تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹

کرمانشاه - ایرنا - چند ماه مانده به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی محافل کرمانشاه تبلیغات زودهنگام آغاز شده است که در این میان برخی مداح‌های آرامستان شهر به کمک داوطلبان آمده اند.

مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا طی روزهای اخیر حاکیست، تبلیغات زودهنگام داوطلبان مجلس در آرمستان کرمانشاه و برخی محافل خصوصی آغاز شده است بطوریکه برخی داوطلبان در تمام مراسم های عزاداری برگزار شده برای درگذشتگان تازه فوت شده حضور پررنگی دارند و نام خود را بین وابستگان و اقوام متوفیان مطرح می کنند.

حتی دیده شده خانواده داغدار در حالیکه منتظر تحویل پیکر متوفی از غسالخانه است به ناگاه سر و کله عده ای ناشناس پیدا شده و برای برگزاری ادامه مراسم و کمک به خاندان معزا بی تابی به خرج می دهند.

گفته می شود علت حضور داوطلبان نمایندگی مجلس در مجالس عزا و تقلای طرفداران آنها بهره مندی از فرصت ارتباط با اقوام متوفیان در استان کرمانشاه است که یکی از مزیت های آن حضور اقوام و طوایف مختلف در جای جای استان است و طبیعتا جهت گیری هر قوم یا طایفه می تواند چند هزار رای را جابجا کند.

هرچند وجود قومیت ها و گروه های مختلف منجر به افزایش مشارکت سیاسی در انتخابات می شود اما اگر ملاک انتخاب داوطلبان قرار گیرد شاید به شایسته سالاری صدمه وارد کند.

برخی مداحان برای داوطلبان نمایندگی مجلس تبلیغات زودهنگام انجام می دهند

رییس سازمان آرامستان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کانون مداحان مستقر در آرامستان زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی است و ما فقط جایگاه را به آنها اجاره می دهیم و در خصوص بهره برداری داوطلبان از این امکانات برای تبلیغات زودهنگام می بایست نهادهای ذیربط ورود کنند.

حجت الاسلام هادی کماسی معتقد است کسانی که از داوطلبان در این مجالس و محافل نام می برند، حمایت مالی می شوند و رفتار برخی مداحان با شاخصه های شرعی و اخلاقی سازگاری ندارد و حتی مردم آزاری است بنابراین انتظار می رود سازمان تبلیغات، دفتر نظارت شورای نگهبان، استانداری، فرمانداری و دیگر دستگاه های ذی ربط به موضوع ورود کنند.

وی فرکانس صدای بلندگوهای مستقر در آرامستان کرمانشاه را بیش از حد مجاز دانست و گفت: علی رغم تذکرات داده شده صدای بلندگوی برخی مداحان منجر به آلودگی صوتی و آزار مردم می شود.

در همین پیوند رییس کانون مداحان استان کرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: تبلیغات زودهنگام داوطلبان مجلس خلاف قانون است و به مسوول جایگاه مداحان در آرامستان سفارش کردیم اسم هیچ داوطلبی را نیاورند اما برخی از صاحبان عزا درخواست می کنند تا از حضور برخی شخصیت ها در مراسم تقدیر و تشکر شود.

ارسلان یاوری با بیان اینکه مطابق شیوه نامه رایج هیچ مداحی اجازه ندارد هنگام تغسیل و پیش از تشییع مداحی کند، افزود: متاسفانه در استان های غربی مانند کرمانشاه فعالیت های انتخاباتی انحراف داشته است.

تخلف داوطلبان رصد می شود

محمدرضا آمویی، فرماندار کرمانشاه هم از رصد تبلیغات زودهنگام داوطلبان خبر داد و به خبرنگار ایرنا گفت: داوطلبان مجلس هنوز به طور قطعی مشخص نشده اند و مطرح کردن نام برخی افراد در آرامستان و محافل دیگر جزو مواردی است که حتما تذکر خواهیم داد و در روند بررسی تایید صلاحیت ها هم مدنظر قرار می دهیم.

حجت الاسلام محمدرضا یاری مسوول تشکل های سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه هم در این خصوص گفت: جایگاه مداحان در سازمان آرامستان ها زیر نظر مستقیم کانون مداحان استان است هر چند در طول سال گزارش هایی را در اختیار سازمان تبلیغات قرار می دهند.

در استان کرمانشاه که بیش از ۲۴ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد حدود ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان و بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ روستا سکونت دارند که از این تعداد نیمی از جمعیت در مرکز استان زندگی می کنند.

استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی هشت کرسی دارد و ۵۶۱ نفر در ۶ حوزه انتخابیه استان برای حضور در عرصه رقابت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام قطعی خود را انجام دادند که از این تعداد ۴۹۲ نفر مرد و ۶۹ نفر زن هستند.

به گفته علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه ۱۴ دی ماه کار رسیدگی به صلاحیت ها تمام می شود و سوم بهمن ماه امسال لیست نهایی تایید صلاحیت شدگان اعلام می شود.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفندماه امسال برگزار می شود.

برچسب‌ها