بهروز علیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها، اظهار کرد: گرچه با ضد عفونی کردن سطوح منزل و یا واحدهای صنفی می توانیم کمک بزرگی به حفظ سلامت خود و خانواده کنیم اما باید مراقب میزان استفاده از محلول های ضد عفونی کننده و یا چگونگی استفاده از آن باشیم.
وی افزود: هیچگاه نباید ۲ ماده شیمیایی متفاوت مثل وایتکس و یا مواد برپایه الکل را با هم مخلوط کرد زیرا که این اقدام باعث ایجاد موادی با اثرات سمی شدید می شود.
علیزاده با بیان اینکه بی بو بودن ماده شیمیایی دلیلی بر سمی نبودن آن نیست، گفت: بسیاری از مواد سمی در عین سمی بودن شدید، بی بو است بنابراین باید همواره مراقب چگونگی استفاده از محلول های ضدعفونی کننده باشیم.
وی با تاکید بر استفاده از دستکش و عینک محافظ هنگام گندزدایی، تصریح کرد: شهروندان هنگام استفاده از مواد گندزدا در محل های محبوس مثل حمام و دستشویی درب محل را باز بگذارند و از تهویه مناسب آن مطمئن شوند.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی خراسان شمالی افزود: همچنین نباید از قوطی نوشابه یا شیر برای نگهداری مواد گندزدا استفاده شود زیراکه می تواند به اشتباه توسط کودکان خورده شوند.
علیزاده خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت تماس پوست و یا چشم با مواد شوینده و ضدعفونی کننده، پوست و چشم را با مقادیر فراوان آب شستشو داده و مصدوم را به مرکز درمانی منتقل کنند.
وی با بیان اینکه الکل طبی (اتانول) با الکل صنعتی (متانول) متفاوت است، یادآور شد: الکل طبی به عنوان ضد عفونی کننده به کار می رود اما الکل صنعتی به عنوان سوخت در موتورها استفاده می شود و اثرات مخربی روی بینایی دارد و نوشیدن آن باعث کوری و یا حتی مرگ می شود.
به گزارش ایرنا، هفته پیشگیری از مسمومیتها امسال با شعار «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت ها محافظت کنیم» از یکم تا هفتم آبان برگزار میشود.
خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری در شمال شرق کشور واقع است که نیمی از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.