به گزارش خبرنگار ایرنا، در حال حاضر بیش از ۲۸ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۵۱ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد استان زنجان هستند که در گروههای مختلف از خدمات این نهاد استفاده میکنند.
امروزه کمیته امداد در حوزههای مختلف از قبیل اشتغال و خودکفایی، حمایت و سلامت خانواده، حمایتهای حقوقی، مسکن، فرهنگی، آموزشی و عمرانی به اقشار محروم جامعه خدمات رسانی میکند.
همواره یکی از موضوعاتی که کمیته امداد به آن توجه داشته، رسیدگی به امور محرومان است که با روشهایی مانند جمع آوری صدقات و زکات و دیگر کمکهای مردمی پیگیری میشود.
صدقه، یکی از روشهایی است که میتوان از طریق آن برای یاری رساندن به محرومان جامعه اقدام کرد که براساس آمارها پرداخت صدقه در طول سالهای گذشته افزایش داشته است و این موضوع نشان میدهد مردم ایران همواره خیرخواه هستند.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی کمیته امداد در حال حاضر ۱۲۰ هزار و ۶۲۹ مشترک در قالب صندوق های کوچک، یک هزار و ۳۰۵ مشترک در قالب صندوق های بزرگ اماکن و ۲ هزار و ۹۷۳ مشترک در قالب صندوق معابر در استان فعال است.
طبق برآورد صورت گرفته امسال ۱۲۰ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال صدقه در استان زنجان جمعآوری شده است.
طبق برآورد صورت گرفته امسال ۱۲۰ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال صدقه در استان زنجان جمعآوری شده است که وجوه حاصل از طرح صدقات در هر منطقه برای ارائه خدمات مورد نیاز خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد و سایر اقشار نیازمند در بخشهای مختلف از جمله مسکن، امور تحصیلی و فرهنگی، ازدواج، امور درمانی و خدمات موردی بر اساس نیازسنجی انجام شده در همان مناطق هزینه شده است.
البته بخشی از وجوه صدقات نیز به صورت الکترونیکی جمعآوری شده که این مبالغ نیز در راستای نیات خیرین و برای رفع مشکلات مددجویان هزینه می شود.
تعدادی از مشترکین فعال در حوزه صدقه جزو مشترکین طلایی هستند، این افراد بر اساس پرداختیهایی که به صورت ماهیانه دارند به عنوان مشترک طلایی انتخاب میشوند یعنی با احتساب درآمدهای ماهانه هر صندوق، مشترکین رتبهبندی شده و به عنوان مشترک طلایی معرفی میشوند.
خبرنگار ایرنا با یکی از مشترکین طلایی صندوقهای صدقات که در طرح اکرام ایتام هم همکار کمیته امداد است، گفتوگو کرده که مشروح آن را در زیر میخوانید.
۲ روز پشت سر هم است که شمارهاش را میگیرم اما پاسخی نیست، پیامک میدهم باز هم جواب نمیدهد، مجبور میشوم با شماره دیگری تماس بگیرم، بالاخره پاسخ میدهد:
بفرمایید کاری داشتید؛
بله برای مصاحبه تماس گرفتم؛
خانم من اهل مصاحبه نیستم، اگر بودم در این ۲ روز جوابتان را میدادم.
دوباره اصرار میکنم که خیلی وقتتان را نمیگیرم؛
جواب میدهد:
چه چیزی میخواهید بشنوید، من حرفی برای گفتن ندارم و قبلا هم گفتم تمایلی به مصاحبه ندارم.
برای اینکه راضی به مصاحبه شود میگویم: خب کار خیر است دیگر چه اشکالی دارد، ترویج پیدا کند.
جواب میدهد: من کار خیر را برای مصاحبه شما انجام ندادهام؛ عهدی است بین من و خدا، دوست ندارم رسانهای شود.
دوباره میگویم: حاج آقا مطمئن باشید اگر حتی یک نفر این مصاحبه را بخواند ثواب کاری که انجام دادهاید بیشتر می شود.
بالاخره راضی میشود و میگوید: به شرطی مصاحبه میکنم که اسمی از من برده نشود، قبول میکنم و مصاحبه را شروع میکنیم.
ایرنا. شما یکی از مشترکین طلایی صدقات کمیته امداد استان هستید، چه شد که این عنوان به شما اطلاق شد؟
من الان ۲۰ سال است که مشترک صندوق صدقات هستم شاید هم بیشتر اصلا یادم نیست.
آنچه مسلم است ما مسلمانیم و همواره در دین اسلام به کمک به فقرا همچنین پرداخت صدقه تاکید شده است، من هم دارم وظیفه دینی و شرعیام را انجام میدهم.
کار خیر کمتر و بیشتر ندارد؛ هرکسی به اندازه وسع خودش به فقرا و نیازمندان کمک میکند وسع من هم همین است.
ایرنا. آن چیزی که شما میپردازید؛ بیشتر از وظیفه شرعی است؛ چطور شد که این کار را کردید؟
خانم کار خیر کمتر و بیشتر ندارد؛ هرکسی به اندازه وسع خودش به فقرا و نیازمندان کمک میکند وسع من هم همین است شاید اگر بیشتر داشتم، بیشتر کمک میکردم، مهم این است که به درگاه خداوند مقبول بیفتد.
ایرنا. یعنی هر روز صدقه میدهید؟
بله هر روز تقریبا، اصلا عادت کردهام که صدقه بدهم.
این راه هم بگویم برایتان که بد نیست و یک تجربه شخصی است؛ یعنی هر روزی که اتفاق بدی برای من افتاده یا مشکلی پیش آمده حتما مربوط به روزی بوده که صدقه ندادهام.
ایرنا. یعنی یک نوع اعتقاد قلبی به پرداخت صدقه دارید؟
بله اصلا درست است که همیشه میگویند؛ پرداخت صدقه بلا را رفع میکند و خوشبختانه من همیشه نتیجه این کارم را دیدهام.
به فرموده پیامبر گرامی اسلام "هیچ مالی هرگز بر اثر صدقه دادن کم نشده است" و من به این حدیث اعتقاد دارم.
ایرنا. به غیر از صدقات در طرح دیگری هم مشارکت دارید؟
بله در طرح اکرام ایتام هم مشارکت دارم و معتقدم همین طرح هم به اندازه کافی برای زندگیام برکت داشته است.
ایرنا. توصیه شما به مخاطبان درباره کمک به نیازمندان چیست؟
توصیه من انجام کار خیر است؛ مطمئن باشید خداوند شاهد و ناظر رفتار ماست و قطعا اگر ما از نیازمندی دستگیری کنیم خداوند هم از ما دستگیری می کند و گرهگشای مشکلات خواهد بود.
من هم توصیه میکنم هرکسی که اعتقادی به کار خیر ندارد؛ یکبار کمک به نیازمند را امتحان کند؛ قطعا برکات آن را در زندگی خود مشاهده خواهد کرد.
همانطور که من برکت دستگیری از نیازمندان را در زندگیام دیدهام و همه اطرافیان و فرزندانم را به این کار تشویق میکنم.
ایرنا. برکت کمک به نیازمندان در زندگی شما چه بوده است؟
همانطور که من برکت آن را در زندگی خودم مشاهده کردم، خیرین باید مطمئن باشند که کمک و دستگیری از دیگران در واقع کمک به خودشان است، یعنی از هر دست بدهی با همان دست میگیری.
وقتی مشکل و باری از دوش دیگران برداریم نتیجه آن را خواهیم دید، مشکلات من با هر کمک به نیازمندان به طرز معجزه آسایی رفع میشود و از جایی که انتظارش را ندارم برایم دست یاری دراز میشود.
کمک به نیازمندان میتواند کم باشد، اما اگر همین مبالغ کم جمعآوری شد مشکلی از مشکلات این خانوادهها را حل خواهد کرد.
نتیجه مشارکتهای مردمی در طرحهای مختلف طبق گفته مسوولان، توزیع قریب به هفت هزار بسته تحصیلی بین دانش آموزان، ارائه خدمات فرانشیز درمانی به بیش از هشت هزار مددجو، اهدای ۵۸۴ فقره جهیزیه، ارائه خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج و بسیاری دیگر از خدمات کمیته امداد است.