شیراز- ایرنا- افزایش مشارکت انتخاباتی با تزریق امید به جامعه یک هدف کلی و راهبردی در انتخابات اسفندماه امسال است که دراستان فارس با جدیت دنبال می شود.

به گزارش ایرنا، در استان فارس انتخابات مجلس برای برگزیدن ۱۸ نماینده مجلس در ۱۵ حوزه انتخابیه و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب پنج عضو از ۸۸ عضو برگزار می شود.

۱۵ حوزه انتخابیه مجلس شامل حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، حوزه انتخابیه مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان، حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم، حوزه انتخابیه لامرد و مهر، حوزه انتخابیه آباده، بوانات، خرم‌بید و سرچهان، حوزه انتخابیه اقلید، حوزه انتخابیه جهرم و خفر، حوزه انتخابیه داراب و زرین‌دشت، حوزه انتخابیه سپیدان و بیضا، حوزه انتخابیه سروستان، خرامه و کوار، حوزه انتخابیه فسا، حوزه انتخابیه فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین، حوزه انتخابیه کازرون و کوه‌چنار، حوزه انتخابیه ممسنی و رستم و حوزه انتخابیه نی‌ریز، استهبان و بختگان است.

شروع فرایند اجرایی انتخابات در فارس
فرآیند اجرایی و شروع فعالیت ستاد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان فارس از ۲۳ خردادماه امسال کلید خورد.

در نخستین روز از آغاز فرایند اجرایی ستاد انتخابات و تشکیل اولین جلسه این ستاد در فارس، رییس و اعضای ستاد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در فارس با حکم استاندار منصوب شدند.

بر اساس این احکام، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری به عنوان رئیس، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری به عنوان رئیس کمیته مالی و پشتیبانی و مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری به عنوان دبیر و رئیس کمیته سیاسی انتخابات منصوب شدند.

علاوه بر این با حکم استاندار فارس روسای کمیته های امنیتی، حقوقی، حراست و استعلامات، فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان فارس نیز منصوب شدند.

تاکید بر امید آفرینی برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات
استاندار فارس، با اشاره به اهمیت امید آفرینی در جامعه گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی و روابط عمومی ها با انعکاس دستاوردها و اقدامات انجام شده و تزریق امید به جامعه، زمینه را برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنند.

دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: باید زحمات، اقدامات و تلاش هایی که از سوی دولت در کشور انجام شده یا در حال انجام است به مردم منعکس شود و این اطلاع رسانی خود از مصادیق جهاد تبیین است.

وی ادامه داد: بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب، هر کس که به ایران عزیز علاقمند است باید در انتخابات مشارکت کند چرا که پیشرفت، رشد و توسعه کشور با افزایش مشارکت مردم شتاب می گیرد.
او اظهار کرد: سلامت، امنیت، افزایش رقابت و مشارکت مردم چهار هدفی است که در برگزاری انتخابات آتی در دستور کار ستاد استانی قرار دارد و از تمام ظرفیت‌های نرم افزاری و سخت افزاری دستگاه‌های اجرایی و نهادهای استانی برای هرچه بهتر برگزار شدن انتخابات آتی استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تمام تلاش و کوشش خود را به کار خواهیم گرفت که انتخابات اسفندماه امسال به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

او اظهار کرد: مردم فارس در معنویت، شعور و درایت سرآمد هستند، کشور و نظام خود را دوست دارند و ان‌شاءالله یکی از بالاترین میزان مشارکت ها در انتخابات پیش رو در فارس و به نام فارسی ها به ثبت خواهد رسید.

برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم در دستور کار است
رئیس ستاد انتخابات استان فارس هم گفت: می کوشیم که اسفندماه امسال همزمان با سراسر کشور در استان فارس نیز انتخاباتی پرشور، سالم، امن و رقابتی برگزار شود.

اسماعیل قزل سفلی افزود: برای انتخابات اسفندماه ۲۵ فرایند طراحی کرده‌ایم که با برنامه ریزی‌های انجام شده و آموزش هایی که در سطح استان و شهرستان ها ارائه می شود در جهت برگزاری هرچه بهتر این انتخابات حرکت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ستاد انتخابات استان متشکل از رئیس ستاد، دبیر، هفت کمیته سیاسی، امنیتی، استعلامات، اطلاع رسانی، کمیته مالی و پشتیبانی، حقوقی و پنج عضو ستاد انتخابات با انسجام و برنامه ریزی در این مسیر گام برخواهد داشت.

او اظهار کرد: امیداریم در کنار فعالیت ستاد استانی، با تشکیل ستادهای شهرستانی توسط فرمانداران بتوانیم زمینه برگزاری انتخاباتی خوب با مشارکتی مثال زدنی و باشکوه را فراهم کنیم تا زمینه امیدواری دوستان انقلاب و ناامیدی دشمنان آن فراهم شود.

تشکیل هیات های اجرایی انتخابات در فارس
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس اظهار کرد: در مهلت قانونی تعیین شده برای تشکیل هیات های اجرایی، معتمدان مردمی هیات‌های اجرایی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۰۰ حوزه شامل ۹۷ حوزه اصلی و فرعی و سه هیات اجرایی فرعی ویژه اقلیت های دینی مشخص شدند.

قزل سفلی افزود: هیات های اجرایی هر حوزه بر اساس قانون از سه عضو حقوقی و هشت عضو حقیقی شامل معتمدین مردم تشکیل می‌شوند.

وی ادامه داد: فرمانداران و بخشداران نیز با دعوت از معتمدین تایید شده توسط هیات نظارت، انتخابات داخلی را در تمامی حوزه‌های اصلی و فرعی برگزار کردند که از این تعداد هشت نفر به عنوان اعضای اصلی و پنج نفر به عنوان عضو علی‌البدل انتخاب شدند.

او اظهار کرد: فرآیندهای انتخابات هیات های اجرایی هم در اجراء و هم در نظارت انتخابات توسط مردم انجام می‌شود و بنابراین مردمی بودن انتخابات شاخص ترین ویژگی انتخابات در جمهوری اسلامی است.

رئیس ستاد انتخابات فارس گفت: هیات های اجرایی وظایف و اختیارات مهمی در فرایند برگزاری انتخابات دارند و مسئول صحت جریان انتخابات در حوزه انتخابیه خود هستند.

قزل سفلی افزود: ثبت نام نهایی داوطلبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز که پس از انجام پیش ثبت نام، تاییدیه و شناسه پیگیری دریافت کرده‌اند از ۲۷ مهرماه جاری به مدت هفت روز و به صورت الکترونیکی (غیر حضوری) انجام شد.

پیش ثبت نام ۲ هزار و ۷۱۵ متقاضی داوطلبی انتخابات مجلس در فارس
رئیس ستاد انتخابات فارس گفت: در مهلت قانونی تعیین شده برای انجام پیش ثبت نام یعنی از ساعت هشت صبح روز دوشنبه ۱۶ مردادماه تا ساعت ۱۸ یکشنبه ۲۲ مردادماه در این استان ۲ هزار و ۷۱۵ متقاضی داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره‌ مجلس شورای اسلامی اقدام به پیش ثبت نام کردند.

قزل سفلی افزود: طی مدت مذکور در ۱۵ حوزه انتخابیه استان ۲ هزار و ۷۱۵ نفر پیش ثبت نام خود را انجام دادند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۶۹ نفر مرد (۷۶ درصد) و۳۴۶ نفر از خانم ها (۱۳ درصد) بودند.

وی ادامه داد: حدود ۴۰ درصد ثبت نام کنندگان جوان بین ۳۰ تا ۴۰ سال بودند که رکورد خوبی در کشور و بیانگر حضور و ورود جوانان به عرصه انتخابات است.

او اظهار کرد: میزان استقبال حدود ۴۰ درصدی جوانان در استان فارس در پیش ثبت نام ها بیانگر این نکته مهم است که بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب به نظر می رسد جوانان در حال وارد شدن به یک حوزه نقش آفرینی جدید هستند و این با اهداف بلند انقلاب اسلامی انطباق دارد.

رئیس ستاد انتخابات فارس گفت: از مجموع ۲ هزار و ۷۱۵ نفر پیش ثبت نام کنندگان ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از میان جامعه نخبگان و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و دکترا هستند که این حضور نوین تشکیل مجلسی با حضور متخصصان، نخبگان و افراد با تجربه است.

قزل سفلی افزود: در پیش ثبت نام انتخابات مجلس یازدهم ۹۲۴ نفر اقدام به انجام پیش ثبت نام کردند که امسال این عدد با ۲۹۳ درصد رشد به ۲ هزار و ۷۱۵ نفر رسید.

ثبت نام قطعی یک هزار و ۴۹۵ داوطلب نمایندگی مجلس در فارس
رییس ستاد انتخابات فارس، در خصوص ثبت نام قطعی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در موعد یک هفته ای تعیین شده یعنی از ۲۷ مهرماه تا سوم آبانماه جاری، یک هزار و ۴۹۵ نفر از داوطلبان نمایندگی در این استان ثبت نام خود را نهایی کردند.

قزل سفلی افزود: از این تعداد یک هزار و ۳۱۶ نفر از آقایان و ۱۷۹ نفر از بانوان هستند.

وی ادامه داد: بیشترین رده سنی داوطلبان مربوط به رده سنی ۳۰ تا ۴۵ سال است که بیانگر جوان بودن ثبت نام کنندگان بود.

او اظهار کرد: ۲۳۹ نفر از داوطلبانی که ثبت نام خود را نهایی کرده اند دارای مدرک دکترا، یک هزار و ۱۶۴ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۶۸ نفر دارای مدرک کارشناسی و ۲۴ نفر حوزوی هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: ۳۴۴ نفر از داوطلبان دارای سابقه ایثارگری هستند و ۵۸ نفر نیز دارای سابقه نمایندگی هستند.

قزل سفلی افزود: حوزه انتخابیه شیراز و زرقان به ترتیب با ۵۳۱ داوطلب و ۴۱ داوطلب بیشترین و کمترین داوطلبان را به خود اختصاص داده اند.

او اظهار کرد: استقبال داوطلبان نمایندگی مجلس و ثبت نام آنها در این دوره بیانگر عزم جدی تمام وفاداران به نظام در گروه های مختلف برای یک حماسه آفرینی ماندگار دیگر در استان فارس است.

وی اظهار کرد: تعداد ثبت نام کنندگان و تنوع اقشار ثبت نام کننده در این دوره نسبت به سایر ادوار رشد بسیار خوبی داشته که این نشان از بصیرت بالای ملت ما در صحنه های حساس برای خنثی کردن توطئه های دشمنان خارجی و جریان نفاق داخلی با وحدت روز افزون برای تقویت ایران اسلامی مقتدر است.

زمان نام نویسی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری
رئیس ستاد انتخابات فارس گفت: یکشنبه ۱۴ آبانماه جاری را زمان شروع ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری دانست و افزود: داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان می توانند شخصا یا بوسیله نماینده خود که به شکل کتبی و رسمی معرفی شده باشد، از روز یکشنبه چهاردهم تا شنبه بیستم آبانماه جاری به مدت هفت روز از ساعت هشت صبح تا ۱۸ به فرمانداری مرکز استان یا وزارت کشور مراجعه و با ارائه¬ اصل شناسنامه عکس دار و یک نسخه تصویر از تمام صفحات آن، اصل کارت ملی و یک نسخه تصویر از پشت و روی آن، اصل مدرک حوزوی و یک نسخه تصویر از آن و ۶ قطعه عکس ۴×۶، ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

قزل سفلی افزود: داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری بر اساس ماده ۱۱ قانون انتخابات این مجلس در هنگام ثبت نام باید دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران، حداقل ۴۰ سال تمام سن، توانایی لازم جهت انجام وظایف مربوط به نمایندگی مجلس خبرگان، عدالت و اشتهار به دیانت، وثوق، شایستگی و سلامت اخلاقی و اقتصادی، داشتن بینش مناسب سیاسی - اجتماعی و آشنایی لازم با مسائل روز، تعهد به انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی ایران، التزام به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه، نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی به تشخیص مراجع قانونی و رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران و اجتهاد در حد داشتن قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی و تشخیص ولی فقیه واجد شرایط رهبری را باشند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری قرار است به طور همزمان ۱۱ اسفندماه امسال برگزار شود.

برچسب‌ها