چابهار- ایرنا- بلوچستان خاستگاه کریکت ایران است و ۹۵ درصد اعضای تیم ملی و کادر فنی این رشته ورزشی از این منطقه هستند، چابهار دارای ۲ ورزشگاه که یکی از آنها ۱۳ سال بلاتکلیف بوده و دیگری بزرگترین استادیوم کریکت در منطقه آزادچابهار با پیشرفت فیزیکی ٩۵ درصد است که برای تکمیل نیاز به پنج هزار میلیارد ریال اعتبار دارد.

به گزارش ایرنا کریکت در بیش از ۱۰۰ کشور بازی می‌شود و محبوب‌ترین بازی در هند، بنگلادش، نپال، پاکستان، امارات متحده عربی، سری لانکا و استرالیا است. این بازی در انگلستان، ولز، کنیا، زیمبابوه، نپال، نیوزیلند، آفریقای جنوبی و جزایر انگلیسی زبان دریای کارائیب که با عنوان هند غربی در مسابقات بین‌المللی حاضر می‌شوند، یکی از پرطرفدارترین ورزش‌ها است.

زمین چمن کریکت چابهار به شعاع ۸۷ متر و مساحت ۲۴ هزار مترمربع در دست ساخت است.در این ورزشگاه ۲ محل (شرقی و غربی) به مساحت پنج هزار و ۲۰۰ مترمربع برای استقرار تماشاچیان در نظر گرفته شده است.

۲ سالن بدنسازی و فضاهایی همچون اتاق مربیان، رختکن، سرویس‌های بهداشتی، استراحتگاه همراهان تیم‌ها و اتاق کمک‌های اولیه و معاینات پزشکی برای هر یک از تیم‌های کریکت از جمله امکانات این مجموعه ورزشی است.

در ورزشگاه کریکت چابهار امکانات ویژه‌ای برای حضور معلولان درنظر گرفته شده است استراحتگاه مجریان مسابقات، اتاق مانیتورینگ، اتاق تست دوپینگ، رختکن، استراحتگاه و دوش داوران ازجمله امکانات موجود در این ورزشگاه خواهد بود.

ساخت ۲ مجموعه سرویس و لابی سرویس برای تماشاچیان کریکت و اتاق‌های جلسات و ویدئوکنفرانس، اتاق رسانه برای مصاحبه تیم‌ها و اتاق مدیریت نیز در این ورزشگاه جانمایی شده و در دست ساخت است.

در قسمت جایگاه ویژه، محل استقرار مسوولان داخلی و خارجی، بخش پذیرایی و استقرار تیم‌های رسانه‌ای پیش‌بینی شده است. کریکت یک ورزش تیمی است که در زمین چمن دایره‌ای یا بیضی‌شکل میان ۲ تیم ۱۱ نفره بازی می‌شود.

تکمیل ورزشگاه کریکت منطقه آزادچابهار در گرو تامین پنج هزار میلیارد ریال

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزادچابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: عملیات اجرایی ورزشگاه کریکت محدوده منطقه آزادچابهار در شهریورماه ۱۳۹۸ آغاز شده و بهره‌برداری از این ورزشگاه بین‌المللی در سواحل مَکُران می‌تواند باعث گسترش مناسبات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با کشورهای همسایه در حوزه‌های خلیج‌فارس، دریای عمان و اقیانوس هند شود.

عبدالحکیم آصفی با اشاره به اینکه ورزشگاه کریکت در چابهار با ظرفیت چهار هزار نفر در حال ساخت است و تاکنون یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: یکی از پروژه‌ها ذیل اولویت‌های گردشگری مجموعه ورزشی پیلبند در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار است که یکی از بخش‌های آن ساخت استادیوم کریکت است.

وی ادامه داد: کریکت یکی از ظرفیت‌های بلوچستان است و ۹۵ درصد اعضای تیم ملی کریکت از منطقه سواحل مکران و جنوب بلوچستان هستند.

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزادچابهار تصریح کرد: استادیوم کریکت، استادیوم فوتبال، انواع زمین‌های تمرین، زمین‌های بازی‌های ساحلی، داخل سالن، بسکتبال، والیبال، هندبال، ورزش‌های رزمی و ژیمناستیک در این مجموعه بزرگ ورزشی پیلبند پیش‌بینی شده است.

وی گفت: همچنین استادیوم فوتبال این مجموعه ظرفیت ۱۲ هزار نفری خواهد داشت و کل پروژه‌های دهکده المپیک چابهار با بودجه سازمان منطقه آزاد تامین و در حال ساخت است.

آصفی با اشاره به اینکه منطقه آزادچابهار در سال‌های اخیر حمایت‌های خوبی از توسعه فضاهای ورزشی و بویژه حمایت از ورزشکاران داشته است، خاطرنشان کرد: اعزام ورزشکاران و تیم‌های ورزشی به رقابت‌های داخلی و خارجی، حمایت از رشته‌های ورزشی فوتبال، فوتسال، رشته رزمی و کریکت از جمله اقدامات این منطقه در حوزه ورزش است.

وی با بیان اینکه هدف از ساخت ورزشگاه کریکت حمایت از صدها ورزشکار این رشته پرطرفدار در منطقه جنوب سیستان وبلوچستان است، خاطرنشان کرد: بیشترین تعداد ملی پوشان تیم ملی کریکت ایران در تمام رده‌های سنی از حوزه شهرستان‌های چابهار، کنارک و نیکشهر هستند که این موضوع اهمیت ساخت این مجموعه بزرگ ورزشگاه کریکت را دوچندان می‌کند.

بیشتر بخوانید:

منطقه آزاد چابهار حامی تیم ملی کریکت ایران در رقابت آسیایی ۲۰۲۳ شد

ورزشگاه چهار هزار نفری کریکت چابهار امسال به بهره‌برداری می‌رسد

تیم کریکت منطقه آزاد چابهار پیروز مسابقات لیگ برتر کشور شد

طرح های نیمه تمام ورزشی چابهار ۹ سال در انتظار تامین اعتبار

رئیس اداره ورزش و جوانان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح های ورزشی نیمه تمام در این شهرستان نظیر سالن ورزشی، زمین چمن گل بزرگ و ورزشگاه کریکت در نزدیکی دریابزرگ از سال اویل دهه ۱۳۹۰ نیمه تمام رها شده و در انتظار اعتبار بوده و همچنان برای تکمیل بلاتکلیف هستند.

لعل‌ بخش امیری با اشاره به اینکه خوابگاه تیم های ملی در چهار طبقه نیز نیمه تمام است، خاطرنشان کرد: عدم تکمیل طرح‌های ورزشی نظیر مجموعه ورزشی شهید ریگی، زمین چمن مصنوعی، ورزشگاه کریکت و سالن های ورزشی سبب شده تا زیرساخت های انجام گرفته قبلی نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی و شرجی بودن هوا از بین برود.

وی بیان کرد: چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و جایگاه ویژه اقتصادی و گردشگری باید امکانات، تجهیزات و بناهای ورزشی آن متناسب با سرانه میانگین فضاهای ورزشی کشور برسد.

رئیس اداره ورزش و جوانان چابهار گفت: تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی از ضرورت های این شهرستان است و بزرگترین سرمایه یک جامعه انسان ها هستند و بدون انسانها توسعه مفهومی ندارد.

وی افزود: توسعه به دنبال رفاه بیشتر و لذت بیشتر انسانها از محیط و سرزمین است و ما باید برای رفاه کسانی که در این سرزمین زندگی می کنند زیرساخت ها را در تمام زمینه های از جمله ورزش فراهم کنیم.

امیری افزود: گستردگی حوزه ورزش نیاز به یک توان بالا در جهت کار در این حوزه دارد و برنامه ریزی برای اجرای برنامه های ورزشی در هر شهرستان می بایست با نیازها و توانمندی های آن شهرستان سازگاری داشته باشد.

عدم تکمیل طرح‌های ورزشی نظیر مجموعه ورزشی شهید ریگی، زمین چمن مصنوعی، ورزشگاه کریکت و سالن های ورزشی سبب شده تا زیرساخت های انجام گرفته قبلی نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی و شرجی بودن هوا از بین برود

وی توسعه هر چه بیشتر ورزش همگانی، ایجاد فضاها و شرایط بهتر و تداوم ایجاد هماهنگی‌ های بخش‌ های مختلف را از ضروریات ورزش چابهار عنوان کرد.

رئیس اداره ورزش و جوانان چابهار بر ایجاد پلاژ ورزشی بانوان، توجه به ورزش های آبی ساحلی، تکمیل ورزشگاه کریکت، افتتاح زمین چمن ورزشی، ساخت زمین فوتبال روستایی و افزایش سرانه فضای ورزشی به استاندارد کشوری تاکید کرد.

وی ادامه داد: ساخت ورزشگاه کریکت به عنوان یکی از نیازهای اصلی ورزشکاران این رشته در چابهار در زمینی به مساحت ۱۶ هزار مترمربع ۱۰ سال قبل آغاز و تاکنون ۳۰ میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و هم اینک فقط ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی اعتبار دارد که این اعتبار برای دیوارکشی آن هم مقدور نیست.

آصفی با بیان اینکه ساخت ورزشگاه کریکت در شهر چابهار به کندی پیش می رود و در طول ۱۰ سال گذشته فقط ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیش از ۲ هزار ورزشکار در رشته فوتبال در چابهار فعال هستند و بیش از ۹۵ درصد اعضای تیم ملی هم از جنوب سیستان و بلوچستان هستند.

وی بیان کرد: ورزشکاران شهرستان چابهار نباید از نظر سرانه فضای ورزشی یکی از محروم ترین مناطق استان سیستان و بلوچستان و کشور باشند و استعدادهای آنان شکوفا نشود.

رئیس اداره ورزش و جوانان چابهار گفت: این شهرستان از نظر اقتصادی، تجاری، گردشگری و ورزش های آبی ساحلی ظرفیت های زیادی دارد و این شهرستان از قطب های مهم رشته های ورزشی فوتبال، کریکت و ورزش های آبی ساحلی است و باید سرانه فضاهای ورزشی متناسب با استعدادهای آن آماده سازی شود.

وی افزود: ساخت بیش از ۱۵ سالن ورزشی و مجموعه ورزشی فوتبال، فوتسال و والیبال در مراکز بخش ها، دهستان ها و روستاهای پرجمعیت و بیش از ۴۰ زمین مینی فوتبال چمن روستایی از درخواست های مهم ورزشکاران در چند سال گذشته است.

برچسب‌ها