علیرضا حقیقت روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیت ها، افزود: خطرات ناشی از مسمومیت در کودکان، خانمهای باردار و افراد سالمند میتواند شدیدتر از دیگر افراد باشد.
وی با بیان اینکه مقادیر بالای برخی از داروهای بهظاهر کمخطر، میتواند برای فرد کشنده باشد، افزود: مهمترین راه ورود سموم به بدن از طریق مواد خوراکی، تنفسی، پوستی و تزریقی است و ایجاد استفراغ در فرد مسموم، همیشه بهترین راه خارج کردن سم از بدن نیست.
به گفته این داروساز، ایجاد استفراغ در مسمومیت با مواد نفتی و برخی از داروها جان بیمار را با خطر جدی مواجه می کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تاکید کرد: برخی از مسمومیتها ممکن است عوارض ناگوار، جبرانناپذیر و حتی معلولیت دائمی را در فرد مسموم ایجاد کند بنابراین پیشگیری از مسمومیتها امری مهم تلقی می شود و درمان این عارضه و عوارض آن سالانه هزینه سنگینی را بر جامعه تحمیل می کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر پرهیز از خوراندن مایعات به فرد مسمومی که بیهوش است، افزود: شهروندان با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک هرگز سلامت خود را به خطر نیندازند و هرگز سعی نکنند با چشیدن یا بوییدن یک ماده ناشناخته آن را شناسایی کنند.
حقیقت خاطر نشان کرد: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم بسیار حیاتی است و باید بلافاصله پس از برخورد با مواد مسموم کننده با تلفن ۱۹۰ یا ۱۱۵ تماس گرفته شود.
این داروساز با بیان اینکه وظیفه مهم مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم، راهنمایی فرد مسموم یا همراهان است، ادامه داد: این مرکز عهده دار درمان مسمومیت نیست بلکه راهی برای کنترل و کاهش عوارض ناشی از آن به شمار می رود.
وی یادآور شد: عموم مردم میتوانند سؤالات دارویی خود و همچنین نحوه برخورد با فرد مسموم پیش از رسیدن به مراکز درمانی را به صورت تلفنی از مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم با شماره تلفن ۱۹۰ در میان بگذارند.
از یکم تا هفتم مهر به عنوان هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده است.