تهران - ایرنا - مشاور وزیر جهادکشاورزی در امور زنان و مدیر کل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اشاره به فعالیت صندوق‌های اعتباری خرد ویژه بانوان در سطح روستاهای کشور و حمایت از زنان روستایی و عشایر، از فعالیت سه هزار و ۷۰۰ صندوق اعتباری خرد زنان در روستاها خبر داد.

به گزارش ایرنا، مهرماه گذشته بود که بیش از یک هزار تولید کننده روستایی با قومیت‌های مختلف، کالاهای خود از جمله انواع فرش، پوشاک، مصنوعات چرمی، مبلمان، صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع غذایی، خشکبار و ادویه‌جات، صنایع شیلاتی، گیاهان دارویی و زینتی، صنایع دستی، صنایع خلاق فرهنگی، گردشگری را در نمایشگاه روستاآباد؛ در مصلای تهران عرضه کردند و مورد استقبال بانوان و خانواده ها قرار گرفتند؛ بسیاری از بانوان در نمایشگاه روستاآباد، به دریافت کمک‌ها و حمایت‌ها در قالب تسهیلات اذعان داشتند و برخی از آنان نیز تاکید داشتند که اگر کمک و حمایت وجود نداشت، با سرمایه اندک خود نمی توانستند موفقیت چشمگیری در تولید محصولات خود داشته باشند.

برخی بانوان از طریق راه‌اندازی صندوق‌های تعاونی و برخی دیگر نیز صندوق‌های اعتبارات خرد، تسهیلات حمایتی را دریافت و برای امرار معاش خود و خانواده تلاش هایی انجام می دهند؛ برخی ایده‌های جدید را در روستای خود به مرحله تولید می‌رسانند و برخی نیز هنر اجدادی خود که سینه به سینه از مادران آموخته‌اند را توسعه داده و از این طریق معاش خانواده را تامین می‌کنند.

مریم طهماسبی مشاور وزیر جهادکشاورزی در امور زنان و مدیر کل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در گفت و گو با خبرنگار جامعه ایرنا با اشاره به فعالیت صندوق‌های اعتباری خرد ویژه بانوان در سطح روستاهای کشور و حمایت از زنان روستایی و عشایر، اظهار داشت: سه هزار و ۷۰۰ صندوق اعتبارات خرد ویژه بانوان در استان‌های کشور فعال هستند و بر اساس خوشه‌بندی صندوق‌ها، افراد کسب و کارهایی را تعریف و پیشنهاد می‌دهند.

وی افزود: این صندوق‌ها با هدف تسهیل و تسریع دسترسی زنان به منابع اعتباری و مالی به منظور ایجاد و توسعه کسب و کار ترویج فرهنگ پس انداز و سرمایه گذاری و کمک به توسعه مشاغل خانگی و بهبود کسب و کارهای خرد و متوسط مقیاس زنان روستایی و عشایری، ایجاد می‌شوند.

طهماسبی خاطرنشان کرد: پس از اینکه بانوان صندوق خود را در یک روستا تشکیل دادند، به صندوق کارآفرین امید معرفی می شوند و از طریق بانک کشاورزی تسهیلات لازم را برای توسعه کسب و کار خود دریافت می‌کنند.

به گفته وی، اینکه فعالیت کسب و کارهای زنان روستایی خانگی و یا کارگاهی باشد، از حمایت‌های قانونی متفاوتی برخوردار می‌شوند؛ برای مثال اگر کسب و کار آنها کارگاهی باشد، حمایت‌های بیشتری و در قالب طرح‌های کارگاهی نیز از آنها حمایت می‌شود.



طهماسبی با بیان اینکه صندوق‌های اعتبار خرد ۱۱۷ هزار عضو دارند که معمولاً هر صندوق ۲۵ تا ۳۰ زن روستایی عضویت دارند، افزود: بانوان در روستاها بر اساس پتانسیل آن روستا و یا مساله‌ای که در روستا وجود دارد می‌توانند ایده‌ای را پیگیری و بر آن اساس صندوق‌های خود را تاسیس و فعالیت را آغاز کنند.

مشاور وزیر جهادکشاورزی در امور زنان و مدیر کل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری ادامه داد: پس از شکل گیری صندوق و تقسیم نقش‌ها در بین زنان عضو صندوق، آموزش‌های تخصصی کشاورزی با توجه به شرایط منطقه و علاقه‌مندی زنان به افراد ارایه می‌شود.

به گفته وی، طرح های اشتغالزایی پیشنهادی زنان روستایی و عشایری با همکاری و مشاوره کارشناسان جهادکشاورزی بررسی می‌شود و حداقل شش ماه پس از افتتاح حساب و پس‌انداز زنان در صندوق، این صندوق‌ها به موسسات و بانک‌های حامی نظیر صندوق کارآفرینی امید معرفی می‌شوند.



وی تاکید کرد: این سازمان به اعضای صندوق آموزش‌های لازم از جمله آموزش حسابداری را ارائه می‌کند تا پس از دریافت تسهیلات و شروع فعالیت بتوانند بدون مشکل فعالیت‌های مالی خود را مدیریت کنند.

طهماسبی ادامه داد: بانوان استان‌های فارس، هرمزگان، کردستان، سیستان و بلوچستان و مازندران فعالیت‌های پیشروانه‌ای در این حوزه دارند و توانستند در راه اندازی صندوق و دستیابی به خودکفایی و تولید روستایی به موفقیت های خوبی دست یابند.

به گفته طهماسبی، تفاوت این صندوق با سایر صندوق‌هایی که نهادهای دیگر تشکیل داده و حمایت می‌کنند، این است که آن صندوق‌ها به شکل خانوادگی تشکیل می‌شوند اما این صندوق ویژه بانوان روستایی و عشایری است که محدوده سن آنها بر اساس اساسنامه صندوق از ۱۵ تا ۶۵ سال است.