به گزارش خبرنگار ایرنا "غلامرضا هادربادی" روز چهارشنبه در آیین اختتامیه جشنواره ملی زرشک که در فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار شد افزود: این اعتبار با هدف حمایت از باغداران به ویژه محصولات مزیتدار خراسان جنوبی در قالب تسهیلات کم بهره به تشکلهای کشاورزی پرداخت میشود همچنین آماده خرید توافقی زعفران در سه استان زعفرانخیز و سایر استانها هستیم تا به کشاورزان ضرر وارد نشود.
وی همچنین گفت: آموزش به کشاورزان و زرشککاران برای بازاریابی و صادرات محصولاتشان به عنوان محور تولید باید مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: کشاورزی در سراسر دنیا محور توسعه است و تجربههای کشورهای مختلف این موضوع را نشان میدهد لذا کشاورزی مولد است و توسعه را در پی دارد.
وی با یادآوری خشکسالیهای پی در پی در خراسان جنوبی گفت: استفاده از قنات و بندسارها نیز تدبیر کشاورزان این منطقه برای مقابله با خشکسالی بوده است.
هادربادی افزود: کشاورزی کمک به امنیت پایدار در کشور است لذا هرچه در کشاورزی بیشتر سرمایهگذاری شود استفاده از داروها و شیمی درمانی کاهش خواهد یافت و راه میانبر برای باز کردن گره اشتغال در کشور نیز کشاورزی در کنار توجه به صنعت است.
وی با بیان اینکه زرشک به معنای واقعی یک داروخانه است اظهار کرد: زرشک، زعفران و عناب با سابقه فرهنگی خراسان جنوبی گره خورده است.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: گردشگری کشاورزی در خراسان جنوبی باید مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه محصولات زرشک، انار، زیتون و پنبه مد نظر است.
وی یادآور شد: درصورتی که در حوزه فروش محصولات به کشاورزان آسیبی وارد شود، خرید حمایتی را در دستور کار قرار میدهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این آیین با بیان اینکه در حوزه صادرات به جایگاه واقعی خود نرسیدهایم گفت: از ۹۷ هزار تن زرشک تولید شده در استان ۴۳ درصد آن فرآوری میشود و همچنان زمینه برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی در صنایع فرآوری و بسته بندی وجود دارد.
مهدی جعفری افزود: بیش از ۵۰ درصد زرشک تولیدی میتواند در حوزه سرمایهگذاری قرار گیرد و امیدواریم شاهد ورود سرمایهگذاران داخل و خارج استان باشیم که یکی از اهداف جشنواره زرشک است.
وی ایجاد گمرک تخصصی زرشک، ورود زرشک به بازار بورس، ایجاد پایانه صادرات زرشک، انجام قیمتگذاری در استان و ایجاد شرکت مدیریت صادرات زرشک را از مهمترین مطالبات در این حوزه ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از استقرار دبیرخانه دائمی جشنواره ملی زرشک در استان خبر داد و گفت: هر سال شاهد برگزاری جشنواره زرشک در خراسان جنوبی خواهیم بود.
وی با اشاره به راهاندازی ایستگاه زرشک و عناب در قاینات، مبارزه دولتی با آفت زنگ جارویی زرشک را از دیگر نتایج برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: راهاندازی ایستگاه ملی تحقیقات گیاهان باغبانی و تولیدات دامی در استان نیز تصویب شده است.
جعفری بیان کرد: طرح جامع زرشک با همکاری بنیاد علوی تهیه شده است و امروز از کتاب مختص زرشک رونمایی میشود.
وی با اشاره به قدمت ۲۵۰ ساله کشت زرشک در افین زیرکوه گفت: تدوین نظام میراثی تولید زرشک در حال ثبت است و امیدواریم از گردشگری بخش کشاورزی با ثبت این اثر بتوانیم بهترین بهره را ببریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از جشنواره سال گذشته تاکنون ۲ مجتمع زرشک در زهان و افین آماده شده است افزود: مهمترین دغدغه مردم و کشاورزان منطقه نبود بارگاه بهداشتی زرشک است.
وی خواستار پرداخت تسهیلات برای احداث بارگاههای بهداشتی زرشک به کشاورزان شد و گفت: زرشک مخصوص ایران و خراسان جنوبی است.
دومین جشنواره ملی زرشک با شعار "زرشک خراسان جنوبی برای همه جهانیان" در فصل برداشت این محصول از ۲۹ مهر تا سوم آبان در استان خراسان جنوبی برگزار شد.
این استان رتبه اول تولید زرشک و عناب و رتبه دوم تولید زعفران را در کشور دارد به طوری که ۹۸ درصد سطح زیر کشت زرشک ایران مربوط به خراسان جنوبی است و ۳۸ هزار بهرهبردار در این زمینه فعالیت دارند.