ساری- ایرنا- تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری، حل مشکلات کارخانه نساجی مازندران و تعیین تکلیف پسماند شهر آمل و سامانه زباله عمارت برای تسریع در ساخت سد هراز به صورت ویژه از سوی رئیس‌جمهور مورد پیگیری قرار گرفت و دستوراتی نیز برای حل مسائل مربوط به این سه موضوع صادر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، چهارمین جلسه «پیگیری ویژه رفع مشکلات تولید» که روز پنجشنبه –چهارم آبان- در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد به سه موضوع و چالش مهم مرتبط با مازندران نیز ارتباط داشت، نیروگاه زباله‌سوز ساری، مشکلات کارخانه نساجی مازندران و تعیین تکلیف سایت زباله عمارت آمل و افزایش سرعت ساخت سد هراز.

رئیس جمهور در این مراسم که استاندار مازندران نیز در آن حضور داشت، جویای آخرین وضعیت این سه پرونده مرتبط با مازندران شد و پس از شنیدن گزارش‌های مسئولان مربوطه، به بررسی راهکارهای رفع مشکلات شرکت نساجی مازندران و مدیریت پسماند شمال کشور پرداخت و به طور ویژه درباره این سه موضوع مهم مرتبط با مازندران نکاتی را مطرح و دستوراتی را صادر کرد تا هر چه زودتر مسائل مرتبط با این سه طرح حل شود.

رفع موانع پیش روی زباله‌سوز ساری

دکتر رئیسی درباره نیروگاه ۴۵۰ تنی زباله‌سوز ساری که عملیات ساخت آن سال ۱۳۸۸ آغاز شده و چند سال است در مرحله پایانی قرار دارد، اظهار کرد: شهرداری و وزارت کشور به عنوان ناظر در سطح خودشان نظارت‌شان را درست انجام می‌دهند یا نه؟ آیا شرکت -پیمانکار- واقعا مشکل دارد یا وانمود می‌کند که مشکلاتی وجود دارد؟

رئیس‌جمهور افزود: اگر مشکل وجود دارد باید آن را حل کنیم. واقعا می‌شود مشکل را به طوری حل کرد که کار پیش برود. چون پروژه خیلی طولانی شد. این طولانی شدن هم مورد سوال ماست و هم مردم با توجه به وضعیتی که مازندران دارد دچار مشکل می‌شوند.

وی با اشاره به بحث تامین اعتبار نیز اظهار کرد: در زمینه تامین اعتبار مسئولان مرتبط می‌گویند که مشکلی نداریم. بنابراین پروژه باید در کمترین زمان ممکن تمام شود. نظارت کل پرونده و پیگیری قضیه به عهده آقای منصوری -معاون اجرایی رئیس‌جمهور- است.

رئیس‌جمهور به رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد با شرط اعلام زمان‌بندی قطعی تحویل طرح، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن تخصیص یابد.

تعیین تکلیف سایت زباله عمارت

رئیس‌جمهور دولت سیزدهم در بخش دیگری از این جلسه موضوع مهم ساماندهی و تعیین تکلیف سایت زباله عمارت را پیگیری کرد و با تعیین ضرب‌الاجل ۱۵ روزه برای این موضوع و انتخاب زمین جدید دپوی زباله‌های شهرستان آمل، به وزارت نیرو نیز دستور داد که کار پاکسازی و ایزوله‌سازی سایت عمارت را آغاز کند.

رئیسی در این باره گفت: تا ۱۵ روز دیگر استاندار مازندران وضعیت جایابی برای مکان جدید دپوی زباله‌ را حل می‌کند. وزارت نیرو هم کارش را برای پاکسازی و ایزوله کردن محل کنونی آغاز کند. چون زمان نداریم.

وی افزود: خود سد هراز هم با توجه به این‌که نقش مهمی در رابطه با تامین آب دارد، به عنوان یکی از پروژه‌ها و طرح‌های با اولویت سدسازی در وزارت نیرو باید دنبال شود. هر دو اقدام کارهای مهمی است که باید همزمان پیش برود.

حل مسائل کارخانه نساجی مازندران

موضوع مورد توجه دیگر که از سوی رئیس‌جمهور پیگیری شد به وضعیت کارخانه نساجی ارتباط داشت. رئیسی پس از شنیدن گزارش‌ آخرین وضعیت کارخانه نساجی مازندران گفت: حل مسائل مربوط به این کارخانه با راهکارهای موجود و راهکارهای احتمالی به یک کارگروه متشکل از استاندار، بانک ملی، وزارت اقتصاد، صمت و یک عضو حقوقی و قضایی نیاز دارد.

وی افزود: لازم است تصمیم‌هایی درباره این کارخانه اتخاذ شود که مشکل حقوقی و اجرایی نداشته باشد و کاملا قابل دستیابی باشد.

رئیس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: خوشبختانه تا کنون اقداماتی که انجام شد کارخانه را نجات داده و به چرخه تولید برگردانده است. کارخانه اکنون اشتغال حدود ۶۰۰ نفری دارد. زنجیره تولید نیز در نساجی بسیار مهم است که فعال شد.

رئیسی تصریح کرد: بخش مربوط به مالکیت و مسائل قضایی و حقوقی هنوز مطرح است که با وجود پراهمیت بودن این موضوع، نسبت به اصلِ تولید، حاشیه تلقی می شود. حل این حاشیه را باید طوری دنبال کنیم که متن دچار وقفه نشود.