به گزارش خبرنگار ایرنا، درحالی که شهرستان کهنوج با تنش آبی و کمبود منابع آبی روبه روست، بعضی شهروندان در برخی نقاط شهر از این موضوع هم گلایه دارند که در بیشتر ساعات آب قطع است یا در ساعات محدودی می توانند از آب شبکه استفاده کنند.
در شرایطی که منابع آبی کهنوج محدود است فرسودگی لوله های انتقال آب شهر و شکستگی های گاه و بیگاه آنها موجب افزایش هدر رفت آب و کاهش دسترسی جمعیت بیشتری از مردم به آب شده است.
برخی از شهروندان کهنوجی از این شکستگی ها به صورت مستمر ویدئوهایی را در فضای مجازی منتشر می کنند و مدعی می شوند برخی از این شکستگی ها ۲ ماه ترمیم نشده باقی مانده و آب هدر می رود؛ موضوعی که البته مدیران آبفا شهرستان تاخیر ۲ ماهه در ترمیم را نمی پذیرند و می گویند صحت ندارد.
پای صحبت شهروندان
برخی شهروندان کهنوجی در خیابان رازی و کوچه های اطراف آن می گویند تنها صبح در زمان محدودی آب با فشار کم می آید، مقداری آب در ظرف جمع آوری می کنیم و دیگر تا روز بعد آب به طور کامل قطع است.
تعدادی از شهروندان شهرک حیدرآباد هم به خبرنگار ایرنا گفتند که در ساعات خاصی آب وصل است و در ساعاتی هم قطع می شود؛ براساس این اظهارات این گروه شرایط بهتری از محلاتی همچون اطراف خیابان رازی دارند.
پاسخ آبفا
مدیر آب و فاضلاب شهرستان کهنوج هم ضمن تایید تنش آبی و همچنین شکستگی ها به خبرنگار ایرنا گفت: قدمت شبکه توزیع کهنوج ۳۰ تا ۵۰ سال است و این موجب فرسودگی لوله ها شده که در مواقعی شاهد شکستگی آنها نیز هستیم.
محمد لورگ با بیان اینکه استاندارد و عمر مفید این لوله ها ۲۵ سال است و بیشتر از این باید بازسازی و اصلاح شوند، تصریح کرد: حدود ۷۰ کیلومتر شبکه این شهر نیاز به بازسازی و اصلاح دارد که البته حاشیه شهر و شهرک های جدید مشکلی ندارند.
لورگ اضافه کرد: در برخی نقاط مرکز شهر هم از لوله هایی استفاده شده که عمر مفید آنها به اتمام رسیده است که این لوله ها هم نیاز به تعویض دارند.
مدیر آب و فاضلاب کهنوج ادامه داد: پیمانکاری برای بازسازی قسمت هایی از شهر که شرایط بدتری دارند مشخص شده است که به زودی کار را آغاز می کند اما این کار فقط برای بخشی از شهر انجام می شود.
وی با رد اینکه حضور همکاران آبفا برای ترمیم ترکیدگی و شکستگی لوله ها ۲ ماه طول کشیده باشد گفت: دیرترین زمانی که همکاران در محل شکستگی ها حاضر شده اند ۳۶ ساعت بوده است.
لورگ با اشاره به کمبود منابع آبی در کهنوج اظهار کرد: برای تامین آب شهر نیاز به افزایش سه چاه وجود دارد که تاکنون ۲ چاه حفر شده و یکی از آنها به زودی وارد مدار، دیگری هم ایجاد خط انتقال برق آن در دستور کار است و به زودی پیمانکار آن مشخص می شود.
به گزارش ایرنا در این شرایط کم آبی، شکستگی های فراوان لوله های آب هدررفت منابع موجود را زیاد می کند و توجیه پذیر نیست؛ ضمن اینکه وضعیت فرسودگی شبکه آب در این شهر به گونه ای بوده که برخی کاربران در فضای مجازی، کهنوج را به بشکه ای تعبیر کرده اند که از چند طرف آن سوراخ شده و آب می ریزد و یک منفذ را که می گیری منفذ دیگری ایجاد و آب سرازیر می شود، این نوع توصیف ها و واکنش ها به هیچ عنوان زیبنده نیست و افکارعمومی را نیز درگیر می کند.
کهنوج در ۳۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.