به گزارش ایرنا، امیر دریادار شهرام ایرانی روز شنبه در جریان سفر ۲ روزه به استان مرکزی در جمع دانشجویان دانشگاه اراک در دانشکده علوم پایه این دانشگاه با موضوع تبیین ناو گروه ۸۶ نداجا و بررسی ظرفیتهای همکاری مشترک با دانشگاههای استان مرکزی، بیان کرد: به هیچ عنوان از تجهیزات غافل نیستیم و به دنبال ظرفیت علوم و فنون دریایی صرفا در دانشگاه خود نیستیم، بلکه در صدد استفاده از ظرفیت همه دانشگاهها هستیم و باید همه دانشگاهها و جوانان به دریا بیایند تا از منابع این بخش به خوبی استفاده شود.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: هماکنون توان صید ماهی در عمق بالای ۲۰۰ متر در کشور وجود ندارد و این خوب نیست.
منبع غذایی غنی در پنج کیلومتری سواحل جنوب
امیر دریادار ایرانی اظهار کرد: پنج تا ۱۰ کیلومتر که از سواحل کشور دور شویم، عمق آب بالای ۴۰۰ متر است و یک منبع غذایی بسیار فراوان است، اما چون صنعت دریایی عقب مانده از این منابع نمیتوانیم استفاده کنیم.
زیر بستر دریا، بستر دریا، فاصله بستر تا سطح، سطح آب و فضای بالا تولید پول میکند و تاکید رهبر معظم به اقتصاد دریا محور به همین دلیل است و باید تلاش شود تا عقب افتادگیهای صنعت دریا حل شود
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در خصوص ارتباط با توافق آذربایجان گفت: صهیونیستها و آمریکاییها تلاش دارند هر جای آرام را ناامن کنند، دریای خرز دریای صلح و دوستی است و از طرفی آذربایجان نیز کشور دوست، همسایه و مسلمان است وبا هر گونه درگیری در این کشور موافق نیسیتم چرا که اگر یک آذربایجانی از بین برود یک مسلمان از بین رفته است.
امیر دریادار ایرانی عنوان کرد: در خزر بیشترین سهم، منافع و توانمندی را داریم و به زودی ناوشکن دیلمان به عنوان آخرین دستاورد در این منطقه با اجرای یک رزمایش عملیاتی میشود.
وی یادآور شد: در کلام رهبر معظم انقلاب آمده که نیروی دریایی خوب عمل کرده که منظورشان در دوران دفاع مقدس است که ۶۷ روز بساط نیروی دریایی بعثی از صحنه دریا جمع شد و تاکنون هیچ حضور موفقی در این عرصه نداشتهاند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی افزود: نقش نیروی دریایی راهبردی در دفاع مقدس، راهبرد عدم غافلگیری در مقابل دشمن قبل از شروع جنگ و راهبرد تثبیت موقعیت دشمن متجاوز در زمان شروع جنگ است.
امیردریادار ایرانی عنوان کرد: امروز نیروی دریایی ارتش به همت جوانان غیرتمند این مرز و بوم به همه اقیانوسها مسلط است و اجازه هیچگونه تعرض به دشمنان را نمیدهد.
شناوری به نام مفاخر استان مرکزی
وی بیان کرد: رهبری در یکی از سخنان ارزشمند خود فرمودند منافع دریا برای همه است، امکانات این دریای پربرکت متعلق به این ملتها است و ایشان در دیدار هفتم آذرماه ۱۴۰۰، نیز بیان کردند که دریانوردیهای طولانی نعمت خوبی برای نیروی دریایی است، حضور مستقل و مقتدر در دریاهای آزاد دنیا امتیاز بزرگی است که نباید از آن دست بردارید.
بالاترین فناوری در دریا وجود دارد و بر اساس طبقهبندی جهانی، زیردریاییها و ناوشکنها سرآمد هستند و همه ظرفیتی که در کشور در این راستا وجود دارد از جوانان، دانشمندان، اساتید دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان، صنعت کشور و صنایع دفاعی است
امیردریادار ایرانی بیان کرد: ظرفیتی که در دانشگاه اراک ایجاد شده میتواند در صنایع دفاعی کشور بویژه در حوزه دریا موثر باشد و امید است شناوری به نام مفاخر استان مرکزی تولید شود.
وی با بیان اینکه، حضور جمهوری اسلامی ایران در دریاها، نماد سربلندی در حوزه علم و دانش و صنعت است، گفت: بسیاری از ناوشکنهای قدرتمند دنیا در ماموریتهای خارجی توان ناوشکن دنا را در ماموریتها نداشت و این یک افتخار است.
رییس دانشگاه اراک هم در این نشست، اظهار کرد: درخشیدن نام جمهوری اسلامی در عرصه آب های جهان افتخار بزرگی است.
«مجتبی ذوالفقاری»با اشاره به هدفگذاری دانشگاه در زمینه حکمرانی دانش بنیان گفت: به دنبال تحقق دانشگاهی مردمی، جذاب برای دانشجویان و تبدیل آن به دانشگاهی امین برای نسل آینده و خانواده ها و پیشران در اقتصاد دانش بنیان و پیشرو در تولید علم با زمینه بومی هستیم.
ذوالفقاری تصریح کرد: امیدواریم که این حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در دانشگاه اراک مقدمه ای برای توسعه همکاری ها باشد و می توانیم در حوزه ملی و بین المللی همکاری پیشرونده ای داشته باشیم.
در این نشست تفاهم نامه بین نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه اراک منعقد شد.