به گزارش ایرنا، غروب روز جمعه است و برای فرار از این حال و هوای دلگیر راهی جشنواره ای به نام "طلایه داران شکوه ایران" می شویم.
محل برگزاری این جشنواره فرهنگسرای شهروند بجنورد است و به محض ورود به خیابان محل برگزاری مراسم، با حجم زیاد خودروهای سواری و نبود جای پارک مواجه می شویم.
در این میان بیشتر خودروها نیز در خیابان ها، کوچه های اطراف و منتهی به مکان برگزاری پارک می شدند و جا پارک پیدان کردن در نزدیکی جشنواره موفقیت بزرگی به حساب می آمد.
حضور پرشور جمعیت مرا غافلگیر کرد و چند وقتی بود که چنین استقبال پرشوری از جشنواره ها را ندیده بودم، همه آمده بودند، پیر و جوان، زن و مرد، کودک و نوجوان و ورزشکار و کسبه.
در بدو ورود به محل این رخداد فرهنگی با غرفه های سوغات استان های روبرو می شویم که غرفه دارانش با پوشش محلی زیبای خود رنگ و لعابی به این جشنواره بخشیده و کام مهمانان را با شیرینی های محلی شیرین می کردند.
هر منطقه ای از خراسان شمالی بهترین سوغات خود را عرضه کرده، سوغات هایی که معرف بخشی از هنر و فرهنگ آن قومیت است.
در قسمت دیگر فرهنگسرای شهروند، سیاه چادرهای عشایر برپاست، چادرهایی که زنان و مردان عشایر ظرفیت های فرهنگی خود را با لباس های زیبای محلی، تولیدات صنعتی و پخت نان و آش به نمایش می گذارند.
شاید این جشنواره با هدف معرفی توانمندیهای گردشگری، فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در حال برگزاری است اما انگار جنبه ایجاد شادی و نشاط اجتماعی از جنبه اصلی آن پیشی گرفته بود به گونه ای که توانست به راحتی لبخند شادی و نشاط را بر لب های اقشار و گروه های سنی مختلف مردم بنشاند.
نمایش ظرفیت های فرهنگی خراسان شمالی
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانشمالی می گوید: در این جشنواره ۲۰ غرفه برپاست و تلاش داریم تا در این رویداد ظرفیت های خراسان شمالی معرفی شود.
وی ادامه می دهد: در این غرفه ها بانوان، صنعتگران و هنرمندان استان تولیدات خود در زمینه های مختلف را عرضه می کنند، همچنین صنایع دستی و سوغات مختلف استان در این غرفه ها عرضه می شود.
خاکشور با بیان اینکه سبک زندگی عشایر استان هم در سیاه چادرها به مردم معرفی می شود، می گوید: گروه های هنری و آیینی استان هم در این جشنواره با اجرای برنامه های مختلف حضور دارند.
خاکشور، اسب اصیل ترکمن را از ظرفیت های اقتصادی استان عنوان می کند و بیان می کند: در این جشنواره فضایی برای بازدید مردم از اسب ترکمن در نظر گرفته شده است و علاقمندان می توانند نسبت به خرید اسب اقدام کنند.
وی تصریح می کند: این استان خواستگاه اسب اصیل ترکمن و اصلی ترین ذخیره گاه های ژنتیکی اسب ترکمـن است که باید تلاش کنیم تا این ظرفیت معرفی شده و زمینه های توسعه و رونق اقتصادی بویژه در شهرستان مرزی راز و جرگلان فراهم شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسانشمالی برگزاری بازی های بومی و محلی را از دیگر برنامه های جانبی این جشنواره عنوان و می گوید: برای این جشنواره پنج میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
خاکشور تصریح می کند: برگزاری این جشنواره گامی برای معرفی استان و کمک به رونق اقتصادی مردم منظقه است و تلاش داریم تا برگزاری این رویداد در خراسان شمالی تداوم یابد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.