به گزارش ایرنا "محمد علی حاتمی زاده" روز چهارشنبه در حاشیه همایش یکروزه آموزشی و ترویجی و معرفی سبدکودی شرکت های خدمات حمایتی کشور در یزد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به میزان مصرف استفاده کشاورزان استان از کودهای شیمیایی افزود: کشاورزان باید براساس آزمون کود و نیاز گیاه ، کود مصرف کنند.
وی تصریح کرد: یکی فاکتور مهم در تولید و عملکرد افزایش محصولات کشاورزی اعم از زارعی ، باغی و گلخانه ای توجه به مواد کودی و تغذیه گیاه است.
توزیع سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار تن کود یارانه ای در بین کشاورزان
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد افزود: سالانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن کود شیمیایی بین کشاورزان استان توزیع می شود که عمده این کودها" ازته "است.
وی اظهار کرد: توزیع کودهای یارانه ای توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزان انجام و برای کشاورزان حواله صادر می شود ، اما برخی از مواد کودی توسط شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی بصورت غیریارانه ای تامین می شود که این شرکت با شرکت های خدمات حمایتی وزارت کشاورزی تفاهم نامه داشته و شماره ثبت کودی مورد تایید موسسه خاک و آب را دارند.
حاتمی زاده به کشاورزان تاکید کرد: برای تهیه مواد کودی حتما از شرکت های که دارای شماره ثبت کودی هستند ، محصول مورد نیاز خود را تامین کردند و شرکت هایی که شماره ثبتی ندارند، مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی نیستند.
بیشترین تعداد کارخانه تولید کودهای شیمیایی در استان یزد
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: این استان یکی از استانهایی است که بیشترین کارخانه تولید و فرآوری محصولات مواد کودی در کشور را دارد و محصولات این شرکت ها علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور صادر می شود.
۶۰ کارگزار تامین نهاده های کشاورزی در استان یزد فعال است.
همایش یکروزه آموزشی و ترویجی و معرفی سبدکودی شرکت های خدمات حمایتی کشوربا هدف معرفی ظرفیت کشور در تولید و خودکفایی کودهای کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان دانشبنیان داخلی ، حذف دست دلالان و واسطهها و توزیع مستقیم کود توسط تولیدکننده برای مصرفکننده و یا کشاورز امروز در یزد برگزار شد.
سطح کل اراضی زیر کشت استان یزد ۱۱۰ هزار و ۷۱۵ هکتار است که از این میزان ۲۵ درصد محصولات زارعی و ۷۳ درصد محصولات باغی و ۲ درصد را نیز گلخانه ها تشکیل می دهد.