تهران - ایرنا - معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای توسعه سواحل مکران بر بهره‌ گیری از ظرفیت‌های بومی برای توسعه سواحل مکران تاکید کرد و گفت: مردم مکران جدای از فرهنگ قدیمی که دارند، ایرانی‌تر از سایر مردم کشور هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سیاوش ره‌پیک سه‌شنبه شب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید شرایط بروز و ظهور توانایی مردمی بومی اینجا فراهم شود، گفت: اما اینکه فکر کنیم توانایی ندارند، نگاه غلطی است. ما در طول این سالها، به خاطر اتفاقت مقطعی در این مناطق افتاده، غالب مردم در مرکز فکر میکنند این مردم تروریستند، اما اینطور نیست. این مردم بسیار مهربان و مهمان‌نواز هستند. علت هم فقر ‌و محرومیت است. 

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای توسعه سواحل مکران  اضافه کرد: مردم این مناطق جدای از فرهنگ قدیمی که دارند و حتی ایرانی‌تر از مردم دیگر هستند، نقد داریم که چرا تلاش نمی‌کنند روی پای خود بایستند. امرایی در عمان و آفریقا هستند که بلوچند. اما وضعیت بهداشت و درمان اینجا اصلا خوب نیست. 

وی تأکید کرد: باید در مردم این منطقه باور ایجاد کنیم که دست روی پای خود بگذارند و بلند شوند. فکر کنند دولتی وجود ندارد. مردم ثروتمند کم ندارد. اگر این مردم بخواهند توسعه‌پذیر بشوند، باید تلنگر بخورند و تشویق شوند. البته این نافی وظایف دولت نیست. ما اصرار داریم بوم منطقه آسیب نبیند که این دو طرفه است و مردم هم باید آن را بپذیرند. 

ره‌پیک تصریح کرد: از سال ۸۶ که رهبری فرمودند، موضوع توسعه مکران در منطقه پیچیده است. اما یک بی‌اعتمادی در این مردم وجود دارد که باید اصلاح شود. در این مناطق خیلی کار شده اما انقدر بزرگ است و خلا وجود دارد که اصلا دیده نمی‌شود. از سال ۷۴ این منطقه آزاد ایجاد شده اما آثار آن دیده نمی‌شود. 

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای توسعه سواحل مکران با بیان اینکه ما در منطقه مکران با دسته‌های مختلف مخاطب طرف هستیم، ادامه داد: از پا برهنه لب ساحل گرفته تا سرمایه‌گذار، هیچ کدام نباید آسیب ببینند. حالا ببینید که سختی ما در این کار چیست. در واقع سخت‌ترین کار ما محتوای پیام است تا هیچ یک فدای دیگری نشود. 

وی تأکید کرد: نمیخواهیم مثل عسلویه نیروی کار را برای این مکران از بیرون بیاوریم. مردم منطقه باید از مزایای آن استقبال کنند و بهره‌مند شوند. لازمه آن هم این است که ذهن این مردم تغییر کند.