به گزارش خبرنگار ایرنا،بهمن ماه ۱۳۹۰ بود که عملیات اجرایی مصلای بزرگ همدان طی مراسمی با حضور مسوولان اجرایی کلنگ زنی شد، پروژهای که گفته میشود در دهه ۶۰ طرح ساخت آن پیشنهاد شد اما در سال ۸۳ و همزمان با سفر مقام معظم رهبری به تصویب رسید.
طراحی این مصلای بزرگ نیز برگرفته از بنای باغ امام صادق (ع) در کشور لبنان اعلام شد و افزون بر مجتمعهای مذهبی، فرهنگی و تفریحی، زیرساختهایی نظیر ساخت مرکز درمانی، کتابخانه، یادمان شهدا و باغ تفریحی نیز پیش بینی شده بود.
اکنون با گذشت سالها از وعدههای بر زمین مانده مسوولان اجرایی، همچنان شاهد بلاتکلیفی در اجرای این پروژه بزرگ فرهنگی و مذهبی هستیم و وضعیت اجرای این طرح که قرار بود از سوی شهرداری احداث شود، نامشخص است.
پروژهای که وسعت آن ۱۰ هکتار تعیین و ظرفیت پذیرش ۴۰ هزار جمعیت در آن پیش بینی شده بود اما تاکنون تنهابرای برگزاری مراسمهای مناسبتی نظیر عید فطر به کار گرفته میشود.
مصلایی که سال ۱۳۸۵ برای ساخت آن بودجهای یکصد میلیارد ریالی پیش بینی شده بود، اکنون نیازمند بیش از یکهزار میلیارد ریال است.
علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان نیز پیشتر در اظهار نظری پیرامون وضعیت ساخت مصلای بزرگ همدان به این مهم تاکید داشت که خلاء وجود یک مصلای باشکوه در شهر دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان مشهود است و تکمیل این پروژه به عنوان یک مکان سیاسی و عبادی باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد.
با این وجود همچنان شاهد کندی در ساخت و تکمیل این طرح بزرگ ملی هستیم و نیاز است تا مدیران شهری به خصوص شورا و شهرداری اهتمام بیشتری داشته باشند.
کم کاری در احداث مصلا توجیه پذیر نیست
نائب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با ابراز تاسف از بلاتکلیفی ساخت مصلای بزرگ همدان گفت: پروژه نیمه تمام مصلای شهر سالهاست که در بالای تپه مصلی نیمه کاره باقی مانده و این موضوع زیبنده و شایسته شهر و استان همدان نیست.
حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی افزود: در شورای ششم شهر همدان بودجه یک هزار میلیارد ریالی برای تکمیل این پروژه مطرح شد اما این مساله تاکنون در حد حرف باقی مانده و اقدام لازم صورت نگرفته است.
در شورای ششم شهر همدان بودجه یک هزار میلیارد ریالی برای تکمیل این پروژه مطرح شد اما تاکنون در حد حرف باقی مانده و اقدام لازم صورت نگرفته است.وی اضافه کرد: پیشنهاد اختصاص سالی ۲۵۰ میلیارد ریال برای ساخت و تکمیل مصلای همدان را ارایه دادم که میتوانست تا پایان سال چهارم شورا به بهره برداری برسد اما به آن توجهی نشد.
صفری افلاکی خاطرنشان کرد: حتی این پیشنهاد که شهرداری میتواند در مقابل تکمیل این طرح عمرانی، طی توافقی از فضای عمومی مصلا در برگزاری نمایشگاه و سایر برنامهها در طول سال استفاده کند را نیز ارایه کردم.
وی بیان کرد: البته این پیشنهاد با وجود موافقت نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان، مورد مخالفت اعضا قرار گرفت و در نهایت سال قبل با وجود درخواست ۵۰ میلیارد ریال برای ادامه روند ساخت مصلا، هیچ بودجهای به آن اختصاص نیافت.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: امسال نیز قرار بود ۱۳۰ میلیارد ریال بودجه برای روند ساخت و تکمیل مصلای همدان پرداخت شود که تاکنون عملیاتی نشده است.
وی افزود: تکمیل مصلای همدان با توجه به هزینههای امروز، نیازمند ۲ هزار میلیارد ریال بودجه است و انتظار داریم حداقل فاز نخست آن تکمیل و به بهره برداری برسد.
اعتبار مالی مصلای همدان پرداخت میشود
معاون مالی و اقتصادی شهردار همدان در این باره گفت: اعتبار مالی مصوب شده در بودجه شهرداری طی سال جاری برای عملیات ساخت مصلای بزرگ این شهر به طور قطع پرداخت میشود.
رضا ابرار خرم افزود: نشستی را با هیات امنای مصلای بزرگ همدان برگزار کردهایم و مقرر شد آورده مالی بابت فروش یکی از زمینهای مزایده شهرداری به این مصلا اختصاص یابد.
وی تاکید کرد: هر آنچه امسال در بودجه شهرداری برای کمک به ساخت مصلای بزرگ همدان مصوب شده، پرداخت خواهد شد.
معاون امور زیربنایی شهردار همدان نیز در این باره گفت: قرار نیست شهرداری در حوزه فنی و عمرانی مصلای بزرگ همدان اقدامی داشته باشد.
وحید علی ضمیر افزود: مصلای بزرگ همدان دارای پیمانکار است و شهرداری فقط به لحاظ مالی، بودجه ای به آن اختصاص می دهد.