت را کاهش کشت محصولات آب بر خواند و بیان کرد: توسعه کشت محصولاتی هم چون علوفه دیم و جو دیم از مهمترین برنامه های ماست.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش بارندگی یکی از تاکیدات مراکز تحقیقاتی انجام کشت مستقیم است بدین منظور که بدون عملیات شخم و دیسک اقدام به کشت بذور مختلف محصولات زراعی کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: برنامه ابلاغی امسال استان در کشت کلزا سه هزار و ۵۰۰ هکتار بود که بیش از این برنامه و افزون بر سه هزار و ۸۰۰ هکتار از این محصول تاکنون کشت شده است.
احمدی از افزایش ۱۰۴ درصدی کشت کلزا در استان خبر داد و اضافه کرد: کلزا در تناوب زراعی با سیب زمینی، چغندرقند و گوجه فرنگی در استان قابل کشت است.