به گزارش ایرنا، حزب اعتدال و توسعه با انتشار بیانیهای به تازگی با اشاره گزینشی به برخی ارقام و استفاده از شگردهای مغالطات آماری، تلاش کرده افکار عمومی را همچون هشت سال زمامداری دولت یازدهم و دوازدهم فریب داده و از دوران سیاه دولت گذشته، کارنامهای درخشان ساخته و در مقابل، دولت سیزدهم را در حوزه اقتصادی ناموفق جلوه دهد.
حزب اعتدال و توسعه در حالی به رشد ۱۴.۲ درصدی اقتصاد در سال ۹۵ میبالد که این موضوع نه به خاطر رونق گرفتن بخشهای مختلف اقتصاد کشور، بلکه به دلیل فروش نفتهای انبار شده روی آب پس از اجرای توافق بود. به بیان دیگر، نفتهایی که در طول سالهای تحریم فروش نرفته بود و در نفتکشها ذخیره شده بود، در سال ۹۵ فروش رفته و این موضوع باعث دورقمی شدن نرخ رشد اقتصادی شد. تکرار نشدن رشد دورقمی در سالهای بعد، به وضوح مقطعی بودن این رشد را نشان داد.
نکته دیگر در رابطه با عملکرد دولت روحانی در زمینه رشد اقتصادی، ثبت ضعیفترین عملکرد در میان تمام دولتهای پس از جنگ تا کنون است. دولت روحانی به گواه آمارهای رسمی و حتی اعتراف مقامات خود، ضعیفترین عملکرد را در زمینه رشد اقتصادی به خود اختصاص داده به طوری که میانگین رشد اقتصادی کشور در ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم حدود یک درصد بوده است. اشاره گزینشی حزب اعتدال و توسعه به رشد اقتصادی سال ۹۵ و سانسور آمار دیگر سالها، خود گویای دست خالی آنان در این موضوع است.
در واقع دولت روحانی بدون درمان ریشهای تورم، تنها از طریق ارزپاشی و سرکوب مصنوعی نرخ ارز توانست تا مقطع انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ نرخ تورم و نرخ ارز را کنترل کند تا در انتخابات از آن بهره برداری سیاسی کند.
تبعات این اقدامات در دولت دوم روحانی به تبعات تحریم اضافه شد و بدین ترتیب شدیدترین جهش ارزی تاریخ در دولت دوازدهم رقم خورد. بنابراین حتی تورم تک رقمی هم دستاورد افتخارآمیزی برای دولت روحانی نیست که حزب اعتدال و توسعه تلاش میکند با اشاره به آن، برای خود دستاوردسازی کند.
خبرگزاری ایرنا در راستای تبیین دستاوردهای دولت سیزدهم و همچنین در پاسخ به تهمتها و اتهامات حزب اعتدال و توسعه با انتشار گزارشهایی به بررسی علمی و آماری ادعاهای دولت قبل خواهد پرداخت.
حزب اعتدال و توسعه با انتشار جوابیه ای به این گزارش ها واکنش نشان داد. متن کامل این جوابیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَالَّذِینَ یُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَیْرِ مَا اکْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُّبِینًا»؛ و کسانیکه مردان و زنان مؤمن را بیآنکه مرتکب [عمل زشتی] شده باشند آزار میرسانند قطعاً تهمت و گناهی آشکار به گردن گرفتهاند» سوره احزاب، آیه ۵۸
پس از انتشار بیانیه کنگره سراسری حزب اعتدال و توسعه در مورد شرایط فعلی کشور، خبرگزاری رسمی دولت "ایرنا" به همراه تعدادی از خبرگزاریهای همسو به این بیانیه واکنشی شتاب زده توام با تهمت هایی بزرگ نشان دادند. حزب اعتدال و توسعه ضمن استقبال از توجه جریانات حامی دولت به این بیانیه لازم میداند در پاسخ به نقدهای منتشرشده، موارد زیر را جهت تنویر افکار عمومی و همینطور رسانههای حامی دولت بیان نماید:
۱- متأسفانه مطالب منتشرشده در نقد بیانیه حزب، مبتنی بر اصول و مبانی متقن علم اقتصاد و آمار نیست و کماکان مطابق گذشته نقادان حامی دولت سیزدهم، صرفاً به تکرار اشاعه شعارهایی پوپولیستی و مذبح علم پرداختهاند و از همه مهمتر ادعا هایی را مطرح نموده اند که عمده ان خلاف منافع و مصالح ملی و مصداق بارز پیکار سیاسی و نه رقابت سیاسی، خارج از اخلاق و اصول دینی و عرفی است و مع الاسف مطابق سنوات گذشته برچسب زدن های خطرناک و تلاش برای ایجاد پروژه امنیتی در راستای حذف رقیب سیاسی در دستور کار نامبردگان قرار گرفته و جای تاسف دارد که حامیان دولت سیزدهم، این افراد محترم که خود را مصداق متدین ترین و لایق ترین افراد می دانند دست به چنین اقداماتی می زنند و با قیاس امارهای ساختگی با امارهای رسمی نسبت به تطهیر نحوه مدیریت خود قدم بر می دارند. لذا جای دارد با استناد به فرمایش امیرالمومنین، حضرت امام علی(ع) به شرح «البُهتانُ عَلی البَری اَعظَمُ مِنَ السَّماء»؛ تهمت زدن به آدم بیگناه بزرگ تر از آسمانهاست... تقوا پیشه کرده و از هرگونه اقدام که منجر به تضعیف اخلاق و صداقت گفتار و کردار در جامعه است به جد بپرهیزند. مردم جامعه چشم به حرکات و رفتار حکمرانان خود دارند و کلیت اقدامات مسئولین و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش مستقیم و غیر قابل وصفی در سلامت یا عدم سلامت اخلاق و اقدامات فرد فرد جامعه ایرانی دارد. با اشاعه برخی مطالب ناصواب و غیر واقع جهت تخریب رقیب سیاسی تنها پایه های اعتماد عمومی نسبت به نظام متزلزل می شود و این مهم مصداق اصلی تشویش اذهان عمومی است و جرم محرز که متاسفانه برخی افراد با داشتن مصونیت بدون هرگونه ترس از تعزیر قانونی از ان گریز می کنند!
۲-برخلاف اظهارات مغشوش و نامستحسن ابواب جمعی رسانه ای دولت سیزدهم، دستاوردهای سکانداری دولت تدبیر و امید با تفکر و مدیریت اعتدالی و دلسوزانه صرفا با بررسی چند فقره شاخص اقتصاد کلان قابل ارزیابی و قضاوت عمومی است. ثبت رکورد بالا ترین رشد اقتصادی معادل ١٤/٢ درصد و کم ترین نرخ تورم معادل ٦/٨ درصد در سال ١٣٩٥ پس از چهار سال روند کاهنده تورم و دو سال متوالی نرخ تک رقمی تورم (سالهای ۹۵ و ۹۶ پس از امضا معاهده برجام) همچنین ثبت بیشترین جمعیت شاغل در بیست سال گذشته معادل ٢٤ میلیون و ٢٧٤ هزار نفر در سال ۱۳۹۸، همگی ثمرات و نتایج تفکر اعتدال و مدیریت خالصانه و دلسوزانه مجموعه دولت تدبیر و امید می باشند.
متاسفانه امارهای رسمی مبین این اند که از اغاز دولت سیزدهم تاکنون بیشترین حجم نقدینگی بالغ بر ٧ میلیون و ٣٧٧ هزار میلیارد تومان (که نسبت به سال ١٣٩٩ بیش از دو برابر شده است)
و بیشترین حجم انتشار اوراق مالی بالغ بر ٢١٨ هزار میلیارد تومان در سال ١٤٠١ و بیشترین مقدار بدهی بالغ بر یک میلیون و ٤٠٧ هزار میلیارد تومان که ١٨٣/٩ هزار میلیارد تومان ان به بانک مرکزی صورت گرفته است. از سوی دیگر، کم ترین ارزش پول ملی در این دوره ثبت گردیده. به طوریکه ارزش پول ملی طی دو سال گذشته به نصف کاهش یافته است!
۳-مستحسن است که کادر دولت محترم سیزدهم به جای اشاعه فرهنگ برچسب زنی، تطهیر مدیریت آزمون و خطایی و غیر شایسته سالار با هتاکی و کم شمردن زحمات و اقدامات مسئولین ادوار گذشته و نهایتا حذف سمع و بصر رقیب، پاسخگوی شرایط فعلی و عملکرد خود باشد. ضروری است که خبرگزاری محترم دولت بهجای پاسخ دادنهای صرفا سیاسی به یک بیانیه دلسوزانه و شو آف های مرسوم رسانه ای، به فکر حل چالش ها و آینده ایران اسلامی و تحقق شعار های تبلیغاتی خود در کارزار انتخابات سال ۱۴۰۰ توسط جناب آقای رییسی باشد.
پس از گذشت ۲ سال و نیم، وعده کاهش پنجاهدرصدی تورم به چه میزان تحقق یافته؟ وعده ساخت یکمیلیون مسکن در سال اول چه میزان پیشرفت فیزیکی واقعی و قابل رویت داشته؟ وعده یکمیلیون شغل در سال اول دولت به چه میزان تحقق یافته؟ نتیجه دستور از بین بردن فقر توسط رئیسجمهور چه شد؟ چرا دولت سیزدهم بابت جراحی اقتصادی بینتیجه و پر ضرر خود حاضر به عذرخواهی نیست؟ عملکرد دولت در حوزه خودروسازی بهجز نجومی شدن قیمتهای خودرو و کاهش بیش از بیش کیفیت خودروها چه دستاوردی داشته است؟ و بسیار موضوعات دیگر.
در نهایت به استحضار اعضای محترم دولت سیزدهم می رساند که مدیریت اذهان جامعه صرفا اعلام امار نیست. مردم جامعه زمانی معنی امار رشد و توسعه را فهم می کنند که رفاه، سرزندگی، سبزی و پررونقی سفره و نهایتا امید در زندگی آنان ساری و جاری و قابل رویت باشد. هرچقدر هم که از رشد اقتصادی دم بزنیم مادامی که وضعیت سطح عمومی قیمت ها اینچنین رو به افزایش و تورم لجام گسیخته بیش از پیش در سفره مردم مشهود باشد، رضایت قلبی جامعه جلب نخواهد شد. امید است تا کادر دولت محترم سیزدهم به جای اشاعه فرهنگ برچسب زنی، تطهیر مدیریت آزمون و خطایی و غیر شایسته سالار با حتاکی و کم شمردن زحمات و اقدامات مسئولین ادوار گذشته و نهایتا حذف سمع و بصر رقیب، حرفه ای عمل نموده و پاسخگوی شرایط فعلی، عملکرد و تحقق بخشیدن به شعار های انتخاباتی خود باشد. لذا جای دارد پس از گذشت بیش از ۴۰ سال و اندی از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در راستای رفاه مردم گام برداریم و این مهم زمانی تحقق می یابد که به تکثر گرایی، وحدت در کثرت، شایسته سالاری، فساد ستیزی و از همه مهمتر "تعامل سازنده با جهان اعتقاد داشته و نسبت به پیاده سازی حداکثری ان بکوشیم و از هرگونه رقابت سیاسی حذفی و خارج از چهارچوب اصولی بپرهیزیم.