کبری توکلی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: از مجموع تولید خرمای استان بوشهر ۱۵هزار تن به صورت "خارک"، ۴۵هزار تن "رطب" و ۱۱۴ هزار تن نیز به صورت "خرما" برداشت شده است.
وی افزود: استان بوشهر دارای ۳۴هزار هکتار سطح زیرکشت نخیلات است که از نظر میزان برداشت رتبه سوم را بین استان های خرماخیز دارد.
توکلی یادآورشد: شهرستان های "دشتستان" ، "تنگستان" ، "جم"، "دشتی" ، "بوشهر" و "گناوه" به ترتیب بیشترین سطح و میزان برداشت خرما را در استان بوشهر به خود اختصاص داده اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: بطور معمول سالانه ۳۰ هزار تن خرمای تولیدی این استان به کشورهای "آسیای میانه"و حوزه "خلیج فارس" صادر می شود.
وی اضافه کرد: افزایش صادرات خرمای استان بوشهر مستلزم برند سازی و ارتقای کیفیت بسته بندی است.
توکلی گفت:عمده ارقام خرمای برداشت شده استان بوشهر شامل "کبکاب"، "زاهدی" ، "خاصویی" ، "شکر"، "مجول"، "پیارم" و" برحی" است که واریته کباب با۶۷درصد بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: قصب با ۱۳درصد رتبه دوم و مابقی سایر ارقام است .
توکلی یادآورشد: در راستای افزایش بهره وری و عملکرد نخلستانهای استان بوشهر باید طرح های متنوعی همچون تغذیه متعادل نخیلات و سازگار و دوره مناسب آبیاری بیشتری انجام شود.