عباس آغاز روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این مقدار گوشت و فرآوردههای خام دامی غیرقابل مصرف، یک هزار و ۷۱۴ کیلوگرم در بازرسی کارشناسان این شبکه از مراکز عرضه فرآورده خام دامی شامل قصابی، فروشگاههای پروتئینی، رستوران و غذاخوری، قصابی، مرغ و ماهیفروشی، کبابی و فروشگاههای مواد لبنی کشف و ضبط شده بود.
وی با اشاره به اینکه بازرسان ۲ پرونده قضایی و ۱۲ پرونده تعزیراتی برای متخلفان تشکیل دادند، اضافه کرد: این فرآوردههای دامی به دلیل پایان تاریخ مصرف، نگهداری در شرایط نامناسب و نداشتن شرایط استاندارد از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
رییس شبکه دامپزشکی مهاباد گفت: بازرسان این اداره هنگام نظارت بر کشتار دام و طیور نیز ۶ هزار و ۶۵ کیلوگرم گوشت قرمز و ۹ هزار و ۱۵۱ کیلوگرم گوشت سفید را قبل از ورود به بازار از چرخه مصرف خارج کردند.
وی افزود: کارشناسان این شبکه امسال در کشتارگاه دام بر ذبح سه هزار و ۲۳ راس گاو و ۱۶ هزار و ۳۸ راس گوسفند و بز و در کشتارگاه طیور بر بسته بندی ۷۷۶ هزار قطعه مرغ نظارت کردند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را از طریق تماس با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ این شبکه اطلاع دهند تا در کمترین زمان موضوع بررسی شود و شهروندان از خرید گوشت دام از قصابان دورهگرد و گوشتهایی که ممهور به مهر دامپزشکی نباشند، خودداری کنند.
آغاز یادآور شد: هر محموله از فرآوردههای خام دامی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ که در سطح شهر توزیع میشود، باید دارای گواهی حمل بهداشتی و قرنطینهای از دامپزشکی شهرستان باشد.
وی با اشاره به فعالیت برخی افراد سودجو در جادههای بین شهری و راه اندازی قصابی سیار و برخورد قاطعانه دامپزشکی با این افراد متخلف گفت: طبق نظر کارشناسان دامپزشکی گوشت دام پس از کشتار باید در زنجیره سرد حداقل به مدت ۲۴ ساعت نگهداری شود تا قابلیت مصرف داشته باشد.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت دارای بیش از ۶۰ واحد عرضه فرآوردههای خام دامی است؛ در این شهرستان ۲۴۰ هزار راس دام سبک و ۲۴ هزار راس دام سنگین وجود دارد.