به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، مصطفی جمالی روز یکشنبه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت شمار زیادی از مسلمانان غزه و ابراز همدردی با بازماندگان حوادث اخیر در این منطقه از اهداکنندگان خون که برای حمایت از این خواهران و برادران دینی خود قصد اهدای خون دارند، قدردانی کرد و افزود: به دلیل شیوهنامههای بینالمللی و مسائل همهگیرشناسی و استانداردهای بالای حمل و نقل خون به عنوان یک بافت زنده، امکان ارسال خون از ایران به کشورهای دیگر وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، عملیات طوفان الاقصی درحالی وارد بیست و سومین روز خود شده که خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه حکایت دارد و این منطقه از زمین، دریا و آسمان زیر بمباران سلاح های مرگبار رژیم آپارتاید تل آویو قرار داردبه حدی که امروز شمار شهدای غزه از ۱۵ مهرماه به به بیش از ۸۰۰۰ نفر رسیده است که حدود نیمی از آنها کودک هستند.
کاهش اهداکنندگان خون در فصل سرما/برای اهدای خون اقدام کنید
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به کاهش استقبال از اهدای خون در فصل سرما از هموطنان خواست با همدلی و سخاوت در این روزها به اهدای خون بیشتر توجه کنند و این کار با ارزش را در برنامههای خود قرار دهند تا ذخایر خون در وضعیت مطلوب بماند.
مصطفی جمالی که خود اهدا کننده مستمر خون است در نخستین روزهای آغاز سرما، برای اهدای خون داوطلب شد و به مردم توصیه کرد در فصل پاییز و زمستان برای این مهم آستین همت بالا بزنند.
جمالی درباره میزان ذخایر خون گفت: اکنون ذخایر خون در وضعیت خوب است اما ایدهآل نیست و با آغاز پاییز و زمستان مراجعه اهداکنندگان کاهش مییابد و سازمان انتقال خون با اقدامات ترویجی، افزایش تیمهای سیار، ارسال پیامکهای دعوت به اهدا و اطلاعرسانی از طریق رسانهها برای تداوم اهدای خون در شرایط سردی هوا و فصل نزولات جوی این مشکل را مدیریت میکند.
وی نیاز به خون و فراوردههای خونی را همیشگی خواند و افزود: در فصل سرما، شهرها ترافیک سنگینتری را به خاطر خروج خودروهای شخصی از منزل تجربه میکنند، روزها کوتاهتر است و نزولات جوی نیز تردد را مشکلتر میکند همچنین شیوع بیماریهای سرماخوردگی و آنفولانزا باعث کاهش مراجعه برای اهدا خون میشود و به همین علت ذخایر خون در معرض کاهش قرار میگیرند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون تصریح کرد: در وضعیت کنونی، کاهش جمعیت جوانان از یک سو و از سویی دیگر سالمندی جمعیت، بازنشستگی اهداکنندگان قدیمی را به دنبال دارد که اگر جوانان به جای آنان وارد عرصه نشوند، چند سال آینده شاهد کمبود خون و فرآورده در کشور خواهیم بود، بهخصوص که پیشرفت علم پزشکی و نیاز بیشتر سالمندان به درمانهایی که خون و فرآورده نیاز دارد، مصرف خون را نیز افزایش میدهد.
جمالی، ایران را دارای اهدا کنندگانی سالم و سلامت خون کشور را در دنیا بسیار بالا و در حد کشورهای اروپایی دانست و گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، ایران کشور برتر منطقه و آسیا از نظر سلامت خونهای اهدایی است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون از هموطنان بهویژه جوانان دعوت کرد پا به عرصه بگذارند و اهدای خون را در برنامههای زندگی خود قرار دهند.
به گزارش ایرنا، اکنون اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه انجام میشود و شاخص اهدای خون در ایران براساس آمار اهدای خون در سال گذشته (۱۴۰۱)، ۲۶ نفر به ازای یک هزار نفر جمعیت کشور است و از این لحاظ ایران دارای موقعیت خوبی در بین دیگر کشورها است.
بارزترین مثال برای موقعیتهایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا میشود، عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگون نظیر تصادفات رانندگی، سوختگیها و اعمال جراحی است همچنین زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و بهخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار میشوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فراوردههای خون محسوب میشوند.
بسیاری از بیماران دیگر مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهرهمندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای همه طول عمر خود به شکل منظم خون یا فراوردههای خون دریافت کنند.