تهران-ایرنا- هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به همراه بسیاری از کشورهای اسلامی در پی سخنرانی رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی علیه مردم فلسطین مراسم افتتاحیه را ترک کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی، هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس که برای شرکت یکصدوچهل و هفتمین نشست اتحادیه بین المجالس جهانی با شعار "اقدامات پارلمانی در جهت صلح، عدالت و ایجاد نهادهای قوی" و حضور در کمیته ها و برنامه های جانبی از ۱ تا ۵ آبان سال جاری در کشور آنگولا حضور یافته است، دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه این اجلاس شرکت کرد.

در ابتدای این دور از اجلاس که با مشارکت بیش از ۱۲۰ کشور و مقامات مختلف از جمله رئیس جمهو، معاون رئیس جمهور، رئیس مجلس و سایر مقامات کشور میزبان و چندین سازمان‌های بین المللی و ناظر برگزار شد، کارولینا سرکوئرا رئیس مجلس آنگولا سخنرانی کرد.

سپس چانگونگ دبیرکل اتحادیه بین المجالس آسیایی به ایراد سخن پرداخت و پس از آن دوارتو پاچکو رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی سخنرانی کرد که در آن نسبت به تحولات اخیر موضع یکجانبه به نفع رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد و گروه مقاومت فلسطین را یک گروه تروریستی عنوان کرد.

در پی این اظهارات هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام ذوالنوری، مجتبی رضاخواه رئیس شورای بین المجالس ایران در IPU، عباس گلرو دبیرکل شورای بین المجالس ایران در IPU، حجت الاسلام آقاتهرانی، غلامرضا نوری قزلجه، الهام آزاد، مصطفی طاهری و سمیه رفیعی و همچنین مهدی آقاجعفری سفیر آکردیته جمهوری اسلامی ایران در آنگولا و سفیر فوق العاده ایران در آفریقای جنوبی به همراه بسیاری از کشورهای اسلامی سالن افتتاحیه را به نشانه اعتراض ترک کردند.

پس از پایان سخنان رئیس "IPU" هیأت های پارلمانی کشورهای اسلامی به محل مراسم بازگشتند و واکنش شدیدی نسبت به مواضع اتخاذ شده علیه مقاومت ملت فلسطین نشان دادند. سپس مانوئل گونسلوس لوورنسو رئیس جمهور آنگولا طی سخنانی نسبت به وضعیت باریکه غزه ابراز نگرانی کرد و اعلام نمود تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از فاجعه بشری در نوار غزه باید انجام شود.

گفتنی است؛ در روز پایانی اجلاس مذکور رئیس جدید "IPU" از قاره آفریقا انتخاب خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ذوالنوری روز گذشته در نشست خبری پیش از عزیمت به اجلاس جهانی IPU و هیات همراه، با اشاره به اهداف حضور در این اجلاس گفت: هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با حدود ۱۸ نفر عضو، متشکل از نمایندگان مجلس و برخی مقامات سیاسی در اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در کشور آنگولا شرکت می کند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ کشور برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی کرده و در این اجلاس حاضر می یابند، افزود: ۵۰ هیات در سطح ریٔیس مجلس، ۲۳ هیات به ریاست نواب ریٔیس مجالس دنیا و مابقی هیات ها به ریاست گروه های پارلمانی و یا روسای کمیسیون های روابط خارجی در این اجلاس حاضر می شوند.

نایب ریٔیس مجلس با بیان اینکه اتحادیه بین المجالس جهانی امسال با شعار «صلح، عدالت و تشکیلات قوی» فعالیت می کند، یادآور شد: ۴ کمیته ثابت و دایمی در اتحادیه پارلمانی کشورها وجود دارد و این ۴ کمیته نیز در حاشیه اجلاس جلسات متعددی را برگزار کرده و فعال خواهند بود.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد، طی ۱۸ روز جنایت رژیم صهیونیستی در غزه، پنج هزار و ۸۷ نفر شهید شدند که از میان این شهدا، ۲۰۵۵ کودک و ۱۱۱۹ نفر زن هستند و ۱۵ هزار و ۲۷۳ نفر هم مجروح شدند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، ۴۲ نفر هم از شب گذشته تاکنون در کرانه باختری بازداشت شده اند و با احتساب این آمار، نزدیک به ۹۰۰ نفر از آغاز عملیات طوفان الاقصی در این منطقه به دست نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت شده اند.

ارتش رژیم صهیونسیتی نیز با اذعان به جنایت های خود علیه مردم غیرنظامی غزه صبح امروز اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته به ۴۰۰ نقطه در این منطقه حمله کرده است.

نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع تل آویو آغاز کردند و رژیم اسرائیل برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاهها نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

حمایت غرب از رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای این رژیم در ادامه کشتار بی رحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.