به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله مصطفی محامی شامگاه پنجشنبه در چهارمین جلسه ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان عنوان کرد: نظام ما جمهوری اسلامی است که نشأت گرفته از تاکید امام خمینی(ره) بر این واژه دوگانه در ابتدای انقلاب بود.
وی افزود: استفاده از این واژهها نشان دهنده نگاه ژرف امام خمینی(ره) به عنوان فردی است که یک عمر تلاش علمی و اسلام شناسی داشته و به عنوان یک فقیه با رژیم طاغوت در مبارزه بوده و بر اساس یک حکمت بر جمهوریت و اسلامیت تاکید داشته است.
امامجمعه زاهدان ادامه داد: از حیث مفهوم شناسی، واژه جمهوری اسلامی دارای ۲ رکن جمهوریت و اسلامیت است البته تلاش دشمن این بوده تا به این ارکان صدمه بزند.
وی اذعان کرد: دشمن همواره در تلاش بوده تا به جمهوریت و پایگاه مردمی نظام ضربه وارد کند که نمونه آن فتنههایی است که در طول سالها رخ داده و هجمه همه جانبه دشمن و بوق های استکباری هم به کمک آنها آمدهاند تا به رابطه بین امام و امت، مردم و نظام خدشه وارد و پایگاه مردمی نظام را متزلزل کنند تا جمهوریت نظام صدمه ببیند.
آیتالله محامی بیان کرد: دشمنان با اقداماتی از جمله ایجاد شبهات فکری و اعتقادی تا ترویج فساد اخلاقی در طول سالها تلاش داشتند تا فکر مردم و مسوولان را منحرف و نیز در جهتگیریهای دولتها مشکل ایجاد کنند و بین مردم و اسلامیت فاصله بیندازند.
وی اظهار کرد: ما به عنوان سرباز نظام باید در این ۲ جبهه ایستاده و مقاومت کنیم و در این بین ما به عنوان کارگزار نظام اسلامی مسئولیت مضاعف داریم.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: پایگاه مردمی و جمهوریت نظام اسلامی ما در طول این سالها در عرصههای مختلف به خوبی نمایان بوده که انتخابات تنها یکی از این عرصههاست و مردم هر کجا که احساس کردند کشور به حضور آنها نیاز دارد پای کار آمدند از جمله دوران دفاع مقدس، دوران فتنهها و نیز راهپیماییهایی که هر ساله برگزار میشده و به نوعی یک رفراندوم در ادامه رأی دادن به جمهوری اسلامی بوده است.
وی اضافه کرد: مردم کار خود را کرده و تلاش خود را داشتهاند اما ما هم باید به وظیفه خود به درستی عمل کنیم.
آیتالله محامی عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم به دستی انجام وظیفه کنیم باید به بیانات مقام معظم رهبری توجه داشته باشیم که چه خط سیری را دنبال کردهاند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از آغاز سال۱۴۰۲ شروع کرده و در خصوص مشارکت بالا، رقابت سالم و امنیت انتخابات هشدار دادهاند که چنین چیزی طبیعتا تکلیف ما را مشخص میکند و همه دستگاههای اجرایی و نظارتی باید در این جهت برنامهریزی و به درستی اقدام کنند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: باید در هر یک از مراحل، کار را به خوبی پیش ببریم برای مثال در مرحله کنونی و بررسی صلاحیتها اگر به خوبی عمل کنیم تاثیر مثبتی روی فرایند انتخابات خواهد داشت و اگر به خوبی عمل نشود در مشارکت مردم تاثیر منفی خواهد داشت.
وی ادامه داد: ما باید زمینه رقابت را فراهم کنیم تا جریانهای فکری مختلفی که در داخل نظام وجود دارند احساس کنند یک نماینده در میان کاندیداها دارند تا انگیزهای برای مشارکت آنها در انتخابات باشد.
آیتالله محامی اظهار کرد: در برگزاری انتخابات باید قانون معیار بوده و از برخورد های سلیقهای و مصلحتسنجیهای شخصی پرهیز شود چرا که مصلحت سنجیهایی که خلاف قانون است در کوتاه مدت و بلند مدت به ضرر انقلاب اسلامی است زیرا اگر روند انتخابات سالم نباشد و سلامت انتخابات زیر سوال برود آبروی نظام اسلامی زیر سوال خواهد رفت و در دراز مدت آفتی برای نظام اسلامی خواهد بود.
وی خواستار پرهیز از اعمال سلایق شخصی، گروهی، حزبی و جناحی در برگزاری انتخابات شد و گفت: کارگزار نظام باید نسبت به همه بی طرف بوده و برای همه گروهها پدری کند.
امام جمعه زاهدان گفت: در انتخابات گذشته شورای اسلامی و ریاست جمهوری سوالاتی در خصوص عملکرد شورای نگهبان مطرح شد که پاسخی به آنها ارائه نشد و باید بدانیم که چنین چیزهایی در خاطر باقی خواهد ماند و اگر بخواهیم جایگاه نظارتی و قانونی شورای نگهبان را حفظ کنیم سزاوارتر از همه برای این کار خود شورای نگهبان و دستگاههای تحت نظر اوست.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه اجرای انتخابات هم باید فارق از هر مسئلهای کار در کمال صلابت انجام شود.
آیتالله محامی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره گذشته و اعتراض برخی از کاندیداها مبنی بر تخلف در شمارش آرا، ادامه داد: به دنبال این بودیم که مشخص شود تخلفی رخ نداده و مردم شبهه نداشته باشند یا اگر قانون شکنی رخ داده برخورد صورت گیرد و با پیگیری های لازم باز شماری آرا صورت گرفت و ثابت شد که هیچگونه قانون شکنی رخ نداده و در نتیجه شبهه ها رفع شد و لذا مهم است که در این دوره نیز انتخابات شفاف و سالم برگزار شود.
وی گفت: از منظر مردم شرکت درانتخابات هم حق است هم وظیفه از این جهت حق است که در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند و البته تکلیف به وظیفه است زیرا ما شهدای زیادی را در راه انقلاب دادهایم و مدیون آنها بوده و وظیفه داریم از میراث شهدا دفاع کنیم که یکی از عرصههای آن شرکت در انتخابات است.